• Zagraniczni Autor: ~Txy [83.29.146.*]
    zagraniczni indywidualni coś się ostatnio interesują delko. Jedna z tańszych spółek w dystrybucji i detalu. Jak utrzymają wzrosty to może być ciekawie.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~aaa [149.102.233.*]
    Trump czy Biden pisał do Ciebie?
  • Re: Zagraniczni Autor: ~A3xx [188.146.254.*]
    Bzdury. Zagraniczni indywidualni, o ile w ogóle są zainteresowani polskimi akcjami to dotyczy to WIG20 i może paru większych spółek z MWIG40. Poniżej tego nic ich nie interesuje, przede wszystkim ze względu na płynność. Podobnie jest też z funduszami zagranicznymi, dla których w Polsce są tylko banki (te duże) i KGH. Wiem to z pierwszej ręki, jako że kiedyś byłem zarządzającym bardzo dużego funduszu (wprawdzie polskiego ale zawsze)
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Ciekawski [89.78.201.*]
    Kiedyś byłeś zarządzającym bardzo dużego funduszu, a teraz trollujesz na Bankierze. Gratuluję.
    Po pierwsze nie troluje, a po drugie to właśnie dlatego mogę sobie na to pozwolić, żeby robić co mi w danej chwili do głowy przyjdzie, bo czasu mam w opór. Taka forma rozrywki.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~welo [185.49.29.*]
    Buahahaha, to już chyba dziś te inwestory z nju jorka kupujom tego gniota. 250% wzrost zysku a kurs w dwa miesiące 10% do góry hahaha.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~brzoza [213.25.24.*]
    Niektórzy się wystraszyli po danych o sprzedaży detalicznej... wrócą po raporcie za Vkw. i inormacji o dywidendzie, to spółka dla cirpliwych.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Txy [46.205.211.*]
    Po co miałbym zmyślać, pisze bo zobaczyłem kilka postów . Znajdź druga taka spółkę z takim p/e dystrybucja na świecie. Delko jest jedna z tańszych to nie problem zauważyć. Indywidualni to nie fundusze. Z reszta jeden fundusz tu zza granicy wszedł i nieźle zarobił. Polski rynek to dobre miejsce dla indywidualnych z małym portfelem. Zobacz ile tu jest micro i nano caps z mega dyskontem i małą płynnością. Tylko 44 spółki w Polsce mają powyżej 500 mln$ cap. To też fragment z jednego wpisu. Fundusze nie zarobią, ale mali gracze już mogą. Nie każdy indywidualny kupuje pakiety 100 tys. Bzdura jest Twój komentarz. Ja pisze fakty.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Welo [31.0.83.*]
    Tak tu wieczne inwstetory się boją i wystraszeni, na Euro jakoś nie boją spadku sprzedaży
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Motorniczy [31.0.78.*]
    Welo odważny ? Trzeba było nie pękać tylko kupować, to nie musiał byś teraz zgrywać głupa.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Welo [185.49.29.*]
    Hahaha ja wziąłem Euro po 14,20 a ten gniot to zawsze będzie gniot.
    Eurocash. Nie chcę cię martwić. Mam na osiedlu. Świeci pustkami. Obok biedronka, zawsze tłok. Nie dziwi że to spada od 10 lat. Jak coś kupujesz to lepiej najpierw zrób research. Coś czuję że zrobisz kolejny interes życia.

• Re: Zagraniczni Autor: ~Welo [31.0.55.*]
    Hahah o Euro i mój zarobek się nie martw, dziś znowu będzie na sporym+, a gniot skończy w porywach na 0.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~brzoza [213.25.24.*]
    Mówiłem, że dla cierpliwych, tu przez parę miesięcy może być na zero a potem wyskok kilkadziesiąt procent w parę dni, a zapalnikiem będzie albo dywidenda, albo wyniki.
    Jakie kilkadziesiąt %??? Oczekujesz lepszych wyników niż za 4Q? 250% wzrost wyniku a kurs w 2 miesięce wzrósł o 10%. Sam siebie oszukujesz.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Txy [31.0.95.*]
    Biedronka dobre wstępne za 1 kwartał. Dino i eurocash rosną.
    No wiadomo że jak są dobre wyniki to rosną, ta reguła nie dotyczy wyłącznie gniotów, takich jakim jest między innymi delko
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Motorniczy [31.0.92.*]
    Welo, nie zgrywaj głupa. Każdy widzi że robisz w porty że ci znowu Delko odjedzie, skoro tu się ciągle wysilasz :)))

Szkoda, że już nie ma peroniarki Elwirki, była zabawna.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Welo [31.0.82.*]
    Dziś znowu zagraniczni łykajom
    Zgadza się, łyknąłem 10 szt. z Czeskiego Cieszyna.
    Czy jest piękniejsza spółka na GPW hahahaha to nawet nie wymaga komentarza
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Motorniczy [31.0.76.*]
    W tej kwestii mogę się zgodzić. Nie ma :)))
    Jakiś szalony automat się przyplątał, sprzedaje co 2 min. po 2 akcje.
    Teraz już opycha po dwie akcje co minutę.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Motorniczy [31.0.79.*]
    Autor powinien ustawić sekwencję 999 i przekierować na centralę telefoniczną. To może mu jeszcze pomogą.
    Miglanc potrzebuje pomocy, bo prowizje go zarżną.
    Jaki gniot taki akcjonariat, ale z dwojga złego to wreszcie ruch na gniocie
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Motorniczy [31.0.79.*]
    Akcjonariusze mniejszościowi nie mają żadnego wpływu na wycenę spółki. Owszem jak ktoś tanio sprzedaje to wtedy spada ale za chwilę kurs wraca. Loony robi krzywdę tylko sobie.
    Chyba nie wie, że prowizja jest nie mniejsza niż 5 zł. Co przy sprzedaży 3 akcji daje prawie 16%. Biuro maklerskie nieźle na nim zarabia.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~chuda_ryba [188.33.248.*]
    Niekoniecznie. Są biura maklerskie, które dają bezprowizyjne transakcje do określonego limitu obrotów. Nie będę pisał jakie, by nie robić im reklamy. Więc gościu może sobie tak pykać i nic nie płacić extra. Choć mi to bardziej wygląda na leniwego animatora, który zamiast samodzielnie zrobić kilka transakcji w ciągu sesji, sobie automacik włączył.
    Ten leniwy animator jest bardziej prawdopodobny, choć z drugiej strony jego lenistwo jest zbyt widoczne, żeby pracodawca (zleceniodawca) tego nie zauważył. Mnie to raczej wygląda na żarcik spekuły, która lubi się tak zabawiać.
    Znowu barania głowa uruchomiła swój automat, tym razem 5 szt. co 2 min.
    Welo znów oddaje. Nowa promocja :)))
    Ta wela to w pompkę, ja zarabiam na euro, a gniot standard
    Ręka Pana Welo do "inwestycji" jest niesamowita. To a propos Eurocasha
    Mistrzu sprzedałem na otwarciu z zyskiem 30% za 2 miesiące, życzę tyle na gniocie.
  • Re: Zagraniczni Autor: ~Motorniczy [31.0.93.*]
    Jasne Jasne. Też mogę napisać że kupiłem KGHM na początku pandemii i sprzedałem 300% drożej.
    Prawda jest taka że zaliczyłeś widły w dół na swoim gniocie :)))
    i przypomniałeś sobie dziś rano co pisałem o twoim bankrucie "Jak coś kupujesz to lepiej najpierw zrób research".

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.49.29.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
DELKO 0,00% 6,00 2026-05-28 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.