Jaka tragedia? Zysk netto 31,4% powyżej konsensusu... Nawet bez tych bonusowych 8M to wychodzi 1M powyżej konsensusu.
Pewnie, w porównaniu z wynikami za 2021 jest słabo, ale kurs już wziął na to poprawkę. Zleciało przecież z 50 na 35zł...
Jeśli coś to chętnie zabiorę Twój papier poniżej 35zł... No chyba, że ściemniasz bo chcesz zrobić TO SAMO XD Ale ja Ci nie dam ANI JEDNEJ swojej akcji XD XD
No to policz zysk bez 8 mln jaki by był? Spadek 30 procent jak pisałem, dalej tr wyniki świetne ? Rozumiem że gpw co chwilę kupuje giełdy i ja tym zarabia. 1 mln powyżej konsensusu ? Brawo, dynamika zysku spada nominalnie nie mówiąc o dynamiki realnej - uwzględniającej inflację. Jest czym się cieszyć, a ostatnie informacje również nie napawają optymizmem - spadki kolejne obrotów do już kiepskich rok temu
Zdrowe ma podloze spólka na ktorym dziala. Nawet nieudolny zarzad i brak debiutow nie psuje wynikow. Pytanie tylko gdzie są pieniądze jak byla masa debiutow
Gratuluję rozsądku. Biorąc papier ryzykowny - akcje i ciesząc się 5 procentowym zwrotem w dobie inflacji i lokat czy obligacji płacących wiecej. Bądźcie dumni!
Świetnie bądź dumny, rok temu pisałeś - najważniejsza jest progresja zysku. Jak teraz skomentujesz swoje słowa ? Mamy dotychczas ogromny regres, który będzie kontynuowany w kolejnych miesiącach.
Nie wszystko da się przewidzieć . Jak będzie dywidenda to będzie ok. Nie lokuje wszystkich środków w jeden instrument . Mam IKE 10 letnie i 4 latki . Średnie oprocentowanie roczne 19.40 % do połowy sierpnia 2023 . Potem wejdzie następny rok i będzie pewnie z 13-15 % :))))))))))) Myk Morawieckiego wykonałem o rok wcześniej aniżeli on i stąd taka stopa zwrotu za rok 2022-2023
Pisałem że je mam a GPW SA jest dla mnie alternatywą gdy oprocentowanie spadnie do 2%-3% . Kiedyś spadnie i cena akcji wzrośnie na 4X . Co dywidenda to dobieram . Co dostaje odsetki z obligacji to je dokupuje. Roluje tutaj i tam :))))))))))))