• Konferencja Autor: ~uhu [31.61.175.*]
    Kluczowe (nowe) infa:
    - 2 faza oatd-01 ma być wysłane do zatwierdzenia jeszcze kwietniu/maju w stanach i kilka tygydni później w eu. Zatwierdzenie i pierwszy pacjent w III kwartale tego roku
    - 1 faza oatd-02 idzie dobrze - na razie pierwszy pacjent czuje się dobrze i nie wykazuje żadnego toxiicity
    - duży postęp w platformie DUB: - w najbliższych miesiącach ma być opublikowana praca z inhibotora białka USP21 jako potencjał zmiany metabolizmu nowotworu
    - szybki rozwój mRNA - wchodzą w etap walidacji cząsteczek

• Re: Konferencja Autor: ~uu [31.61.175.*]
    - otrzymali (w miniony poniedziałek jeśli dobrze zrozumiałem) decyzję z sądu w sprawie wygrania sporu z US i mają dostać na dniach zwrot 7 mln + odsetki
    - mają w kasie 53 mln PLN
    - luty/marzec/kwieceń złożyli kolejne wnioski do PARP / ABM / NH na kolejne kilkadziesiąt każdy, roztrzygnięcia do czerwca(?)

• Re: Konferencja Autor: ~uhu [31.61.175.*]
    - kliniczny kandydat USP7 ma być jeszcze w tym roku
    - niektóre rozmowy o partneringu przeszły do fazy poufności
    - chcą z nowymi cząteczkami wchodzić wcześniej do sprzedaży/partneringu
    - są liderem w europie w mRNA celującym w małe cząsteczki
    - oatd-01 będzie używane poza sarkoidozą, ale gdzie dokładnie to będzie zależało od partnera z którym podpiszą umowę - jedni partnerzy chceliby ipf inni inne schorzenia
    - na partnering oatd-02 nie trzeba czekać do końca badań, wystarczy że okaże się wstępnie że markery nowotworów spadają. Na razie jest tylko jeden pacjent (ma być 40) - dobrze toleruje lek i będą zwiększać dawkę przechodząc do kolejnych kohort.

- pacjenci z innych krajów już się zgłaszają czy mogą brać udział w dopiero zaczętym badaniu oatd-02 (są zdesperowani, bo nie ma innych leków na świecie, a ten związek daje realną nadzieję)
    - rozmawiają już z potencjalnymi partnerami projektu mRNA, ale chcą tutaj najpierw doprowadzić do pewnego etapu rozwoju, aby komercjalizacja była konkretna
    - pod koniec roku ma być jakaś konferencja (?), przed którą nie chcą więcej ujawniać
    - są w mRNA najlepszą firmą w europie bo prawie nikt w ogóle nie robi takich rzeczy poza spin-offami uniwersyteckimi, a MOC ma już doświadczenie w małych cząsteczkach, które tutaj bardzo mocno pomaga w narzędziach biologii strukturalnej i modelowaniu
    - jeszcze o pacjencie oatd-02, coś Samson wspomniał, że pacjent po 4 tyg. nie tylko się czuje dobrze ale że jego tumor jest "stable" (nie zmniejsza się, ale też nie powiększa). To pacjent, który miał już kilka prób leczenia innymi lekami zakończonych niepowodzeniem, więc stabilizacja tak małą dawką (2.5 mg) daje dużą nadzieję na przyszłość. (Zabrzmiało to bardzo obiecująco, ale być może coś źle zrozumiałem)
  • Re: Konferencja Autor: ~Hiobownik [31.61.242.*]
    Dziękuje za ten post , brzmi obiecująco
  • Re: Konferencja Autor: ~wiatr_zdupy [185.183.107.*]
    Ludzie ,ratujta się uciekajta,zaraz zasypią nas emisją nowych akcji, tu zaraz będzie smród, brud i ubóstwo.
  • Re: Konferencja Autor: ~Góru [37.225.82.*]
    Dzięki za relacje. Oglądałem. Wygląda że w Spółce jest lepiej niż dobrze. Teraz docisk, czas dla mnie na dokup bo mam niewiele. Co do emisji to w kwietniu/maju kończą nabory do Feng, nowego dzialania z nowej perspektywy. W puli 7,9mld zł. Powinno coś nawpadac do Spółki i wtedy już tylko spokojne czekanie na komercjalizacje. Pozdrawiam
  • Re: Konferencja Autor: ~Mat [159.205.148.*]
    Kluczowe info to kolejna emisja. Jeżeli się nie zorientowałeś to albo jesteś naganiaczem albo nowy na spółce. Pozdro.
    Napiszę jeszcze tak ogólnie odnośnie konfy, że trochę mnie drażni ten format jedno-języczny. Niech może dadzą trzecią wersję w oryginale polsko-angielskim, bo choć tłumaczenie tej babki było w porządku, to ja jednak chcę usłyszeć co mówią decydenci. Podobało mi się natomiast, że przestali opowiadać szczegóły naukowe na tematy biologiczne, czego było za dużo w poprzednich konferencjach. Zrozumieli chyba że to konfa dla inwestorów, którzy w większości nie mają pojęcia o bioloigii czy chemii. Skupiono się na konkretach i dobrze.

