• Do wiecznie narzekających płaczków i golasów Autor: ~UWAGA [83.23.119.*]
    Oczywiście, że czekanie jest frustrujące, ale tak naprawdę jesteśmy już na ostatniej prostej i nawet jeśli będzie przesunięcie o miesiąc czy dwa co to za różnica.

Mamy tutaj potencjał na kilkukrotny wzrost wartości, nie ma za bardzo już spółek z gamingu przed taką szansą, a Contraband Police pokazał co może się stać jak gra chwyci..

Trochę cierpliwości.
  • Re: Do wiecznie narzekających płaczków i golasów Autor: ~Radek [89.64.40.*]
    Z autopsji - mam akcje Pyramid od czasu debiutu, trochę przypadkowo, później zacząłem interesować się spółką, wierzyłem i wierzę w sukces OM, dlatego systematycznie dokupowałem akcje. Dorzuciłem się spora kwotą na kickstarter, żeby pomóc. Problem dla mnie polega na tym, że spółka sama wyznacza sobie jakieś terminy, a później się z nich nie wywiązuje. To trwa 3 lata i jest męczące. Mieli jakiś plan: promocja, kickstarter i szybkie wydanie OM. Guzik z tego wyszło i tak naprawdę to nie wiemy w czym tkwi problem, bo tych wersji, domysłów i niedopowiedzeń ze strony Pyramid w ostatnim czasie jest naprawdę dużo - chcemy, staramy się, to nie takie proste ustalić termin z Pyramid, PlayWay, Asusem itp. itd.

Wyobraźcie sobie taką sytuację w pracy - macie coś zrobić dla szefa w sierpniu 2020, zapewniacie go, że do końca roku będzie tip top, i tak poprawiacie to przez 3 lata, dopieszczacie - marzec / kwiecień 2023 to już na 1000000% będzie gotowe.... i znowu zonk....

Tylko taki zarzut do Pyramid, albo aż taki...

I ciul mnie to interesuje, że to gaming - gdybym ja tak wykonywał swoje obowiązki, miał taki stosunek do klientów to już dawno bym ich stracił.

• Re: Do wiecznie narzekających płaczków i golasów Autor: ~oldschool [178.43.51.*]
    Dokładnie tak jest ale nie wiedzieć czemu jest na to jakieś przyzwolenie części akcjonariatu i jeszcze napiszą, że śmiesz narzekać. Czy to jakiś problem z tożsamością czy kulturowo mamy jakieś wrodzone przyzwolenie na to aby być wykorzystywanym?
    Nie mam pojęcia, ale jeśli chcecie mieć standardy jak na rynku zachodnim to wymagajcie tego od spółki.
    Ja napisałem maila, a następnie pojadę na walne i zapytam kto odpowiada za planowanie i jak to jest możliwe że ciągle pojawia się nowy powód do przesuwania terminu. A jak przyjedzie 10 osób to będzie jeszcze większy wydźwięk.
    Nie wiesz kiedy wydasz grę? Nie ogłaszaj żadnych przybliżonych terminów, proste.

Traktowanie akcjonariuszy jak dzieci, tak to wygląda na Pyramid. A ostatnia emisja i potem tłumaczenie prezesa jest tego dobitnym przykładem.

Tak, wywalę w końcu te akcje, ale najpierw na nich zarobię.
    Długoterminowo natomiast spółkę skreślam ze względu na powyższe.
    Przy czym życzę żebyście tu zarobili x10 albo więcej w długim terminie.
  • Re: Do wiecznie narzekających płaczków i golasów Autor: ~N21 [83.10.2.*]
    nie ma to jak wprowadzać akcjonariuszy w błąd przez 3 lata

dzieci cos tam próbują sklecić od 8 lat bo uczą się programowania, efekty są jak widać mizerne.
    większość akcjonariuszy opuści ten śmierdzący pokład jak tylko wyjdą na 0

przecież FR OM oni będą robić z 9 lat, coopa kolejne 6 a nowe produkcje z 15.

• Re: Do wiecznie narzekających płaczków i golasów Autor: ~Anonimowygość [93.159.53.*]
    Zrobili grę DFH wydali ją i na niej zarobili. Dla mnie to ciekawa sprawa, bo moim zdaniem gra nie miała potencjału i mimo to udało się.

Zakładam, że chcą wydać EA OM z jak największą zawartością. Nie chodzi o ich tłumaczenie ale o ocenę rzeczywistości. OM miał być na początku dużo mniejszą grą.

Jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie. Finał już niedługo.

[x]
PYRAMID 4,76% 11,00 2025-10-03 16:40:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.