• Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~iii [89.77.107.*]
    Ktoś chce przejąć firme za roczny zysk???
    Czasy PRLu skończyły się i nie ma przejęć za 10% wartości firmy.
    ZAPŁAĆ 100pln I MASZ JĄ NA WYŁĄCZNOŚĆ
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Pozdrowienia [173.48.28.*]
    Tak jest dobrze prawisz. Maciek nie odda ojcowizny za mniej niż 100 za akcje
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~folia [85.221.144.*]
    Dnia 2023-04-01 o godz. 04:27 ~Pozdrowienia napisał(a):
    > Tak jest dobrze prawisz. Maciek nie odda ojcowizny za mniej niż 100 za akcje

Masz pewność, czy jest to jedynie życzeniowość? Masz z nim jakiś kontakt?
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~X5 [83.21.121.*]
    Ja również mam wątpliwość czy jest mityczny właściciel jakiś ok. 10%. A może to masa bardzo drobnych którzy mają po 100 lub mniej szt..???? Taki zapomniany pakiecik, dziś bez większej wartości. Kupowali dawno temu po 30 czy 50 zł ( po przeliczeniu na dzisiejsze warunki- resplit). Nie reagowali dotychczas bo nie jest to dla nich problem. Może część z nich odpowie dla czystości portfela?

