Prawie Cały kontrakt na 155 mln zł z IKS Solino w tym roku w przychodach :)
Tylko przy obecnej rentowności netto ponad 10,5% to daje dodatkowo ponad 16 mln zysku netto w tym roku !!
Obecna rentowność netto:
17,7/167,6=0,1056*100%=10,56%
Taka rentowność netto to dla większości firm na GPW nigdy nie będzie osiągalna a przed nami waloryzacja o 10% najważniejszego kontraktu o wartości 720 mln waloryzowany o 10% a teraz .... wartość firmy na GPW 116 mln zł Umiesz myśleć choć troszkę samodzielnie ??
Przychody I-III 2022 = 167,6 mln zł Zysk Netto I-III 2022 = 17,7 mln zł
Rentowność netto = 10,56%
Zobaczymy jaka będzie rentowność po wynikach za cały 2022 r. publikacja za trzy tygodnie 28.04.2023
Dnia 2023-04-04 o godz. 15:29 ~Testie napisał(a): > ale prace przy GSM stoją w miejscu i zero przychodów z tego będzie wg. ce binka i króla artura...
I super że stoją w miejscu tak jak od kilku kwartałów a i tak Comremum fakturuje co kwartał ponad 40 mln zł przychodów ... no perpetuum mobile nic nie robić a fakturować sprzedaż haha !!
To dlatego ta rentowność netto taka wysoka bo nic nie robią !!
Otóż to, ja mówiłem, że oni nie potrzebnie te leasingi za sprzęt płacą... przecież to sygnał GSM on jest niewidoczny jak akcje ce, binka i króla artura
Dnia 2023-04-04 o godz. 15:36 ~Testie napisał(a): > Otóż to, ja mówiłem, że oni nie potrzebnie te leasingi za sprzęt płacą... przecież to sygnał GSM on jest niewidoczny jak akcje ce, binka i króla artura
Panowie Bin Artur i Makler1 to chyba nigdy akcji Compremum nie widzieli i są z nami tylko dla towarzystwa, umilają nam czas. Ce natomiast dawno temu już pisał jak Compremum było po 2 zl że zamienił wszystko na lokaty wiec też akcjami Compremum nie grzeszy. Ale nawet nie mając akcji strasznie się chłopaki podniecają i angażują w sprawy firmy tu na forum... to co dopiero będzie jak kupią po kilka sztuk !!
Będą się dwoić i troić żeby w taki zyskowny rok jak ten kupić akcje a przecież pierwsza farma fotowoltaiczna na ukończeniu jeśli Compremum zdecyduje się ja sprzedać to zyski w tym roku jeszcze wzrosną, nawet nie czekając na waloryzację 10% kontraktu z PKP PLK na kwotę 720 mln mamy i tak już pokaźne zyski to będzie rekordowo zyskowny rok.... a potem będzie już tylko lepiej bo będzie pracować fabryka magazynów energii.
To dzisiaj byly bardzo udane zakupy dziekuję sprzedajacym.
Temat ciągnie się od końca III kw 2022, może już na ukończeniu? Odpowiedź pkt 4. TAK. Odpowiedź pkt 5. Niestety w najlepszym podejściu zerową. Ktoś ma odpowiedzi na ten quiz?
Dnia 2023-04-04 o godz. 23:07 ~KrólArtur napisał(a): > Kiedy start tego projektu? > Kiedy pierwsze fakturowanie? > Ile czasu ma na realizację Compremum? > Całą zaliczkę już przepuścili? > Jaką marże wygenerują? > Temat ciągnie się od końca III kw 2022, może już na ukończeniu? > Odpowiedź pkt 4. TAK. > Odpowiedź pkt 5. Niestety w najlepszym podejściu zerową. > Ktoś ma odpowiedzi na ten quiz? >
Biedny Arturze to Ty nic nie wiesz tyle tu piszesz a nie wiesz ze te dwa rurociągi dla IKS Solino / PKN Orlen już dawno wystartowały i zakończą się w pod koniec roku sprawdź sobie proszę kiedy była podpisana umowa i nile dni miała trwać dasz rady tyle wyszukać czy potrzebujesz pomocy ?
Farma Fotowoltaiczna w Ptaszkowicach będzie ukończona do końca półrocza też o tym nie wiesz ? Naprawdę Ci współczuję !! Musisz tu czesciej pisać głupoty i nic a nic nie czytać sprawozdań Compremum !!!
Oni doskonale wiedzą że w tym roku Compremum duzo więcej zarobi i ze to dopiero początek dlatego się 5ak dwoja i troją trolujac tu na spadki. Panowie nie stresujcie się tak po prostu sprzedawajcie nam akcje i klopot macie z głowy haha
Racja nic nie wiedzą !!
Nawet o tym że budowa rurociągów juz trwa !!
"Spółka Solino buduje dwa rurociągi PEHD o średnicy Dz630 i ciśnieniu pracy Pn1,6 MPa łączące Kopalnię Soli Mogilno z Kopalnią Soli i Podziemnym Magazynem Ropy i Paliw zlokalizowanym w Górze w pobliżu Inowrocławia. Rurociągami o łącznej długości 43 km z kopalni soli transportowana będzie solanka, która umożliwia wypompowanie zapasów ropy i paliw składowanych pod ziemią. Inwestycja umożliwi szybsze wytłaczanie ropy i paliw w sytuacjach kryzysowych, zwiększając bezpieczeństwo energetyczne Polski."
