• BLUETAX Autor: ~gregor [78.88.183.*]
    tak pięknie jeszcze nie było
  • Re: BLUETAX Autor: ~malwoj [83.25.252.*]
    Poczekam na 1 gr wtedy bede brał jak glupi. A tak poważnie to niespodziewałem sie takich poziomów na BLG.
  • Re: BLUETAX Autor: ~GARY [10.15.2.*]
    Kapitalizacja BTG 8.45 mln
  • Re: BLUETAX Autor: ~hehe [89.238.19.*]
    A jak byl po przeszlo 40 gr.to pisali, że poleci na 1 zł.
  • Re: BLUETAX Autor: ~Soros [79.97.44.*]
    A co ma Coleman do powiedzenia ciekawego???Czy juz moze sprzedal wszystko?
    Ja w nastepnym tygodniu dokupuje.
  • Re: BLUETAX Autor: ~malwoj [83.25.196.*]
    Coleman lepiej niech sie nie wypowiada, nadawał jak idiota na wszystkich wątkach, przez co dla osób postronnych doprowadzał do obrzydzenia dla tej spółki.
  • Re: BLUETAX Autor: ~roman [83.27.241.*]
    w chwili obecnej C/Z juz 5,4 , C/WK 1,51 co wy na to

w poniedziałek zaliczy 0,10

a wtedy C/WK poniżej 1,00

super, a do końca roku będzie po 0,05

więcej będa mieć w kasie niż jest wycena spółki,

Jeśli FF dalej będzie się tak rozwjał to mogą mieć zysk tylko z tych akcji gdzie się zapakowali na 3 mln akcji ( zysk moga mieć na poziomie 2mln zł, kupili za 800 tys.)

Ktoś kto zdołował kurs o tym wie i robi to konsekwetnie a reszta płacze i liczy straty ( jak puszczają nerwy to jest wywalanie). Niestety tak się robi biznes, jesteśmy za mali i mamy za mało kasy aby móc się bronić.
  • Re: BLUETAX Autor: ~malwoj [83.25.196.*]
    No cóż atrakcja, ale wskaźniki na dziś nie działają. Jak rynek leci w dół to ta spółka poleci. Dopiero jak zacznie sie czas akumulacji, wtedy wskaźniki bądą ważne, a jak rozkręci się ponownie hossa jak zwykle nic nie bedzie brane pod uwagę, jak teraz w bessie. Bo czy BLG zasługuje na takie spadki? NIE
  • Re: BLUETAX Autor: korbagdansk [87.207.138.*]
    Roman i Malwoj mają rację. Mam tylko nadzieję, że skala sypiących jest i nadal będzie bardzo znikoma wolumenem. W ostatnich trudnych dniach bardzo mała ilość akcji została wysypana/zebrana po cenie 0,12-0,14 w stosunku do ogólnej liczby akcji ok. 70 000 000szt. Może nie będzie źle. Pozdrawiam akcjonariuszy.
    Wskazniki będa wazne jak nikt na forum nie wspomni , że w usa spadki lub wzrosty.
  • Re: BLUETAX Autor: ~hk tv [193.151.48.*]
    no cóż,każdy ma inny pkt widzenia,ja czekam na 10gr.
    w długiej perspektywie pewnie wszyscy się zgadzamy.
  • Re: BLUETAX Autor: ~Martiano [79.186.149.*]
    Warren Buffet powiedział tak." GŁUPCAMI SĄ CI, KTÓRZY KUPUJĄ AKCJE TYLKO WTEDY, GDY MAJĄ PEWNOŚĆ, ŻE NA NICH NIE STRACĄ I SPRZEDAJĄ JE NATYCHMIAST GDY POJAWIAJĄCE SIĘ INFORMACJE ZACZYNAJĄ ICH PRZYPRAWIAĆ O MDŁOŚCI ZE STRACHU.

