• Sytuacja Autor: ~DJ [77.89.108.*]
    akcje kupuje, spółka jest bdb, potencjał do wzrostu olbrzymi, 3-4 aplikacje technologii w toku, nowy SCPFL, ale taki x4
  • Re: Sytuacja Autor: ~WielkiCygan [78.3.105.*]
    Rany Julek co tu się dzieje. Kiedy wreszcie korekta na 18zl. Kto tym steruje ? Czy jeszcze dokupić ? A może lepiej Genomtec, tam jazda jazda dopiero się zaczyna.
  • Re: Sytuacja Autor: ~Zibikor [46.204.65.*]
    Patrzę ile akcji ma scpf, ile SDS a ile genomtec a później pomyśl raz jeszcze gdzie zainwestować kapitał..
  • Re: Sytuacja Autor: ~nieTroll [188.127.29.*]
    Korekty na 18 nie będzie.
    Na 25.... wątpię ale nie wykluczam
    Korekta tylko do 35..... byłoby dziwne ale też nie wykluczam.
    Korekta do 30... na to bym stawiał, przy założeniu, że ten wzrost nie jest odbiciem jakichś procesów negocjacyjnych. Bo jeśli negocjacje zaawansowane, to....
    Ja stawiam na korektę do 30..32, jeśli żadnych czarnych łabędzi nie będzie
    Nie sama ilością akcji się spółkę ocenia. Jeśli sds dojdzie do 200 to zrobi x5
    Jeśli genomtec do 80, to x 8....
    Zibikor, ja nie mam tego scpf, to co stawiasz jako nr 1,2 i 3 ?
  • Re: Sytuacja Autor: ~Zibikor [46.204.65.*]
    Nie stawiam, ja patrzę na realna kapitalizację, a jak jest więcej akcji cena rozbija się drobniej. Ktoś wyżej też dobre przytoczył mnożnik... Generalnie dzisiaj scpf kapitalizacja 500mln cena akcji coś koło 190, my dzisiaj mamy już 230mln kapitalizacji... Ale onkologia, technologia, tego nie wycenimy. Przykład 400mln dolarów transakcja daje ile za akcję... Ale nie wiemy nadal.ile.to warte może tylko 100mln. Nie stawiam 1-2-3
    Zibikor ale idąc tym tropem to Genomtec ma poniżej 100mln kapitalizacji, 190zl za scpf to dobra cena ?
  • Re: Sytuacja Autor: ~Zibikor [46.204.72.*]
    Tak, ma małą, ale wzięli kasę z emisji teraz na co? Na dowiezienie projektu... Nie wiem, mnie zniechęcili tymi emisjami i planami
    Scpf był za ponad 300.
    Czyli kapitalizacjia około 750 mln.
    Jak skomercjalizuje to na co się czeka, to taka cena wróci. Zatem 190 to dobra cena, pod warunkiem, że jest blisko do komercjalizacji. A tego nikt Ci nie powie.

Idąc tym tropem gmt ma prawo pewnego dnia kosztować 80+ zeta.
    I , na dobrą sprawę, ilość akcji nie ma znaczenia. Byle akcja nie kosztowała 3 grosze, bo się że śmieciem kojarzy i by nie kosztowała 10000, bo ciężko kupić komuś za 25 tysięcy zlotych
  • Re: Sytuacja Autor: ~Wwiak [5.173.204.*]
    SDS kupiłem po 26 stosunkowo niedawno.Te kolegów wyliczenia traktuje mniej więcej tak jak widżety pogodowe. Nawet nie potrafię ocenić tego o czym mowicie .Kupuję obecnie inna spółke z nc z tickerem PIT . Dobrych spółek na nc jest niewiele, ale nieustannie szukam ich z różnym skutkiem.Powodzenia dla Was
  • Re: Sytuacja Autor: ~WielkiSzu [77.89.108.*]
    Genomtec ze wszystkich spółek Medtech powinien mieć najszybciej komercjalizację, w swojej klasie maja najlepsze urządzenie ma świecie, małe, poręczne, nie energochłonne, no i pierwszy test 5 patogenów w mniej jak 40 minut, czegos takiego nie ma na świecie. kasę potrzebowali na dokończenie badań, 800 pacjentów w pl i we Francji (są już za półmetkiem), oraz na przeprowadzenie procesu early access, czyli walidacje urządzenia u opiniom liderów w kilku krajach Europy ( czyli np. luxmed, medicover etc.). Nie zapominajmy tez ze pomału ruszają z Genomtec tumor, to urządzenie powstanie na bazie Genomtec Id, Czyli znacznie szybciej.

Na Genomtec siedzi Alicja ze swoją bandą. Czekam czy jeszcze będzie dołowała kurs czy już odwróci po tym powrocie z Tulum. Siedzi cicho czyli kupuje. Chyba tam wajcha będzie przełożona niebawem. Czekam jeszcze czy coś upadnie do choćby 8.6zl i kupię. To są wszystko manipulacje mające na celu nas wykończyć psychicznie
    I co ? i skupiła poniżej 9zl wszystko a teraz oscylator robi i będzie SDS 2, tak jak tu zrobili wraz z Zubrzykiem. Najpierw spadki do 14 zl a potem zgrana banda realizuje plany na SDS do 80zl. Teraz rozgrywają Genomtec
  • Re: Sytuacja Autor: ~polak [89.64.39.*]
    Genomtec hahah ale sie usmiałem daleko jeszcze im do wszystkiego , na razie porażka może i na zawsze tyle w temacie
  • Re: Sytuacja Autor: ~Bodzio [37.47.154.*]
    Genomtec najwczesńiej ze wszystkich spółek Medtech skomercjalizuje urządzenie. Czy troll tego chce czy nie taka prawda, urządzenie gotowe, w trakcie badań klińicznych i tuż przed early access. Taka jest prawda czy ktoś tego chce czy nie.
    Co nie zmienia faktu ze Sds Optic jest gigantyczna spółka, i jak dowiezie wszystko do końca to może być wart 1 mld S.
[x]
SDSOPTIC -1,87% 6,30 2025-12-23 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.