• Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~Karol [31.0.225.*]
    już 81szt wzięłam. Mysli, że wystawił baton i kupi niżej
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~Round [89.64.58.*]
    No taka jest rynkowa cena kursu. Po dobrych wiadomościach w 1.5 miesiaca kurs urósł z 27 do 35, teraz osiada na nowej bazie czyli gdzieś miedzy 33.8, a 34.6.

Są spółki, któych kurs jest bardzo reaktywny na wiele czynników i c bardzo dynamicznie się zmienia, a są spółki które generują wysokie wzrosty, ale w dłuższych odstępach czasu i są dedykowane tak zwanym lokatom długoterminowym. Wzrost o 35% w ciągu 1.5 miesiąca to sukces, a ludzie chyba chcieliby żeby akcje co miesiąc zykiwały po 35% . ANS jest dla cierpliwych i długoterminowych inwestorów.
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~hEHE [31.0.225.*]
    Wystarczy tąpnięcie na giełdzie, na które się zanosi, wybicie kanału dołem a będziemy na 20zł
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~Round [89.64.58.*]
    Nie opowiadaj bzdur.
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~hEHE [31.0.225.*]
    nie no rewelka... inflacja w 2 lata to jakieś 28%... Na answear spadek z 38 na 34zł i radość :) rzeczywiście lepiej kasę na lokacie trzymać
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~szatyn [89.64.43.*]
    tez mnie ten hamulcowy wku..wia, na pewno rudy =)
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~Round [5.173.49.*]
    No jak nie umiesz reaktywnie inwestować i pracować kapitałem tylko kupujesz na IPO, a potem sobie wa lata obserwujesz jak Ci kapitał topnieje w skutek kolejnych zawirowań w gospodarce to ja już Ci nic nie poradzę. Może faktycznie dla Ciebie lokatą to lepsze wyjście.

Spółka sobie świetnie radzi i jest dobrze zarządzana w dobie kryzysu. Odkąd inflacja przybrala poziom 10%+ to jus spokojnie na akcjach można było zarobić ponad 100%.

Serio, jak się nie orientujesz za bardzo to skup się na bezpieczniejszych inwestycjach ewentualnie trzymaj na koncie oszczednosciowym.
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    A może to jest tak, że kurs 38 pln dwa lata temu był za wysoki :-)? Uwzględniał mega optymizm w rozwoju e-commers. Nie uwzględniał wojny na Ukrainie i spowolnienia gospodarczego. Może, dwa lata temu kupowanie akcji Answear po 38 pln, nie było dobrym pomysłem ? Może dlatego ja kupiłem po 17,50 pln, kiedy kurs był moim zdaniem za niski, a perspektywy rozwoju firmy bardzo dobre :-). I dalej uważem, że sa dobre, że zyski będa rosły w bardzo szybkim tempie, conajmniej przez koejne 5-7 lat. Dlatego, mając taki horyzont inwestycyjny, nie sprzedam akcji nawet po 50 zł. No chyba, że pojawią sie okoliczności, które zmienią moja opinię.
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~creative [89.64.43.*]
    wiem, że sporo urosło, z 2. strony udowadniają, że potrafia w ten ecoomerce jednak. Więc te 50, które może byc szybciej bo pe dla dynamicznych inaczej sie liczy niż dla betonów. Zobaczymy, widać ostatnio, że ktoś chętnie i umiejętnie zasysa (czeka na podaż).
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~piwi1 [77.255.177.*]
    ANS to perełka naszej giełdy:
    1.doskonałe fundamenty
    2.Świetne zarządzanie
    3. Bardzo dobre wyniki
    4. Spory potencjał wzrostu
    5.Spokjony ,systematyczny wzrost.

Ja jednak nie spodziewałbym się jakiś spektakularnych wzrostów.
    Będzie mozolne pięcie się do góry.
    Będzie 50 zł , ale kiedyś będzie też 100 zł..
    Spółka cierpliwym da zarobić.
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Piwi 1, zgadzam się generalnie, ale jednak troche nie doceniasz spółki. Po mocnym spadku wynikającym z sytuacji związanej z wojną na Ukrainie, spółka udowodniła, że rozwija sie bardzo szybko, szybko zwiększa zarówno przychody jak i zyski, Zwyżke kursu z 17 pln na 36 pln w siedem miesiący nie nazwałbym mozolnym wspinaniem się. A zauważ, że ledwie osiągnęliśmy poziom kursu z lutego 2021. A porównaj sobie, jak od tamtej pory spółka sie rozwinęła i co udowodniła. Wchodzi na nowe rynki, gdzie juz po roku osiąga rentowność, na starych rynkach reguarnie zwiększa udział w rynku. Dokonał akwizycji. W trakcie wyraźniego spowolnienia gospodarczego w bardzo wysokim tempie zwiększa przychody. Te 50 pln za akcję, to nie będzie kiedyś tam, ale z całą pewnością jeszcze w tym roku. A może i wyżej. Przy poprawie sentymentu na całym rynku, gdy WIG 20 znowu osiagnie 2 500 punktów, a za rok-dwa pewnie 3000 punktów dopiero zacznie się jazda. Zauważ, że MCi wprost ogłosiła, że będzie zwiększało zaangażowanie w Answear. A ile tak naprawdę jest tu free float? Jakieś 9%. Nie ma w tej chwili innej spółki na GPW z podobnym potencjałem wzrostu. 100 pln w przyszłym roku jest naprawdę bardzo realne. A to nie jest mozolny wzrost.
  • Re: Może zbierzemy akcje od tego dup.a po 34,30 Autor: ~helpi [5.173.104.*]
    @Round,

co to jest ANS ... gdyż znam i mam ANR ... !?
[x]
ANSWEAR 7,59% 31,20 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.