Po pierwsze gratulacje dla zarządu wykonania takiej transakcji. Jestem pod wrażeniem żeby po takiej cenie i ze spłatami zadłużenia sprzedać zakład, który generował relatywnie niski zysk netto dla całego holdingu. Wspaniałą robota i z pewnością ciężkie negocjacje - szczere gratulacje.
Walka o akcje przed ogromnym odjazdem trwa.
Jeżeli nasz zarząd jest w stanie sprzedać fabrykę stolarki okiennej za $18 + benefity - czyli 70% aktualnej kapitalizacji całego holdingu na giełdzie to mam ciarki ile będzie warty zakład produkujący magazyny energii.
Firma aktualnie jest ogromnie niedowartościowana i już wszyscy to zauważyli - aktualny chwilowy spadek będzie służył tylko takim wyjadaczom jak ja - który zawsze sobie coś jeszcze zbierze / konwertuje więcej portfela na Compremum SA.
Przez następne tygodnie wszyscy będziemy doświadczać większych obrotów - w końcu konwersja kilku milionów złotych na akcje troszkę potrwa w tym pół bańki będzie ode mnie.
Uważajcie na tych z małymi siusiakami - piszą kompletne bzdury i zachęcam wszystkich poważnych do ignorowania i zgłaszania ich wszystkich postów, gdyż najzwyczajniej szkodą interesowi naszej wspólnej spółki.
Testie uważaj bo chodzisz po cienkim lodzie w temacie siusiaków. Inni mogą pozwać Cię do Sądu w sprawie małych siusiaków. Sąd powoła biegłego rzeczoznawcę w sprawie oceny wielkości siusiaków i co wtedy zrobisz, będziesz musiał pokazać swojego i jak się okaże, że sam masz małego to będzie dużo śmiechu.
Swoją drogą to musisz mieć jakieś cholerne kompleksy. Czyżby jakaś kobieta powiedziała Ci, że masz za małego ???
Na jeszcze spłacą sporo kredytów na fabrykę nie potrzebują dużo bo będą się strać o fundusze z UE, Ale wygląda na to że ten ruch pozwoli by nie sprzedawać Ptaszkowic i innych farm a od razu konstruować elektrownie wirtualną.
Witam ponownie. Mamy ciężkie czasy. Co dalej z firmą tak jak pisałem wcześniej. Jeśli jest wykup to znaczy ze ktoś wychodzi wcześniej niż powinien. Powinno to dać do myślenia - dlaczego. Współpraca z jak ktoś tu nazwał z małymi pisiorkami jest niebezpieczna i ryzykowna. Przed nami czas wyborów. Jeśli liczą na kasę z kpo to słabe. Dalej podtrzymuję że jesteśmy w linii korekty. Tylko do jakiej wysokości dojdziemy jest zagadką. Dalej podtrzymuję 2.0. Dzisiejszy spadek oczywiście to wstęp do paniki ale co się dziwić. Pozdrawiam
Tak sobie myślę że w spółce ścierają się jakieś opcje i nastąpiła brutalna gra o przejęcie wpływów poprzez próbę przejęcia w jakikolwiek sposób akcji z rynku.
To powoduje te bajdy min tu na forum bandy 1/2glowkow.
Gra idzie o wysoką pulę, a pula jest spora i będzie jeszcze większą.
Gadki intelektualisty Morra to też forma zabawy któreś ze stron.
Zauważcie że gość jak czarnoksiężnik z krainy ... pojawia się wypowiada cudowne zaklęcia i znika. Po jakimś czasie wraca z zaświatów z kolejnym orędziem.
Kto głupi sprzeda, kurs nie spadnie poniżej 2,5 poza chwilowymi silnymi obniżeniami parę groszy niżej.
Teraz jest punkt przecięcia. Do wyników już niecałe 2 tygodnie. Potem z miesiąc i pewnie ma początku czerwca WZA.
Zapewne się pojawię bo daleko nie mam. Wtedy kawa na ławę i będzie wiadomo, ale do tego czasu kurs popłynie w górę.
Zaznaczam że to są moje przemyślenia do tego co się dzieje na kursie bo to jakaś perfidna gra. Słonawy to nie była jakaś perła w koronie Compr, są planowane inne dużo ciekawsze biznesy więc kasa musi się kręcić, a być może ktoś był przyspawany do Słonawy i teraz mu bardzo żal....
A słyszałeś o czymś takim jak koszt alternatywny kapitału ? Jak mam kasę z dobrego kontraktu to spłacam z wyprzedzeniem te zobowiązania, które są obciążone wyższym procentem. To CPR wykupuje wcześniej z premią, jako emitent a nie posiadacz obligacji. Nie siej kłamliwych informacji. Ktoś wiedział o tym wcześniej, dlatego od 11 była skuteczna gra na spadki. Kto chciał dobrał, ale KNF i prokuratura zbadają, kto robił te transakcje. Obiecuję !!! Na tym papierze ktoś odwala niezłą manipulację kursem.
Dnia 2023-04-17 o godz. 18:50 ~Morr napisał(a): > Witam ponownie. > Mamy ciężkie czasy. Co dalej z firmą tak jak pisałem wcześniej. Jeśli jest wykup to znaczy ze ktoś wychodzi wcześniej niż powinien. > Powinno to dać do myślenia - dlaczego. Współpraca z jak ktoś tu nazwał z małymi pisiorkami jest niebezpieczna i ryzykowna. Przed nami czas wyborów. Jeśli liczą na kasę z kpo to słabe. Dalej podtrzymuję że jesteśmy w linii korekty. Tylko do jakiej wysokości dojdziemy jest zagadką. Dalej podtrzymuję 2.0. Dzisiejszy spadek oczywiście to wstęp do paniki ale co się dziwić. > Pozdrawiam