• Next STOP 18 zł ? Autor: ~Pejsaty [173.48.28.*]
    Następny przystanek to 18 złotych. Prezent od Cedrobu na święta. I tak im się nie uda ściągnąć spółki z giełdy.
    Już niedługo się dowiemy jak będą skomleć ze jakiś cham trzyma 10% akcji i nie chce się dogadać a oni proponują uczciwa cenę .
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~X5 [83.21.121.*]
    Nowe mityczne 10% może być bardzo rozproszone wśród bardzo dawnych akcjonariuszy PKM Duda. Po 50 - 100 szt. . Kiedyś ta spółka kosztowała 50- 100 zł. za szt. Tacy drobni gdyby chcieli 12 zł pozbyliby się teraz dając zlecenie na gpw. Skupują pewnie słupy. Szału na obrotach wczoraj nie było.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Pejsaty [173.48.28.*]
    Wątpię ze są rozproszone w ilości 50-100 akcji. Nie ma to większego sensu. Kiedyś czytałem o dwóch pakietach po 5% jeden lub dwa posiadają inwestorzy z Izraela. Masz racje ze kupowali w wysokich cenach 50-100zl na tamte czasy to trochę było. Przeciętny Kowalski nie mógł sobie pozwolić na taki zakup. Nie oddadzą tak sobie za 12 złotych. Myśle ze Cedrob ma wgląd przez ipopeme kto posiada te akcje. Wrócą na notowania ciagle i tyle z ich zaproszeń. Kurs poszybuje powyżej 50 złotych a Cedrob będzie posiadał firmę wyceniana na grube miliardy. Koślawy ma manie być potentatem na skale światowa.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~ddd [89.64.54.*]
    Byli na ciągłych ostatnie lata, nikt się nie rzucał na ich akcje, dlaczego miałoby się to nagle zmienić?
    Jak im się marzy 100zl za akcję to przy pakiecie który posiadają już dawno mogliby do tego doprowadzić, ale wybrali dołowanie kursu.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Leszczysław [109.206.198.*]
    Kiedyś, jak jeszcze gpw była w miarę normalna, to spekulanci lubili takie spółki z malutką płynnością. Często były akcje typu "na Mizerkę", kto siedzi na giełdzie dłużej będzie wiedział o co chodzi... Tutaj nikt kursu nie ruszy wiedząc, że po drugiej stronie jest manipulant gotów zasypać popyt każdą ilością akcji...
    Tu notowania od dawna nic nie znaczą liczy się determinacją Cedrobu do zakończenia procesu w który wpakował masę kasy.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Alapo [5.173.204.*]
    Nie zgadzam sie. Tylko pomyśl jak mało kosztowała ich każda akcja zakupiona, czy to na giełdzie, czy to przy pomocy znajomości z banksterami lub bodajże ok. 7%od PZU.
    Nie przeczę że podstawowy pakiet brali za pół darmo. Chodziło mi o to, że teraz są rozkroku. Zainwestował kolejną kasę a celu nie osiągnęli. Teraz postanowilì brać z gpw, legalnie że zgłoszeniem, wkrótce będą płacili drożej. Podaż dziś już nie taka jak pierwszego dnia. Pilnie potrzebujących gotówki coraz mniej.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Tak [45.159.237.*]
    Niestety po tym wezwaniu akcje znowu spadną sporo poniżej 12 pln.
    Ogłosili wezwanie tylko po to żeby odkupić pakiet 150 000 akcji Kowalczuka. Tak się dogadali. Czy to było faktycznie tylko 12 pln tego się nie dowiemy. Przy okazji oczywiście zbiorą od innych drobnych.
    Obawiam się, że czekają nas kolejne miesiące marazmu.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~możesieuda [5.172.255.*]
    Ja kupiłem miesiąc temu pakiecik za 8 zł, sprzedałem go w poniedziałek i jak spadną po wezwaniu to odkupie. Ha ha ha
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~oko [109.206.198.*]
    Kto to ten Kowalczuk?
    Możliwe a kolejne zaproszenie będzie znacznie wyżej niż dziś. Ich cel jest oczywisty. Nie chodzi o 200 tyś akcji a znacznie więcej. Do 95% sporo im brakuje.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Loczo [193.109.225.*]
    Przypomnę, iż kapitalizacja GOB przy 12zł to 335mlnPLN za spółkę, która jest w stanie bez "kreacji księgowego" już obecnie generować 80-120mln zysku rocznie netto. Opieram swoje dywagacje o dość mocną analizy raportów za 3 i 4 kwartał ub.r., i porównanie ich z poprzednimi latami. Do tego wzrost przychodów r/r w wysokości 30%.
    Wszytko daje do myślenia.

