ja pytam bo nie powiem ze sie nie interesuje spolka chodz nie mam akcji ale spogladam czasem akcje tansze niz sprzedalem ale nie widze tu nic zeby sie dzialo kurcze nikt nic nie wie?
Tego nie wiem. Dokładnie mam średnią 1,04. Za to luzu nie mam. Liczę się ze scenariuszami wydarzeń skrajnie optymistycznym i skrajnie pesymistycznym. Status quo jest jedynie stanem przejściowym do jednego z ww końców mojej przygody z tym g.nem
No wystarczy popatrzeć w arkusz , dziś już wygląda inaczej ale do niedawna 300 tys akcji powyżej 1 zł w 2 zleceniach , mają i trzymają bo wiedza więcej , to czemu ja mam się denerwować jak ktoś ma więcej kasy zamrożone niż ja , czekać cierpliwie a będzie zeilono
Może wyjaśnisz co według Ciebie widać w tym arkuszu? Też mogę wstawić 300 tysięcy akcji po 1 złotym, albo po 0,40. Akurat tyle akcji posiadam. I tak nikt tego nie kupi ze względu na widełki dynamiczne. A postraszyć mogę. Chyba Twój argument , że można się czegoś doszukać na podstawie arkusza zleceń został właśnie obalony
No i gdzie jest tłumaczenie o tym co sugeruje arkusz zleceń? Ja tu specjalnie wstałem rano żeby wystawić moje akcje a tu zero chęci współpracy ze strony prezesa.
Nic nie wiedzący nie mający żadnego zamiaru w ujawniania swojego pakietu , akcje są wybierane co do sztuki ,zostałem smar niedobitki takie jak ja i ty , zrobią emisję do inwestora , urzadz odstąpi od bezpodstawnie wymierzonego podatku , akcje ze słupów pójdą w ciemny lud , który kupił po parę złotych ... Tyle w temacie wystarczy poczekać , cała filozofia
Nie znam się na prawie podatkowym, ale wiem że żyję w państwie gdzie prawo średnio się liczy. Podatek jest według chyba każdego nałożony bezprawnie, oprócz osoby która wydała tę decyzję. Jeżeli ta osoba odstąpi od swoich roszczeń może się liczyć z konsekwencjami, być może nawet ze zwolnieniem ze stanowiska. Próbowałem zadzwonić do spolki- telefon jest wyłączony. Nie wyobrażam sobie firmy bez kontaktu telefonicznego. To budzi mój niepokój.
Oczywiście żyję po to, żeby spełniać żądania jakiegoś gościa, który nie potrafi wytłumaczyć swoich tez. Jak widać po wpisie tego od króla Albanii jełopów na forum nie brakuje. Jak na razie nie widzę w tym co piszesz niczego wyjątkowego oprócz pustych słów. Jeszcze raz: poprosiłem o wytłumaczenie dlaczego uważasz że arkusz zleceń na spółce przy której zlecenie kupna lub sprzedaży z 2 groszami różnicy spowoduje blokadę widłową ma jakieś znaczenie? Panujesz w ogóle nad swoimi myślami czy piszesz to co ci ślina na język przyniesie, byle tylko zapełnić miejsce na forum swoim wpisem? Bez urazy, ale oczekuję wymiany informacji i doświadczen a nie dyskusji z kimś na poziomie przedszkolaka, który chce obejrzeć moją nową zabawkę.
Arkusz zleceń nie jest ważny wcale , nagle z 800 tys akcji na sprzedaż zrobiło się wczoraj 250 tys , nie mówi to o niczym , wszczegolnosci tydzień przez walnym , jednocześnie zebrało się paru leszcze i zdjęło zlecenia ze sprzedaży o tak sobie , wszyscy w jednym czasie , brawo
Tekst o mitomanii zignoruję. Jeżeli były zlecenia w arkuszu na sumę 800 tysięcy akcji, które później zniknęły i nie były to Twoje albo moje akcje to znaczy że ktoś nieźle się zapakował , jak piszesz ,,na słupach ". To jest moje tłumaczenie. Natomiast nie znam Twojego.
