Dzięki za info. Mało nas, którzy coś wnoszą pozytywnego. Ostatni wysyp troli jest jak widać na miejscu, biorąc pod uwagę tak cenne informacje. Pozdrawiam
Podaliście info, a mimo to, podaż jest przytłaczająca. Prezes zawiódł zaufanie rynku i jak widać także akcjonariuszy. Nie ma już chętnych na akcje za 30 groszy, podobnie jak wśród portali branżowych nie ma już chętnych na wywiady z prezesem o magazynach energii. Wolą pytać w takich firmach Columbus, SunSol czy Polenergia. Na świeżą krew nie ma co liczyć. Opis działalności spółki na stronie Bankiera podaje, że spółka oferuje szkolenia dla pracowników administracji publicznej. Inwestorzy spragnieni informacji, mogliby to zweryfikować na stronie internetowej, ale ta już od dwóch miesięcy straszy kradzieżą danych kart kredytowych (!). Obraz nędzy i rozpaczy uzupełnia ostatnie upomnienie za nieprzestrzeganie regulaminu giełdy. Kompromitacja na całej linii, brakuje tylko wniosku o upadłość, o którym drobni dowiedzą się na szarym końcu?
Nawet fakt, że pojechały na Ukrainę nie świadczy jednoznacznie o tym, że zostały sprzedane. Może kurzą się w magazynie u dystrybutora i czekają na klienta? W przeciwnym razie skąd ta podaż w ostatnich dniach?
Strona internetowa i audytor. Od tego muszą zacząć. To przynajmniej daje nadzieję, że spółka jeszcze żyje. Spółka, która żyje ze sprzedaży produktu nie ma sprawnej strony internetowej. Przecież to żart. Pozdr.
To, że Łeb to Opinia, to widać na pierwszy rzut oka nie tylko po IP ale też niepowtarzalnym stylu pisarskim:)
Niemniej trochę racji ma - strona i kwestie organizacyjne do poprawy, bo jednak ostatnie zamieszanie z audytorem o którym od stycznia bodajże było wiadomo, że nie pracuje już w zawodzie było tragikomiczne.
Mniej ważny jak dla mnie jest opis działalności na stronie bankiera, bo jak będzie pozytywny szum to ludzie sami się dowiedzą. Niemniej zgłosić by to mogli - roboty z tym niewiele (na pewno miej niż wynajęcie informatyka do zrobienia porządnej strony), a jakoś wizerunkowo tak lepiej bo świadczy o zainteresowaniu firmy tym co się dziej dookoła spółki.
Co do wywiadów to dla mnie śmiech, że ktoś narzeka, że kogoś nie widzi w gazecie. Wystarczy popatrzeć na Saule - tyle pięknych wywiadów a ci dalej testują cenówki już chyba z drugi rok a umowy jak nie było tak nie ma. Nie wspomnę już o nowej fabryce do poważniejszych produktów z ich technologiami, której jak nie było tak nie ma. Mieli jakieś rozmowy z Japończykami, no ale jak się ktoś trochę interesuje tamtejszym światkiem biznesowym, to wiedział że rozmawiali z takim japońskim Nikosiem Dyzmą albo Wielkim Szu tamtejszej przedsiębiorczości:)
A jeżeli chodzi o Minutora, to obecnie ja sobie obserwuję. Na dobieranie jak dla mnie cena za wysoka przy tym ryzyku i okazjach dookoła. Minutor to obecnie dla mnie taki poziom Saule - coś tam można wziąć niżej na okazji, ale pod szybkie kółko, żeby ograniczyć straty i liczyć, że w końcu pojawią się jakieś zyski albo chociaż większe przychody. Jednak miło by było jakby firma zaczęła na siebie zarabiać a nie żyła od emisji do emisji.
Taka cena już kiedyś była a tu nawet należytej obrony nie ma,ja czekam że Prezes wreszcie weżmie sobie krytyke do serca i sie zmobiulizuje tym bardziej ze to niewiele kosztuje, naprawde wiele zrobił o zera stworzył produkt i sieć sprzedazy no i te umowy z Tauronem też coś znaczą, Nie szkoda Prezesowi tego zaprzepascić i skonczyć jako najwieksza faja na NC...Ale z drugiej strony widać wyraznie ze komuś zalezy na tanich akcjach i.zapowiada sie gnebienia ciąg dalszy aż przestana oddawać.
A Pan info głosił, że będzie 28 gr i pyk jest, ale wtedy kółka wzajmnje adoracji ruszyły, że pociąg odjechał i wyje bez akcji... Ale to się szybko zmienia co nie?
Prezesa w tej chwili zapewne niewiele interesuje kurs akcji , widać mocno zapracowany kładzeniem kabli i szukaniem audytora.Ale kiedyś tej ulicy będzie potrzebował,chyba że już położył na biznes lage w co trudno uwierzyć więc dalej co niektórzy będą siali ferment czekając na dno dna.
Na co wy liczycie? Brak audytora do badania sprawozdania, brak raportu rocznego, brak sprzedaży, straty w bilansie, brak sprzedaży magazynów..... Wiara jednak jest w Was duza