• Ciężka praca Autor: ~Testie [178.43.250.*]
    Po pierwsze gratulacje dla zarządu wykonania takiej transakcji. Jestem pod wrażeniem żeby po takiej cenie i ze spłatami zadłużenia sprzedać zakład, który generował relatywnie niski zysk netto dla całego holdingu. Wspaniałą robota i z pewnością ciężkie negocjacje - szczere gratulacje.

Walka o akcje przed ogromnym odjazdem trwa.

Jeżeli nasz zarząd jest w stanie sprzedać fabrykę stolarki okiennej za $18 + benefity - czyli 70% aktualnej kapitalizacji całego holdingu na giełdzie to mam ciarki ile będzie warty zakład produkujący magazyny energii.

Firma aktualnie jest ogromnie niedowartościowana i już wszyscy to zauważyli - aktualny chwilowy spadek będzie służył tylko takim wyjadaczom jak ja - który zawsze sobie coś jeszcze zbierze / konwertuje więcej portfela na Compremum SA.

Przez następne tygodnie wszyscy będziemy doświadczać większych obrotów - w końcu konwersja kilku milionów złotych na akcje troszkę potrwa w tym pół bańki będzie ode mnie.

Uważajcie na tych z małymi siusiakami - piszą kompletne bzdury i zachęcam wszystkich poważnych do ignorowania i zgłaszania ich wszystkich postów, gdyż najzwyczajniej szkodą interesowi naszej wspólnej spółki.

• Re: Ciężka praca Autor: ~Bin [89.70.65.*]
    Testie uważaj bo chodzisz po cienkim lodzie w temacie siusiaków. Inni mogą pozwać Cię do Sądu w sprawie małych siusiaków. Sąd powoła biegłego rzeczoznawcę w sprawie oceny wielkości siusiaków i co wtedy zrobisz, będziesz musiał pokazać swojego i jak się okaże, że sam masz małego to będzie dużo śmiechu.
    Swoją drogą to musisz mieć jakieś cholerne kompleksy. Czyżby jakaś kobieta powiedziała Ci, że masz za małego ???
  • Re: Ciężka praca Autor: ~ludwik [37.248.159.*]
    pogrywają sami nikt już nie oddaje.
  • Re: Ciężka praca Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    Po ostatnich komunikatach ubrali w akcje mnóstwo ludzi, ktoś powinien za to beknąć.
  • Re: Ciężka praca Autor: ~KrólArtur [89.69.164.*]
    KNF powinien się tym zająć.

Może i ciężka praca, ale z efektywnością nie ma to nic wspólnego.

