• Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~Opinia [188.146.126.*]
    Przyznać się
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~ŁEB [188.146.200.*]
    Najwidoczniej poziom kursu jeszcze nie odzwierciedla poziomu zaufania akcjonariuszy do zarządu spółki.
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~Opinia [188.146.126.*]
    Nie masz akcji a siedzisz na forum.
    Cud?
    Brak zajęć?
    Takie hobby?
    Pytałeś kto karmi, nie było odzewu, więc przedstawiłem swoją teorię. Oby prezes znalazł tego audytora, w przeciwnym razie nie będę wiedział co począć z życiem.
    Moje pytanie brzmi prosto - kto karmi.
    Nie obchodzi mnie temat audytora
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~gracz [5.184.247.*]
    Ten kto nie wierzy w zapewnienia Prezesa.
    Dla mnie jest to poniekąd system naczyń połączonych. Brak umowy z audytorem = coraz mniejsza szansa na terminową publikację raportu = podaż ze strony zniecierpliwionych akcjonariuszy. Mniejsza z tym, czy i pod jakim nickiem tenże akcjonariusz występuje na forum.
    Dla mnie to pozytyw.
    Słabe ręce wyskakują z papieru
    Być może sądzą, że to ostatnia szansa na ratunek resztek kapitału? Nie szukałem długo, zajrzałem do wczorajszych komunikatów ESPI i tam Enter Air S.A. informuje, że mają już audytora do badania sprawozdań finansowych za 2023 i 2024 rok. To jest profesjonalizm i zapobiegliwość. 2 maja minie 5 miesięcy od śmierci ś.p. Roberta Mellera, a Minutor nadal nie ma umowy na badanie sprawozdania za ubiegły rok, którego termin publikacji upływa 31 maja. Czy to jest poważne?
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~tomekw31 [88.156.134.*]
    a zapytajcie u źródła to nic nie kosztuje ...
    Jedynym uznawanym przeze mnie źródłem są oficjalne komunikaty.
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~gracz [5.184.247.*]
    Właśnie, inaczej takie przeciąganie to działanie na szkodę spółki.Niech się odniesie Prezes do wątpliwości akcjonariuszy może kiedyś ten drób mu się przyda.
    Softblue, MBF Group, Cosma Group, Solar Innovation, OZE Capital. Co łączy wymienione spółki? Ich sprawozdania finansowe za 2022 rok również miał zbadać ś.p. Robert Meller, ale już dawno poinformowały o wyborze nowej firmy audytorskiej. Kompromitacja.
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~gracz [83.26.199.*]
    Panie ŁEB widze ze sie zaangazowałeś w tą spółke to proponuje pakieciek, niżej już nie bedzie a póznie +40% i co z tego.
    Mam problem z tą spółką, poświęciłem sporo czasu na jej dogłębną analizę, nawet w źródłach, o których istnieniu nie wszyscy akcjonariusze wiedzą. Chciałem kupić pakiet i zostałem powstrzymany przez cyrk z raportem. Nie skreślam jej, daję zarządowi szansę, obserwuję i pozwalam sobie na konstruktywną krytykę. Obecnie spółka jest w takim położeniu, że póki pewne rzeczy się nie wyjaśnią, to nie włożę tutaj ani złotówki. Wolę nie trafić w dołek, niż zostać z bezwartościowym zapisem na koncie maklerskim.
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~Opinia [188.146.121.*]
    To ciekawe że dogłębnie przeanalizowałeś start up.
    To ile spółka wycisnie w tym roku z realizowanych już kontraktów?
    Co mówią analizy oprócz tego, że brak audytora?
    Ile spółka wyciśnie z realizowanych kontraktów? Biorąc pod uwagę terminowość i staranność w przekazywaniu raportów, może warto rozważyć, czy udało się uniknąć kar umownych?
    Widzę sporo domniemań.
    A jakie są wyniki z tej dogłębnej analizy spółki?
    Czy Prezes pisząc w raporcie za Q1 o tym że sytuacja finansowa spółki jest dużo lepsza niż wskazuje na to raport za Q4 kłamał?
    Kłamał w raporcie?
    Prezesi spółek publicznych nigdy nie kłamią. Dużo zapowiadają, kreślą optymistyczne scenariusze, a kiedy nie uda się ich zrealizować, to zawsze mogą zrzucić winę na Putina lub czynniki makroekonomiczne i mniejsza z tym, że wybrane spółki z sektora potrafią sobie radzić świetnie w tym samym czasie. Może to jednak kwestia sprawnego zarządzania? W raportach za 2, 3 i 4 kwartał możemy przeczytać, że sytuacja finansowa spółki jest stabilna. I rzeczywiście przychody stabilnie spadają z kwartału na kwartał. Jest źle, ale stabilnie? O długach w ZUS trzeba się dowiadywać ze stron rządowych. Z raportu za to można wyczytać, że platforma szkoleń "Wspierajmy się" została uruchomiona, a projekt "Polska na wózku" jest w trakcie przeglądu. Chociaż tyle dobrego.
    Widzę że dogłębna analiza spółki wyszła bardzo negatywnie.