Hk tv Twoje podejście, w tej chwili tak ostrożne, to fakt, że nie pozwoli Ci stracić, ale też nigdy nie zarobisz na giełdzie dużych pieniędzy. W perspektywie czasu okaże się, że Ci co mają w tej chwili duże pakiety akcji (jak ten straszak co co chwila sie pojawia na Blu) wytrzymają to parcie na spadki , (nawet jak w tej chwili mają duże wirtualne straty) to zarobią duże pieniądze. Natomiast Ci co kolejna sesję obniżają cenę zakupu w efekcie albo zarobią grosze, albo nie zarobią nic, bo nie będą mieli odwagi zakupić żadnych akcji, gdyz będą sie obawiali wirualnej straty. Każdy ma swoją koncepcję inwestowania, jeden taką , a drugi inną.

W poprzedni piątek, prawdopodobnie mieliśmy dno bessy, ale tylko jeżeli chodzi o indeksy Amerykańskie. U nas inwestorzy są tak spanikowani i przerażeni że sami już nie wiedzą co mają robić. Dane amerykańskie z ostatniego tygodnia były najgorsze od dziesięcioleci,a mimo to indeksy giełdowe w Ameryce, niektóre dni kończyły na dużych plusach. Na giełdzie tak naprawdę górki hossy i dołki bessy wyznacza duzy kapitał, który dał widoczny sygnał że nie chce juz spadków indeksów. Giełda wyrzedza gospodarke o pół roku. Kto wie, czy nie mamy z tym teraz do czynienia. Ostatni piątek pokazał jak przerażeni i zmęczeni są inwestorzy na naszej GPW, gdzie przy panice na WIG 20 małe spółki również dołowały. Wiekszość inwestorów nawet nie wie dlaczego kupuje lub sprzedaje akcje danej spółki. Robią to bo inni tak robią.

O braku podstawowych wiadomości o inwestowaniu niech posłuzy przykład z akcjami i prawami do akcji. Na PDAC Elkopa na sprzedazy po 1 grosz stoi 13 mln., a na kupnie po 1 grosz starych akcji stoi 24 mln. akcji. Przecież Ci co stoją po kupno starych akcji po 1 grosz, mogliby od reki kupić PDA po tej cenie Ale chyba tego po prostu nie wiedzą.

Przykład Veno z NEW CONNECT. Stare akcje sa kupowane po 5-6 groszy, a PDA nikte nie chce kupić po 3 grosze. Gdzie tu sens, a gdzie logika. powiedżcie mi proszę. Co tacy ludzie robią na giełdzie.

Gdzie jest sens sprzedawania spółek groszowych po 1 grosz, jak wiadomo, że niżej nie spadnie, a najbardziej Mewy, czy Elkopu, gdzie te spółki pozyskały nowy kapitał i w ten sposób zabezpieczyły sie na trudne czasy. Oczywiście ten kapitał trzeba rozsądnie wykorzystać, bo może być z tym różnie. Samo przejście spółek groszowych na dwa fixingi spowodowało paniczna wyprzedaż tych spółek , a tak naprawdę to przecież nic nie zmieniło. W pierwszych latach istnienia GPW akcje notowane były tylko na fixingach.

Nasze indeksy pospadały od szczytów po 50-70%, ile jeszcze moga spadać. Nawet jak spadki się skończą, do stałych wzrostów indeksów trzeba będzie poczekac długi czas. Oczywiście poszczególne spółki, będą sie róznie zachowywały, ale Blu jak pokazały dotychczasowe komunikaty jest bardzo dobrze zarządzany i ma dużą szansę w szybkim tempie odrobic ostatnie straty.

