• Proporcja Autor: ~Zibikor [46.204.72.*]
    Ciekawe jaka jest proporcja osób sprzedających z zyskiem do tych sprzedających ze strata. Szkoda, że się nie dowiemy, ale ktoś musi stracić aby ktoś mógł zyskać
  • Re: Proporcja Autor: ~nie_rozumiem [188.127.29.*]

> ktoś musi stracić aby ktoś mógł zyskać

Jak można pisac cos takiego na rynku akcji?
    Jesli z 18 poszło no 33 i pójdzie na 60 to przy sprzedawaniu przez kogoś po 33 coś co kupił po 18 gdzie można mówić o stracie? (można mówić o braku zysku).
    Na rynku derywatów takie zdanie jest prawdziwe , na rynku akcji często po prostu dwie strony dzielą się zyskami - ja zarobiłem 15 zeta - Ty zarobisz 27 .
    Najgorzej ma ten, co sprzedał po 18.....

Ale suma zysków tych dwóch (15+27) może byc wyższa niż strata tego trzeciego...

Są spółki, gdzie zdanie to jest prawdziwe - tam, gdzie zarząd mysli tylko o emisji nowych akcji.... i cena spada ....aż do bankructwa...

• Re: Proporcja Autor: ~Zibikor [46.204.72.*]
    Co ty brałeś? Bo nic nie rozumiem
  • Re: Proporcja Autor: ~Czytelnik [31.61.188.*]
    Też nie wiem co brałeś bo tu nie ma jeszcze ludzi którzy mogli stracić.
  • Re: Proporcja Autor: ~Zibikor [46.204.72.*]
    Są są, jak ktoś kupił po 40 i w desperacji sprzedał po 33 to zyskał?
  • Re: Proporcja Autor: ~ProZnawca [5.173.112.*]
    Zyskał o tyle, że jak spadnie do 25 to może odzyskać stracone 5 zł, jeśli wierzy w tego balona i jego ponowne pompowanko, bo jednak spekulacyjny drugi szczyt trzeba będzie zrobić ??
  • Re: Proporcja Autor: ~Czytelnik [31.61.188.*]
    Balonem zwykle nazywa się przewartościowane spółki a nie te niedowartościowane, taki właśnie z Ciebie proznawca.
[x]
SDSOPTIC 1,54% 5,28 2025-12-03 16:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.