Czemu więc zawdzięczamy pańską obecność na tym forum?
    Przecież wspominałem, że nie przekreślam tej spółki. W branży kończy się burza, jestem ciekaw czy i w jakim stanie spółka z niej wyjdzie. Czy na tym forum jest miejsce na konstruktywną krytykę?
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~darekbabkier [89.151.34.*]
    Zamiast pytania kto tak wali powinno być pytanie dlaczego i dlaczego po tak niskiej cenie.
    Tu odpowiedź jest prostsza. Prezes nie znalazł chętnych z dużą forsą na emisję 9 mln akcji po 30 gr. Stąd prosty wniosek, że ci z kasą uznali, że spółka nie jest tyle warta. A ile jest to zobaczymy, na jakim poziomie ustawi się popyt. Na razie takiego nie widać na żadnym. Pozdr.
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~racjonalista0220 [5.173.137.*]
    Trochę się nie zgodzę, po co ma pojawiać się jakikolwiek popyt jak od dłuższego czasu sypane jest bez opamiętania?
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~gracz [83.26.199.*]
    A ja się spytam kto zbiera i to twardo trzyma te 0,28. Z tym popytem też racja pojawi się info i kurs wystrzeli. Już Chodzi mi nawet spisek po głowie Prezesa i sprzymierzonych.A z tą emisja raczej się przeliczył z pp by miał ale nas zlekceważył tak jak teraz,liczył na kolegów biznesowych to się zawiódł.
    To co z tą analizą p. ŁEB?
    Ile spółka wyciqgnie kasy z tego co aktualnie realizuje?
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~Free [87.105.67.*]
    Jedno jest pewne, dopóki firma nie zacznie wykazywać jakiś zysków albo chociaż nie wyjdzie na zero nikt tego nie tknie po tej cenie. Ja może cos skubnę jeżeli zleci poniżej 25 groszy, ale to tez tak na zasadzie bardziej że sporo spadło więc pewnie wzrośnie po jakimś infie o kontrakcie.
    Kogo to obchodzi co będziesz robić?
    Pytałem czy prezesunio kłamał w raporcie i bardzo aktywny wczoraj p. ŁEB zamilkł
    A kogo obchodzą Twoje pytania, skoro wiadomo że pytasz po to żeby robić burzę w szklance wody a nie uzyskać odpowiedzi?:)

Trzeba poczekaj na raport z pierwszego kwartału będziesz wiedział. Masz też KNF jeżeli jesteś przekonany, że zostałeś wprowadzony w błąd.No chyba, ze chcesz jedynie siać panikę, to wtedy ok wypisuj dalej te swoje "pytania". Przynajmniej jest to poważniejsze niż legendarna już "koszula Prezesa":)

Jak zwykle żalisz się na forum, tak jakby ktoś tutaj posiadł wiedzę wybiegająca poza to co jest w raporcie. Przerabialiśmy to już z Toba wielokrotnie - jak leci w dół to od razu zaczynasz jęczeć i płakać żeby kupić jak najtaniej, a jak idzie w górę to nagle spółka jest rewelacyjna i ma świetlana przyszłość, bo chcesz sprzedać akcje. Klasyka gatunku narracji kolarza. Jeszcze kilka miesięcy temu byłeś nią wręcz zachwycony i krytykowałeś wszystkich którzy wyrażali wątpliwości, a znowu rok temu tez była do niczego. Tak to się u Ciebie zmienia, a później masz pretensje, że nikt Ciebie poważnie na tym forum nie traktuje;)

Jak ci spółka nie pasuje i nie ufasz prezesowi to chyba wiadomo co się robi w takim momencie. Ja ryzykuje i zostaję wierząc że Prezes się pozbiera bo sporo hajsu własnego włożył w firmę, wiec nie jest mu obojętna. mam średnią w okolicach jego, więc można powiedzieć że jedziemy na tym samym wózku.

Naucz się czytać ze zrozumieniem.
    Gdzie napisałem że prezes mnie wprowadził w błąd?
    Czytam masę negatywnch komentarzy o kondycji spółki, zadałem więc pytanie czy należy rozumieć że Prezes kłamał w raporcie? Czy też piszący negatywnie manipulują?
    Wybacz, nie przeczytałem dokładnie tym razem całej konwersacji. Tym razem mój błąd.
    Nie ma sprawy.

Trochę nowych i nad zwyczaj aktywnych nicków wprowadza zamęt.
    A część kompletnie zniknęła.
    Prezes milczy.
    Teorie spiskowe mają podatny grunt.
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~bubuzubu [31.61.176.*]
    Zrobiło się jakoś tak śmiertelnie poważnie a ja bym wolał wrócić do czasów gdy z kolegą Info prowadziliśmy dyskusję czyja stara co lubi bardziej wąchać:P
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~Info [5.184.203.*]
    Jak widzę ten kurs to ręce mi opadają i nie chce mi się nawet bzdur pisać. Teraz to już mogłoby tak na 20, 18gr zejść to wtedy bym pewnie dokupił z naiwności. Gruby załatwił wszystkich tym swoim lelceważącym podejściem. Jakby robił swoje minimum tylko to co trzeba to wycena byłaby większa. Dziwi mnie jedynie czy on faktycznie nie chce zarobić, bo robi wszystko, żeby ze spółki zrobić najgorszego śmiecia.
    A tak konkretnie to czym ci podpadł prezesunio?
    Poza tym, że realizuje kontrakty dla Taurona, dopiął umowę z VC, sprzedaje magazyny pod marką MTR oraz Netsu i Beein, objął z żoną 1.5mln akcji po 30gr.
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~gracz [83.26.196.*]
    To jest b.dobry fundament pod dalszą działąlnosc,dosc stabilny tylko dbać aby to generowało przychody , dodaj duży magazyn w miescie wojewodzkim jesli to wypali to już z górki.
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~Info [5.184.203.*]
    No popatrz takie fundamenty, a rynek tego nie docenia i spółka szoruje po nowym dnie ciekawe nie?
    A odpowiesz czym konkretnie podpadł ci prezesunio?
  • Re: Kto tak karmi po 28gr? Autor: ~Fimul [89.64.60.*]
    Spokojnoe to prezes ratuje kapital bo za wysoko wszedl:-D
    Pytanie było do Info.
    Jakoś ciężko mu wylać żale.
[x]
MTENERGIA 0,00% 0,28 2023-06-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.