Racja.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~folia [85.221.144.*]
    W mojej ocenie proponując 18zł zbiorą niewiele więcej. Będzie taki sam marazm jak obecnie. Z pewnością taki stan nie jest intencją Cedrobu. A czas pracuje na korzyść mniejszościowych (wyniki 25.05.)
    Żeby wiara zaczęła oddawać papier intensywniej potrzebna jest mocna korekta ceny w górę, minimum 25 - 30zl.
    Posiadacz 5% czy większego mitycznego pakietu, jeśli faktycznie istnieje i tak pewnie nie oddałby w takim przedziale... Kto by oddał mając taką kartę przetargową... ??
    A że founder Maciej de facto znajduje się po tej samej stronie "barykady" co My, to miejmy nadzieję, że będzie pamiętał o drobnych.

Pożyjemy, zobaczymy.

Maciej zawsze drobnych miał w ….
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~folia [85.221.144.*]

... w tym wywiadzie Maciej Duda: Przyszłość widzimy na zielono - Puls Biznesu - pb.pl , z pewnością pisanym na zamówienie wybrzmiewa ludzko, he he...

• Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Gismo [109.206.198.*]
    Szczerze mówiąc, to ja wątpię, żeby to Maciej ma 10%. Może ma jakiś pakiet, a może i nic znając jego lekkomyślne podejście do biznesu. Już kiedyś tu dawałem wskazówkę, jako że na spółce jestem od wielu lat. Jak zwołano pierwsze walne po sprawie opcji i prawie bankructwie, na walne zarejestrowała się kobieta , która wtedy miała pakiet ok. 6%. Zdaje się, że ona reprezentowała jakąś rodzinę i to był ich pakiet. Nie wiem jak dalej sie sprawy potoczyły, czy dalej mają taki pakiet, była przecież emisja, czy może w ogóle pozbyli się akcji... Może ktoś potrafi odszukać dane sprzed kilkunastu lat, bo oni nawet się ujawnili jako posiadacze powyżej 5%...
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Max [46.205.140.*]
    https://prnews.pl/czlonkowie-rodziny-duda-zainwestuja-w-swoj-fundusz-inwestycyjny-82045/amp
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Gismo [109.206.198.*]
    Przecież to "news" jeszcze sprzed afery z opcjami... Przecież potem banki ratując firmę pozbyły die Fudów z akcjonariatu...
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Ten fundusz jak ktoś poszuka to ma około lub więcej 5% akcji gobarto
    Nie nasze akcje są bólem głowy Cedrob.
    My jesteśmy przy okazji.
    10% o to jest całe zamieszanie. Aktualne zaproszenie również niczego nie zmienia. To tylko kolejne 200k akcji dla Cedrob.
    Pat trwa dalej.
  • Re: Next STOP 18 zł ? Autor: ~DrNo [46.204.45.*]
    Myśle, że tym razem dojdą do 90% posiadania, lecz to dla nich wiele nie zmieni.
    Bez 95% nie zrobią przymusowego a o to im chodzi. Spokojnie czekam a gdyby po zakończeniu zaproszenie spadło, jak twierdzą niektórzy, dokupię.
[x]
GOBARTO 0,00% 23,00 2025-10-13 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.