Scope Fluidics zbliża się do rozpoczęcia Early Access Program systemu BacterOMIC i prezentuje rozwiązanie na największych targach poświęconych mikrobiologii klinicznej
Widać Ty z tych co robi wszystko na raz i w efekcie niczego nie dowozi.
Na szczęście w zarządzie Scpfl wiedzą co robić i jak robić żeby było dobrze... i żeby inni mieli o czym dobrze pisać przez kilkadziesiąt miesięcy.
Długo jestem na tej spółce. Zredukowałem znacznie pozycje. Zredukowałem aż o 80%, ale trochę za późno. Należało redukować, gdy kurs rósł szybko i osiągnął 50 zł. Wtedy był szalony okres na ciekawe inwestycje w innych spółkach. Nie zamierzam negować posiadania tych akcji. Gdy zacząłem tu inwestować pisałem jako topol2. Teraz spółka osiąga apogeum swoich możliwości, a ja straciłem cierpliwość. Każdy członek rodziny posiada na IKE jakieś udziały, resztki tych akcji. Jest to oczekiwanie na zakończenie inwestycji.
Trzeba być odważnym" inaczej ", żeby przekonywać iż sprzedaż SCP po 50 pln to był świetny Deal. Wypłata samej dywidendy była większa a obecny kurs jest o 150% wyższy --- w dodatku przy kapitalizacji 500 mln + SCP jest faworytem do osiągania największych stóp zwrotu w kolejnych latach --- bo osobiście nie mam wątpliwości że kapitalizacja SCP będzie wynosiła miliardy Pln ów --- to tylko kwestia czasu.