Co do ewentualnej emisji to ja akurat bym chciał żeby była (tak, wiem że należę do mniejszości) tylko oczywiście nie dla wszystkich, a dla dużego branżowego podmiotu (koniecznie zza wielkiej kałuży), który by się zaangażował w spółkę. Taki podmiot działałby bardzo stabilizująco na spółkę, patrzył zarządowi na ręce, doradzał w strategii i nawet pomagał w jakichś kryzysach ogólnoświatowych. Taką rolę teraz pełni niby Sołowow, ale on się kompletnie nie zna na biologii i poza kasą i jakimś minimalnym nadzorem nic nie potrafi popchnąć. Czy taki podmiot udałoby się znaleźć? Nie wiem, ale uważam że byłoby zajefajnie.

Zabrakło mi jeszcze deklaracji ze strony zarządu, że dla zapewnienia przejrzystości będą podawać szczegóły dotyczące toczącego się badania oatd-02. Dzisiaj Samson trochę powiedział, ale na pewno wszyscy chcieliby znać na bieżąco jak się mają pacjenci, żeby nie było tak że oficjalna informacja jest raz na pół roku, ale nieoficjalnie to oczywiście wszyscy wszystko wiedzą poza drobnymi akcjonariuszami.
  • Re: Konferencja Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.166.*]
    Co do emisji, to Sz mowil na poprzedniej konferencji, ze preferowany przez nich model ewentualnej emisji bylby analogiczny, czy zblizony, do tego co sie dzialo na RYVU. Czyli w takim scenariuszu, angażuje sie w nich branzowy podmiot np. większa badz mniejsza ryba z big pharmy. Wszystko w zamian za jaks forme praw do pipelin'u czy jego czesci. Nie bylby to zly scenariusz, kluczem oczywiscie sa parametry takiej emisji.Nie wyobrazam sobie ceny wogole ponizej IPO, choc ten zarzad w tym zakresie jest kompletnie nieprzewidywalny.
  • Re: Konferencja Autor: ~Ja [86.63.90.*]
    emisja może okazać się niezbędna, żeby uzyskać z partneringu właściwe pieniądze, jeżeli będą lecieć na oparach i nie zabezpieczą sobie finansowania to chyba jest dla wszystkich jasne, że będą dociskani przez potencjalnych kupujących?
  • Re: Konferencja Autor: ~filip [91.216.213.*]
    to czyli jak chcą zrobic emisję to tak szybko nic nie sprzedają jakby mieli sprzedać coś to by emisji nie robili
    Jeżeli zrobiliby tak jak na RVU to ja nie mam nic przeciwko. Tam wszedł Biontech i od momentu ogłoszenia emisji (lato 2022) kurs urósł z 25 na 65, a spółka osiągnęła ath kapitalizacji. Emisja była po 55. Obecnie RYVU jest ok. 4x droższe od MOC. Niech się Szumowski wykaże i zaaranżuje zaślubiny np. z Pfizerem (ostatnio są na zakupach).
  • Re: Konferencja Autor: ~Piach [31.0.68.*]
    To już koniec firmy
    Nic nie ma
    Same słowa i obietnice
    I kasa do zwrotu za brak wypełnienia warunków z NCBiR
    Piach niebawem
  • Re: Konferencja Autor: ~Marek [91.219.212.*]

Przerzucają się na VAKOMTEK i MEDICALG, może być ciekawie
[x]
MOLECURE 1,33% 7,60 2025-10-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?