@Andy
Czy to forum dla wszystkich czy dla mających wiedzę dokładną o spółce?
Jeśli to drugie, to gdzie jest forum ogólnodostępne?
Jeśli to pierwsze, to ukrywanie podobno oczywistej info jest przejawem bucowatosci.
PS . Czy ktoś kto ma wiedzę I KULTURĘ może napisacdla osób niepełnosprawnych mających doktoratu z LP wyjaśnienie ?
No dla takich, którzy o spółce dowiedzieli się kilka dni temu
Eee google nie boli wystarczy wpisać "Yoshi Lauren peso" i tyle. Proszę bardzo jak nie umiesz szukać podstawowych info o spółkach to nie inwestuj na giełdzie.
Zarząd Yoshi Innovation S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej "Spółka", "Emitent") w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 12/2021 z dnia 15 kwietnia 2021 roku (dot. rozpoczęcia przez spółkę zależną od Emitenta, tj. Polymertech sp. z o.o. negocjacji dot. możliwości i warunków jej połączenia) oraz raportu bieżącego ESPI nr 16/2021 z dnia 21 maja 2021 roku (dot. podpisania listu intencyjnego przez spółkę zależną od Emitenta, tj. Polymertech sp. z o.o. w związku z prowa-dzonymi negocjacjami dot. możliwości i warunków jej połączenia) informuje, że powziął informację od spółki zależnej od Emitenta, tj. Polymertech sp. z o.o. z siedzibą w Chorzowie (dalej „Polymertech sp. z o.o.”) o zakończeniu prowadzonych negocjacji z Lauren Peso Polska S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej „Lauren Peso Polska S.A.”), w wyniku których podjęta została decyzja o połączeniu Polymertech sp. z o.o. z Lauren Peso Polska S.A.
Zgodnie z przekazanymi przez Polymertech sp. z o.o. informacjami połączenie spółek ma nastąpić w drodze przejęcia, czyli przeniesienia całego majątku Polymertech sp. z o.o. na Lauren Peso Polska S.A.
Emitent będzie informował na bieżąco, w ramach stosownych raportów bieżących, o czynnościach faktycznych i prawnych związanych z połączeniem ww. spółek.
Osoby reprezentujące spółkę: Marcin Sprawka – Prezes Zarządu
Ok dla osób będących akcjonariuszami LP chyba jest jasne że Yoshi to właściciel albo duży akcjonariusz różnie to można ująć bo nie wiemy jak są poparkowane akcje. Ale coś jest na rzeczy że większość nie interesuje się powiązaniami bo jak na Yoshi podali info o zakupie phantomow przez mon i to bylo jasne że robi to LP yoshi uroslo a na LP podał informacje za kilka dni i wtedy dopiero wyrwał do góry takie życie miłego wieczoru wszystkim życzę
Proszę uważać dla osób bez doświadczenia albo znajomości specyfiki spółki inwestowanie może się źle skończy tu są niezłe grajki już to pokazali a cuda To się dopiero mogą wydarzyć ją osobiście uważam że LP oraz Y w dłuższym/długim terminie dadzą solidnie zarobić kupić i zapomnieć stara historia z jsw kiedyś przy 2/3zł księżycowy ludzik napisał że kurs będzie 50zl wiemy jaka była historia acha podpowiedź liczba akcji free na obu spółkach jest mocna nieaktualna po prostu Wolnych akcji jest mało wartości akcji 0,30zl i 5zl mogą być drobnymi przy odpowiednich informacjach ale to w długim okresie czasu
Spółka typu lauren jest w moim portfelu jedna z 2..3 spolek, jakie trzymam na zasadzie maskotki. Aktualnie obok lauren jest to Milton.
Drobny palet można kupić na zasadzie: jest odwrotne przejęcie, biznes się rozkręca, ludzie kupują akcje po 8 gr to raczej dużo poniżej nie spadnie, zajrzeć na bankiera i z oceanu durnych postów (w sumie jak mój) wyłapać takie z informacja wystarczy by w razie czego wycofać z max 30-40% straty. Ogólnie wydaje się, że jest szansa na razy 2 jak nie razy 5.
Starystycznie rzecz biorąc na 5 maskotek 1 daje ładny zysk, 2 straty a 2 pi razy oko na zero (do +-20%różnicy od zakupu).
Zatem o laurenie mało wiem, jak już szukam info to o spółkach istotnych w portfelu (a mam kilka takich, powiedzmy 5-10, bo nie każda, która mnie zainteresowała okazała się potencjalną perla i pomimo wiedzy- a może właśnie z powodu wiedzy- nie mam ich albo mam śladowe ilosci).
Zatem ktoś, kto Laurena ma jako istotna w portfelu wie duuuuuuzo więcej ode mnie i dlatego na forum szukam jego podsumowanie jego inwestygacji.