Bezprawnie dlatego że prawo nie działa wstecz a urząd powołuje się na przepis którego nie było w momencie powstania zobowiązania podatkowego i późniejszego rozliczenia , rozumiesz dlaczego bezprawnie ? Najpierw się chwalisz że masz a teraz się wypierasz , po co piszesz w takim razie takie rzeczy ,pochwal się jaki jesteś kozak, 300 tys na 10 zł
A już nie wspomnę o przepisie mówiącym że każde wątpliwości podatkowe rozstrzyga się za korzyść podatnika a te takie właśnie są , wiec jest to bzuda która prędzej czy później upadnie i na to czekam nie mam 300 tys akcji bo mnie na tyle nie stać ale jakiś procent portfela mam a ty na co czekasz ?
Wycena jak na koniec świata , więc jeżeli komuś się tu marzy 10 gr , to tylko przy bankructwie a do tego nie ma podstaw , wiecie ile kosztuje wprowadzenie spółki na GPW ? A tu można ją mieć za ułamek wartości :)
Tłumaczenie , według mnie zmiana ilości sprzedaży akcji w arkuszu zleceń może świadczymy o tym że spółka zaraz będzie grana , do tej pory akcje w arkuszu miały pokazać podaż papieru i zachęcić leszcza do sprzedaży
Dziękuję za odpowiedź. Było to dla mnie o tyle ważne, bo dwudziestu takich jak ja by mnie bardzo zmartwiło. Już wystawiam. Po 5 złotych, będą tam wisieć do 11:15. Tak przy okazji- mam kilka spółek w których partycypuje powyżej 1%.
Chyba że wspomniane słupy to właśnie ty :) nie można ufać ludzia na forum , dlaczego nie jedziesz na walne ? Skoro masz tyle akcji w portfelu a wybierają prezesa przy pomocy 5 tys ??
Ogólnie to na śmierć, pewnie umrę za 50 lat. A jeżeli chodzi o yolo to na nieoczekiwany zwrot sytuacji. Tak jak wspomniałem wcześniej 50/50. Albo stracę kilkaset tysięcy albo zyskam kilkaset.... Pieniądze nie są jedyną rzeczą którą mnie cieszy w życiu. Prawda tutaj jest taka, że została nas garstka. Resztę ma ktoś z bardzo nieczystymi zamiarami.
No ale sorry z tego co widzę to jestes z Warszawy, wiec nawet jeśli masz kasy pod dostatkiem , to tak z ciekawości na walne , powiedzieć co myślisz nie masz ochoty jechać ?
Jestem z Wrocławia. Na walne nie pojechałem bo mam jeszcze inne zajęcia, a mógłbym przy okazji wybrać najgłupszego prezesa z dostępnych, bo nie znam się na prawie. Poza tym jestem doskonałym przykładem zjawiska Krugera -Dunninga.
Wracam do mojej pierwszej prośby. Proszę o wyjaśnienie wpływu zmian na arkuszu zleceń na przyszłość. Albo zachowujesz się jak profesjonalista i z takim chcę wymieniać poglądy albo jak ten jełop od króla Albanii i uciekasz przed odpowiedzią. Jeżeli masz zamiar tylko pisać w kółko o tym samym, a unikać uzasadnienia tego co sam wymyśliłeś to nie ma sensu prowadzić dalej tej pasjonującej dyskusji.
Na Twoim miejscu rozważył bym powtórne wejście w akcje . Masz cenę niższą od tej po której sprzedałeś, więc ryzykujesz tylko kilka tysięcy złotych. Poza tym masz już zrealizowaną stratę i będziesz miał lepsza pozycję wyjściowa ode mnie czy od kolegi z forum.
Jeszcze dobrym przyczynkiem jest fakt pustki na forum. Już nieraz miałem akcje spółek gdzie działo się coś złego i źle się skończyło. A tam roiło się od trolli. A tutaj panuje cisza i zapomnienie.
zwolni mi sie kapitał to puszcze chyba w te akcje spowrotem :) narazie musze miec depo zeby spac spokojnie z dziwgnia na us100 no zobaczymy co tu bedzie juz ponad rok czekamy tutraj z tym yolo ale szanse na zyski tez byly nie powiem