błędnie mnie oceniasz kolego ~Martiano, akcje zacząłem kupowac w lutym w tym btg,natomiast teraz po prostu dokupuję następny pakiet,po wydaje mi się b.atrakcyjnej cenie,nie uda się po 10gr,kupię tak czy inaczej trochę drożej,
    bo wiem że w perspektywie kilkuletniej papaier może dac dużo zysku,
    nie traktuję moich inwestycji do bieżącego zarobku tylko własnie liczę na duże pieniądze w dłuższym czasie
  • Re: BLUETAX Autor: ~Arek [83.11.39.*]
    Mądrych to miło poczytać. Co do Elkopa i akcjach PDA i starych też to zauważyłem a nawet wcześniej, kidy to ustawiano się na zakup na wyższe poziomy, a PDA można było kupić od ręki po 1-2 gr niżej. No teraz to już wogóle 1 gr kosztuje, czyli tylko kupować i czekać,ale ludzie są tak wystraszeni ze wszędzie widzą zwałe. Na bluetaxsie podobnie, wszyscy wiemy, ż e to super spółka i zarobić da wiele w przyszłości, ale jeden zaczyna straszyć (ustawia mil akcji na sprzedaż - sztucznie to robi), a już wszyscy posrani. Efety i tak mierne bo kurs zwalony, a obroty śmieszne. Jednak ten co tak straszy chce wrzucić sporo kasy na zakup i musi powtarzam musi zdołować na maxa, bo liczy sie z tym ze jak zacznie kupować, to szybko urośnie - stąd taki poziom cenowy.
  • Re: BLUETAX Autor: tadek997 [10.15.2.*]
    No ja mu nie sprzedam.
    powiem wiecej,nawet byłoby mi na rękę żeby bessa jeszcze trochę potrwała,bo mógłbym się bardziej zapakowac papierami :-)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.97.44.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: BLUETAX Autor: ~Martiano [79.186.138.*]
    Kolego hk tv, jeżeli błędnie Cię oceniłem to bardzo przepraszam.
  • Re: BLUETAX Autor: ~coleman [83.26.162.*]
    coś wam pokaże ale skupcie uwagę na daty i pomyślcie co to jest sugestia
    Autor | ~madaoki [83.25.237.*] 2008-10-06 20:37
    Zobacz wątki dotyczące Blue Tax
    Zobacz profil Blue Tax
    Podobno skończyła ci sie kasa, więc nie wygłupiaj sie, bo ja mam kase i chce jak najtaniej skupić. A zresztą po takim wodospadzie w USA jutro poleci wszystko na łeb na szyje, to może poczekam do 10 gr.
    i stało się jutro dopełnienie
    to nie ja jestem ale wy to co chcieliście to macie
  • Re: BLUETAX Autor: ~coleman [83.26.162.*]
    następny przykład skuteczności którą ja zastosowałem uwaga na daty
    Autor | ~coleman [83.26.160.*] 2008-09-07 10:14
    Zobacz wątki dotyczące ATON-HT
    Zobacz profil ATON-HT
    chciałbym podziękować inwetore i inwestorowi za rzetelne wyjaśnienia mikebu co jest grane .ale trzeba przyznać że akcjonariat jest słabiutki przez dwa tygodnie broniłem kursu w piątek zabrakło kasy i skutki są lecimy na 2,50 bo żal d-e ściska kupić kilka akcji o grosz wyżej uczcie się od innych np kapitała i waldinio z 7 gr na 20gr wylewarowali veno itp nic nie dzieje się bez przyczyny tym bardziej na nc jeśli komuś się zdaje że kurs zależy od wyników spółki lub innych at itp to jest w błędzie wystarczy prześledzić kursy na nc
    no i co było 2,50
  • Re: BLUETAX Autor: ~Soros [79.97.44.*]
    A mnie trochę zbiło z tropu to, że taka "poważna" spółka na swojej stronie w zakładce ogłoszenia i przetargi (w sumie 2 ogłoszenia) dała ogłoszenie sprzedania BMW. Kurde jeśli ktoś chce sprzedać furę niech da ogłoszenie na allegro. Wydaję mi się to mało profesjonalne.
  • Re: BLUETAX Autor: ~Arek [83.11.41.*]