Ale beda się nam tu popisywac jacy to znawcy !! Żądają ujawnienia marży wow !!! Ba wiedza nawet że Compremum przepuscił już zaliczkę !! buhaha
Dnia 2023-04-05 o godz. 00:46 ~Marek napisał(a): > Racja nic nie wiedzą !! > > Nawet o tym że budowa rurociągów juz trwa !! > > "Spółka Solino buduje dwa rurociągi PEHD o średnicy Dz630 i ciśnieniu pracy Pn1,6 MPa łączące Kopalnię Soli Mogilno z Kopalnią Soli i Podziemnym Magazynem Ropy i Paliw zlokalizowanym w Górze w pobliżu Inowrocławia. Rurociągami o łącznej długości 43 km z kopalni soli transportowana będzie solanka, która umożliwia wypompowanie zapasów ropy i paliw składowanych pod ziemią. Inwestycja umożliwi szybsze wytłaczanie ropy i paliw w sytuacjach kryzysowych, zwiększając bezpieczeństwo energetyczne Polski." > > > > Ale beda się nam tu popisywac jacy to znawcy !! Żądają ujawnienia marży wow !!! Ba wiedza nawet że Compremum przepuscił już zaliczkę !! buhaha
No cóż wygląda na to że zebrała się grupka ignorantów która kompletnie nie wie co się dzieje i co spółka robi ale najwięcej maja do powiedzenia.
Dnia 2023-04-05 o godz. 20:45 ~Marek napisał(a): > Skąd to jest nie widziałem tego nigdy
Realizowana budowa części/ krawędzi dla 6 zbiorników wodnych/ cystern, docelowo poprzez Stadlera dla kolei austriackich OBB (na potrzeby straży pożarnej). Po pozytywnej realizacji w 03.2023, w planach budowa części dla kolejnych 6 zbiorników wodnych i docelowo budowa całych zbiorników wodnych/ cystern.
Dnia 2023-04-05 o godz. 21:02 ~Kr napisał(a): > Dnia 2023-04-05 o godz. 20:45 ~Marek napisał(a): > > Skąd to jest nie widziałem tego nigdy > > Realizowana budowa części/ krawędzi dla 6 zbiorników > wodnych/ cystern, docelowo poprzez Stadlera dla kolei > austriackich OBB (na potrzeby straży pożarnej). > Po pozytywnej realizacji w 03.2023, w planach budowa > części dla kolejnych 6 zbiorników wodnych i docelowo > budowa całych zbiorników wodnych/ cystern.
Dnia 2023-04-05 o godz. 10:49 ~Makler1 napisał(a): > To jest jak w tej bajce ..stoliczku nakryj sie...co jedzonko zniknie pojawia sie nowe.. mniam mniam .. he pelikany łykają
Makler nie stresuj się tak po prostu sprzedaj i będziesz miał spokój !!
Ale za jak fajnie klamią i to zaraz po świętach !!
Że syndyk bedzie że brak wyplat a teraz wymyślił Artur akcje pracownicze buhaha świetnie pracuja od rana !!
Dnia 2023-04-11 o godz. 13:24 ~Marek napisał(a): > Artur wypisuje od rana takie bzdury ... ciekawe czy wie chociaż co chce tymi klamstwami osiągnąć czy po prostu płacą mu od wpisu...
Im bardziej pójdzie w górę tym więcej będzie tu bzdur Artur Bin Makler1 i oczywiście Ce zostali poza rynkiem wiec teraz panikują !
Dnia 2023-04-11 o godz. 19:09 ~Inwestor napisał(a): > Nic !!! To tylko bezrobotny ,samotny rolnik… podający się za króla artura. Z królem arturem ma jedno wspólnego higienę …
Już dzisiaj wymyśli jak widziałem kilka rzeczy emitowali akcje pracownicze wymyślili problem z wypłatami wynagrodzeń i powołali syndyka dla Compremum haha rozwijają się zwłaszcza Artur i Bin Są poza rynkiem już od jakiegoś czasu a żebranie o akcje i wypisywanie głupot nie pomagają w obniżaniu kursu akcji.
Wow kalkulowałes ten kontrakt na 155 mln z zerową marżą ? Nie bałeś się że Cie wyrzuca z pracy ? Kontrakt szybki bez przetargu i tak zawaliłeś ? Marny z Ciebie klamca postaraj się bardziej !!
Czytasz uważnie ? Przecież mi chodzi o I kwartał za IV nie ma żadnych przychodów dodatkowych z tego kontraktu na 155 mln zł bo zimą go nie zaczeli tylko teraz w lutym natomiast wiadomo ze calosć będzie w tym roku wiec to dodatkowe 155 mln zl
Dnia 2023-04-13 o godz. 11:54 zakar napisał(a): > Czytasz uważnie ? Przecież mi chodzi o I kwartał za IV nie ma żadnych przychodów dodatkowych z tego kontraktu na 155 mln zł bo zimą go nie zaczeli tylko teraz w lutym natomiast wiadomo ze calosć będzie w tym roku wiec to dodatkowe 155 mln zl
Co będzie w niewiadomej przyszłości nie jest istotne dla kursu. Wyniki za IV kw 22 będą słabe, a tym samym wpłyną na cały rok to kurs zleci na złotówkę.
Dnia 2023-04-13 o godz. 13:10 ~Marek napisał(a): > Szkoda frajerze ze już ne masz czego sprzedawać bi moglbys mi sprzedac jeszcze w dół !!
Zapakowany jesteś akcjami po wysokim kursie skoro nie trzymasz ciśnienia. Nie powinieneś bawić się w giełdę. Martw się teraz, żeby Cię żona nie zostawiła jak nie których stąd.