• prezes Zieliński jest w błędzie Autor: ~MC60 [5.173.146.*]
    W portalu Oferteo.pl znajdziemy ponad 24000 firm montujących PV+ pompy ciepła (taki klimat, moda). Oby Columbusa nie spotkało to co Stilo Energy. Na szczęście nie skorzystałem z ich usług. Co do opinii na temat wykonawstwa PV PEP też nie są różowe. Mój wykonawca nie jest w pierwszej 500 firm, a umowy ma na 5 lat do przodu. Instalacja działa bez zarzutu. Niektórym firmom już się nie chce bawić w małe instalacje domowe i przechodzą w farmy PV. Taki boom potrwa jeszcze z 10 lat. A po 2033 roku przyjdzie atom i prąd będzie za półdarmo w ramach rządowego programu ATOM+.
  • Re: prezes Zieliński jest w błędzie Autor: ~iNFO [85.221.132.*]
    Sprawdziłem opinie na google dla Polenergia Fotowoltaika - średnia 4,5 i bardzo bardzo dużo pozytywnych. Dodatkowo programy polecania znajomym działają.

Umowy na 5 lat do przodu :) :) tego jeszcze nie słyszałem!!! HIT!!! rynek działa z montażem dość szybko ;) wycena decyzja montaż... jak ktoś nie zamknie się w 1 miesiąc to wypada z rynku ;) Przecież jak ja jestem zainteresowany PV to nie będę czekał na gościa 5 lat żeby mi prostą instalację zrobił... mistrz. Jest tyle podmiotów na rynku że wezmę sobie kogoś innego.... rozumiesz ??

Zieliński ma rację ilość montaży spadła i to jest ewidentne. Wszyscy zwalniali ;) Polenergia zaczęła zajmować się również instalacjami powyżej 50kw na które jest potrzebne pozwolenie na budowę. Zatrudnili nowe zespoły w administracji które to procedują więc weszli ostro i szybko w firmy.

Atom za 10 lat i tak będzie stanowił minimalną produkcję w strukturze produkcji energii w kraju. Energetyka rozporoszona i agregatorzy energii tacy jak Polenergia beda na rynku. Dodatkowo jeżeli wierzysz że oni dowiozą termin z atomem to gratulacje :) :) :)
    Za to dużo ludzi którzy mają instalacje będą je ciągle serwisować i wymieniać na nowoczesne panele to jest tzw. niekończący się rynek. W 2035 roku ludzie będą mieli instalacje które będą miały prawie 20 lat ;) to co ludzie z nimi zrobią ? wymienią ?

• Re: prezes Zieliński jest w błędzie Autor: ~Dżony [37.248.174.*]
    Nie było zwolnień to racja, firmy mają mniej zleceń więc pracownicy montują sobie PV na spokojnie bez pośpiechu, przyjeżdżają na 9 a kończą o 15 i tak trzeba żyć. Mają czas dla rodziny i znajomych, nie muszą gonić za króliczkiem.

Jeżeli jego faher-maher ma kolejkę oczekujących na 5 lat to znaczy że ma, czego nie rozumiesz ?? Może ma lepsze panele albo dokładniej je montuje lepszymi śrubami niż konkurencja.
  • Re: prezes Zieliński jest w błędzie Autor: ~Zadowolony_klient [5.173.120.*]
    Potwierdzam, jestem tym klientem. Mam termin umówiony wiosna 2028. Wpłaciłem już nawet zadatek na materiały, 70% kosztów zlecenia. Pozdrawiam
  • Re: prezes Zieliński jest w błędzie Autor: ~Jełop [37.248.174.*]
    I przynajmniej masz spokój wiesz że termin zabukowany i spokojnie można poczekać. I dodatkowo wzrost cen materiałów i robocizny ci nie straszny bo już umowę masz. Też tak zrobię MC60 daj namiary na tego majstra, za polecenie pewnie flache odpali.
[x]
PEP -1,34% 59,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.