    Ty coleman nie zabieraj więcej głosu na tym wątku bo to ty najwięcej narobiłeś szkody dla kursu bluetaxa naganiając na wzrosty i kłamiąc, że już niedługo info o dotacji. Sie nie odzywaj.
  • Re: BLUETAX Autor: ~sledzik007 [213.158.196.*]
    Arek każdy ma swó rozum i wie co robi więc nie musisz tego pisac do colemana a że naganiał to fakt i było denerwujące a czy bronił kursu jak twierdzi tego nie wiemy.Co do twojego wczesniejszego postu to zgdzam sie w 100 procentach.
    Po ce te klotnie.bessa zawsze wszystko wessa, a wygraja ci co sie zapakują jako ostatni , a potem będa tylko wzrosty.
  • Re: BLUETAX Autor: ~Arek [83.11.41.*]
    Jestem doświadczonym inwestorem, niekiedy graczem giełdowym. Za giełdę wziąłem się w 94 roku na szczycie owczesnej hossy i dokładałe, dokładałem kase aż w 95 r. załamałem sie i wycofałem kase ze stratą 70%. Straciłem wtedy wartość nowego Poloneza, na którego zbierałem, ale chciałem mieć i to i kase, efekt taki, że ani samochodu , ani kasy. To negatywne doświadczenie spowodowało, że odechciało mi sie giełdy na 4 lata. Później jak zacząłem przeglądać notowania i moje notatki z lat 94-95 to az mnie w żołądku skręcało, bo gdybym olał te ''straty'' i nie sprzedawł akcji to pomimo, że kupowałem na górce (sprzedałem prawie w dołku) to i tak zarobiłbym kilka lat później nawet tysiące procent. Później było tylko lepiej, zarobiłem sporo, potrzebowałem kase sprzedałem wszystko. Póxniej sporo oszczędziłem i znowu włożyłem w giełde i znowu na górce w maju 2007. Trace obecnie kupe kasy, ale bessa roku 94-95 dużo mnie nauczyły (szkoda, że nie ustrzegłem się przed wejściem na górce). Teraz wiem, że nawet gdyby bluetax spadł jak to ktoś przewiduje na 5 gr to nic to, nie warto sprzedawać bo po co. Po bessie przychodzi hossa, najpierw powoli, potem szybcie i szybcie i mocniej. Ja na to mocniej i mocniej poczekam i sprzedam te akcje po cenie o której dziś nie można sobie wyobrazić. Tak samo jak cena w bessie nie do wyobrażenia niska, bo kto by przewidział taką cenę takiej firmy jak jest teraz czy też będzie. Albo jak patrze na cene Elkopa (1 gr - zabiek fantastyczny juz nizej nie zleci, choć i tak mocno spadło na 1 gr) i co sie dzieje - panika wszyscy sprzedają bo trafił na podwójny fiksing. Ludzie czy wy wierzycie, że jakieś akcje za kilka lat bedą kosztować 1 gr?, że bluetax za kilka lat bedzie kosztował grosze? Nie patrzcie co jest dziś wybiegajcie w przyszłość, nie liczcie wirualnych starat dziś, przeliczcie sobie ile zarobicie w przyszłości kupując dziś tanie akcje. Przeciez wszyscy znamy powiedzenie:''Kupuj jak leje sie krew, sprzedawaj gdy panuje euforia''. Dziękuje za uwage i kupować kupować, a jak sie boicie to poyczcie mi kase na rozsądny procent, ja nie bede sie zastanawiał nawet przez chwile co z ną zrobić. Pa
  • Re: BLUETAX Autor: ~sledzik007 [213.158.196.*]
    Strata powstaje gdy sprzedamy akcje niżej niż zakupiliśmy.Skoro arek sie na podzielił swoja histiorią to i ja coś napisze.Zaczelęm inwestowac w 2007 roku no i po dwóch tygodniach mialem zysk ponizej 10 procent(lepiej niz lokata.No lae przyszła bessa a ja zamiast trzymac akcje w policach jak zamierzałem skakałem ze spólki na spółke wieząc w obietnice.Straciłem dużo ale to co mam jest w bluetaxie i wiem ze ze za ok 2 lata odzyskam to a później tylko zysk.Trzymajcie sie bo ten kto wytrzym bedzie wyniesiony a ten co nie zostanie bez kasy
[x]
BELEAF 0,00% 3,06 2025-11-07 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.