Jeśli chodzi o małego siusiaka to już jedna kobieta się zorientowała jak posmakowała czegoś większego.
  • Re: Ciężka praca Autor: ~Testie [178.43.250.*]
    I mamy przedterminowy wykup obligacji - a reszta kapitału pójdzie na fabrykę, farmy i OZE.
  • Re: Ciężka praca Autor: ~Kr [31.182.221.*]
    Na jeszcze spłacą sporo kredytów na fabrykę nie potrzebują dużo bo będą się strać o fundusze z UE, Ale wygląda na to że ten ruch pozwoli by nie sprzedawać Ptaszkowic i innych farm a od razu konstruować elektrownie wirtualną.
  • Re: Ciężka praca Autor: ~KrólArtur [81.15.224.*]
    Spójrz na kurs, wszyscy wysypują ten chłam.
  • Re: Ciężka praca Autor: ~Morr [79.184.112.*]
    Witam ponownie.
    Mamy ciężkie czasy. Co dalej z firmą tak jak pisałem wcześniej. Jeśli jest wykup to znaczy ze ktoś wychodzi wcześniej niż powinien.
    Powinno to dać do myślenia - dlaczego. Współpraca z jak ktoś tu nazwał z małymi pisiorkami jest niebezpieczna i ryzykowna. Przed nami czas wyborów. Jeśli liczą na kasę z kpo to słabe. Dalej podtrzymuję że jesteśmy w linii korekty. Tylko do jakiej wysokości dojdziemy jest zagadką. Dalej podtrzymuję 2.0. Dzisiejszy spadek oczywiście to wstęp do paniki ale co się dziwić.
    Pozdrawiam
  • Re: Ciężka praca Autor: ~Marek [213.25.24.*]
    No właśnie, pytanie tylko czy to zachowanie kursu jest wstępem do paniki, czy panika w spółce jest przyczyną takigo zachowania kursu.
  • Re: Ciężka praca Autor: ~Qbq [83.21.10.*]
    Tak sobie myślę że w spółce ścierają się jakieś opcje i nastąpiła brutalna gra o przejęcie wpływów poprzez próbę przejęcia w jakikolwiek sposób akcji z rynku.
    To powoduje te bajdy min tu na forum bandy 1/2glowkow.
    Gra idzie o wysoką pulę, a pula jest spora i będzie jeszcze większą.
    Gadki intelektualisty Morra to też forma zabawy któreś ze stron.
    Zauważcie że gość jak czarnoksiężnik z krainy ... pojawia się wypowiada cudowne zaklęcia i znika. Po jakimś czasie wraca z zaświatów z kolejnym orędziem.
    Kto głupi sprzeda, kurs nie spadnie poniżej 2,5 poza chwilowymi silnymi obniżeniami parę groszy niżej.
    Teraz jest punkt przecięcia. Do wyników już niecałe 2 tygodnie. Potem z miesiąc i pewnie ma początku czerwca WZA.
    Zapewne się pojawię bo daleko nie mam. Wtedy kawa na ławę i będzie wiadomo, ale do tego czasu kurs popłynie w górę.
    Zaznaczam że to są moje przemyślenia do tego co się dzieje na kursie bo to jakaś perfidna gra. Słonawy to nie była jakaś perła w koronie Compr, są planowane inne dużo ciekawsze biznesy więc kasa musi się kręcić, a być może ktoś był przyspawany do Słonawy i teraz mu bardzo żal....
  • Re: Ciężka praca Autor: ~Mecenas [5.173.29.*]
    A słyszałeś o czymś takim jak koszt alternatywny kapitału ? Jak mam kasę z dobrego kontraktu to spłacam z wyprzedzeniem te zobowiązania, które są obciążone wyższym procentem. To CPR wykupuje wcześniej z premią, jako emitent a nie posiadacz obligacji. Nie siej kłamliwych informacji. Ktoś wiedział o tym wcześniej, dlatego od 11 była skuteczna gra na spadki. Kto chciał dobrał, ale KNF i prokuratura zbadają, kto robił te transakcje. Obiecuję !!! Na tym papierze ktoś odwala niezłą manipulację kursem.
  • Re: Ciężka praca Autor: ~KrólArtur [89.69.164.*]
    Mecenas, w pełni popieram. Jak mogę Ci pomóc w dochodzeniu prawdy?
  • Re: Ciężka praca Autor: ~Łukaś [37.30.114.*]
    Artur sprzedałeś akcje ?
    Artur sprzedałeś ?
    No jakiś pomór ptaków jest. Nagle wszystkie pospadały. Myślałam ,że to plaga. A to Pumpa
  • Re: Ciężka praca Autor: ~abc [171.22.91.*]
    Dnia 2023-04-17 o godz. 18:50 ~Morr napisał(a):
    > Witam ponownie.
    > Mamy ciężkie czasy. Co dalej z firmą tak jak pisałem wcześniej. Jeśli jest wykup to znaczy ze ktoś wychodzi wcześniej niż powinien.
    > Powinno to dać do myślenia - dlaczego. Współpraca z jak ktoś tu nazwał z małymi pisiorkami jest niebezpieczna i ryzykowna. Przed nami czas wyborów. Jeśli liczą na kasę z kpo to słabe. Dalej podtrzymuję że jesteśmy w linii korekty. Tylko do jakiej wysokości dojdziemy jest zagadką. Dalej podtrzymuję 2.0. Dzisiejszy spadek oczywiście to wstęp do paniki ale co się dziwić.
    > Pozdrawiam

Skąd Ty się dzieciaku urwałeś?? ;=)

• Re: Ciężka praca Autor: ~Fan [87.205.204.*]
    Jest i kolega Morr :-))) który głosi swoje niepoparte niczym fantazje na jedną lub drugą flankę, zależy czy akurat ma akcje czy nie :-)))
[x]
COMPREMUM -0,44% 0,90 2025-10-28 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.