No w końcu jestem na zero, kupowałem po 140 zł w 2018 roku. Wtedy na forum była polka, mars i łobuz bzymbzyk. Optymistom powiem, że wtedy wszyscy wróżyli cenę 500 zł (uwierzyłem a mogłem sprzedać za 215 zł) a skończyło się potem 40-60 zł. Oby te spadki nie wróciły...
pogratulować koledze wytrwałości i stalowych nerwów :))) mam nadzieje ,iż bonus w postaci zwyżki kursu wynagrodzi 5 lat czekania Wesołych zdrowych Świąt
Litti, pozdrawiam długodystansowców oni potrafią dłużej :) ja też kocham tą spółkę, przygodę zaczynałam na NC po 60 zeta ostatnio jest bardzo ciekawie, teraz pięknie nam zajączek wielkanocny do koszyka ładuje pozdrawiam i Wesołego Alleluja
Ps. szpilek jeszcze nie kupiłam, na diamenty jeszcze zbieram :) ale przy takich wiatrach, warto poczekać.
Nie żebym Ci chciał zrobić pod górkę, ale nie jesteś na zero bo od 2018 mamy skumulowaną inflację 43%, czyli żeby wyjść na zero kurs musiałby dotrzeć do 200 + belka, czyli z opłatami za obrót ~240 zł.
Nie piszę tego, żeby Ci dopiec, ale urealnić Twoje (i innych inwestorów) wyniki.
Ale to jest super spółka :-) mniej super to jest i inflacja i podatek Belki… ja na ten inwestycji wypada troszkę lepiej niż Litti gdyż ma ją na celowniku dopiero od 1,5 roku. Zdecydowanie najlepsza moja spółka w portfelu za ostatnie dwa lata.
@bzymbzymk a przybliżysz mi swoje relacje z XTPL? Kupiłeś po 200 i sprzedałeś po 40? Czy trzymasz? Czy w ogóle nie inwestowałeś ale bawisz się w samarytanina? Czy po prostu jesteś błaznem (takim źle pojętym błaznem nie takim „stańczykowym”)? Czy może zawód - hektar? Oświeć mnie bo nie mogę rozgryźć Twojego zachowania…
To wariat, wpisuje tu różne bzdury od lat.
Być może ma też jakiś osobisty zatarg z prezesem, ale to nie ma w sumie dla nikogo znaczenia, coraz mniej ludzi daje się wciągać w głupie dyskusje.
Ja cały czas na zero ale lepsze to niż strata 60% :). Polka tobie życzę w końcu szpilek, diamentów i domku gdzie tam chcesz. Jesteśmy na tej spółce już ładnych parę lat, ja też kupowałem na NC jeszcze. Mam nadzieję że XTPL za kolejne 5 lat to będzie już zupełnie inny poziom, czego sobie, Tobie i wszystkim na tym forum życzę...