Najgorszy scenariusz, dla nas, to gdy kupią kolejne 2% i będą znowu czekać na zmęczenie akcjonariuszy. Ten scenariusz jednak nie jest dla nich dobry. Oznacza on porażkę planu pełnego przejęcia i optymalizacji majątkowej, na daną chwilę. Trwanie w rozkroku. Masa kasy wpakowana a od celu równie daleko.
    Dlatego należy brać pod uwagę scenariusz nr 2. Osiągają ponad 90% i robią delisting a następnie wykup przymusowy. Wtedy nie w cenie tzw. rynkowej (średnia z notowań) a w cenie z oszacowania biegłych.
    Pytanie czy ta cena może być dla nas gorsza od dziś proponowanej?? Myślę, że będzie znacznie wyższa. Wniosek spokojnie czekam na rozwój wydarzeń.
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Max [89.228.97.*]
    delisting można zablokować co pokazuje przykład energii i kilku innych spółek
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Jacek [5.172.255.*]
    Jak nie podwyższą ceny to nici z pełnego zakupu i bedzie blokowanie decyzji o delistingu. Grupa sie już zbiera, jest w kontakcie z osobami które wcześniej zablokowały emisję z wynikiem pozytywnym. Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Max [46.205.140.*]
    Po drugie jak by chcieli rozbić delisting , to te 88% akcji wystarczyłoby im bo wystarczy mieć 90% głosów ( nie akcji ) żeby zrobić delisting
    Zgadza się delisting nie jest ich celem. To pewne. Chodzi tylko o to że przymusowy wykup w prywatnej można zrobić już przy 90%. Nie potrzeba 95 jak w publicznej. Ale warunki dla ceny wezwania są regulowane inaczej. Tego oni nie uznają żeby zapłacić zgodnie z wartością. Zobaczymy.
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Wiktor [31.6.145.*]
    Obserwujmy sytuację na bieżąco, nie można dać sie oszukać.
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Kret [188.147.12.*]
    https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=wdu20000941037.
    Tekst ujednolicony. Na tej stronie jest zawsze aktualne prawo ono się zmienia na tej stronie nawet w dniu wejścia w życie. Myślę że czytałeś jakieś artykuły bądź nieaktualne prawo. Kiedyś tak było ale naprawdę kiedyś. Art 418 . To jest jasne . Zresztą przerabiane na Radpol.
    Kret przyznaję Ci rację. Czytałem rzeczywiście artykuł o zeszłorocznych zmianach ustawy o ofercie .. oraz KSH. Obniżony próg do 90% dotyczy holdingu (zmiana z października 22- prawo holdingowe). W naszym przypadku nie możemy mówić o grupie spółek. Oni dopiero do tego dążą. Jest jeszcze lepiej niż myślałem, muszą osiągnąć dla swojego celu 95%. Przy tej cenie nie widzę szans. Delisting na dowolnym etapie dla nich to pułapka.
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ketchup1 [188.147.12.*]
    Te 90 procent dla holdingów to ustawa pisana pod Orlen i chęć wykupienia do końca Energa
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Kret [188.147.12.*]
    Można blokować . Czy zablokować to jeszce nie wiadomo nie ma wyroków w podobnych sprawach. Być może to że właśnie delisting był zaskarżony i blokowany ( Energa Ropczyce , Mój) a to w tamtym okresie było , być może właśnie dlatego nie było głosowania bo wiedzieli że to tak czy siak proces i sprubowali inną drogą. A więc odczekali 6 miesięcy żeby nie wyrównywać ceny tym co sprzedali w tamtym wezwaniu. Teraz skup coś tam kupią i będą bliżej. Potem może znowu za jakiś czas kolejny może kogoś znajdą do sprzedaży innymi metodami i może jakoś dojdą . A głosowanie uchwały delistingujacego to proces i wstrząśnie delistingu na długi okres ( sprawy Ropczyce Energa) już ponad 2 lata trwają i nie widać wyroku. Więc oni może postanowili że szybciej dojdą do celu robiąc co jakiś czas skup podwyższając cenę .
    Cały czas twierdzę że przymus w spółce niepublicznej jest tak samo po 95 procentach. Dla mnie pytaniem jest czy mogą robić delisting ? Czy to wezwanie 7 miesięcy temu czy ono wciąż uprawnia do delistingu.? Czy na podstawie tamtego wezwania które spełniało warunki czy to jest aktualne? Warunkiem głosowania delistingu jest wezwanie z art 91 i takie wtedy było , ale przecież nie może być wiecznie ważne. To tak jak by zrobić takie wezwanie raz i mieć prawo sobie przystąpić do głosowania za 10 lat ...? Jakiś termin musi być ale nie mogę go znaleźć chyba nie jest określony. Ja sądzę i mam nadzieję że to już się zbliża ostateczne rozwiązanie. Teraz chcą kupić ile się da a potem spróbują dogadać się z resztą. Skup akcji nie będzie ich obligował do wyrównania ceny tym co się zapisali a wrzenie by obligowało. Ja nie wiem ale może mają dogadanie z kimś np 2 3 procent i liczą że wpadnie znowu 2 3 i cel osiągną . Tego nikt nie wie oprócz nich. Po osiągnięciu 95 procent biorą przymusowo ale też mozna się domagać swojego . Są kancelarie które się tym zajmują. Swego czasu pamiętam same szukały osób przymusowo wykupionych na różnych spółkach. Tylko chodzi o to głównie ( bo ja tego nie wiem ) czy rzeczywiście ta wartość księgowa jest zaniżona i na czym czy są na to mocne sądowe dowody czy jak przyjdzie biegly czy to rzeczywiście okaże się te 30 jak wy to mówicie. Bo jak się okaże że nie to można ugrać najwyżej ta wartość księgowa obecna. Ta wartość rzeczywista księgowa była by odniesieniem czymś o co można się bić. Perspektywy itd to będzie ciężko coś z tego uzyskać.
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Pejsaty [173.48.28.*]
    A ja uważam ze i tak Cedrob wszystkich wyroluje i wróci na notowania ciagle i wtedy ich pakiet większościowy będzie warty miliardy złotych . Ta wersje mało kto obstawia Ciechanów dobrze wie co robi i tak tego mitycznego pakietu 10% nie dostaną . Dobrze wiedza ze maja go inwestorzy z Izraela . Maciek ma także pakiecik i nie odda za bezcen ojcowizny
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~folia [85.221.144.*]
    Dnia 2023-04-02 o godz. 20:12 ~Pejsaty napisał(a):
    > A ja uważam ze i tak Cedrob wszystkich wyroluje i wróci na notowania ciagle i wtedy ich pakiet większościowy będzie warty miliardy złotych . Ta wersje mało kto obstawia Ciechanów dobrze wie co robi i tak tego mitycznego pakietu 10% nie dostaną . Dobrze wiedza ze maja go inwestorzy z Izraela . Maciek ma także pakiecik i nie odda za bezcen ojcowizny

==>> Póki co Gobarto oficjalnie informuje, że zamierza ściągnąć spółkę z parkietu, a przy 95% dokonać squeeze out. Być może zamiar może mu się zmienić, w co wątpię.

==>> oj, ten mityczny pakiet jest coraz bardziej ciekawy... Możesz wrzucić proszę coś więcej w temacie? ;)

• Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Dy [178.37.117.*]
    Cedrob oferując 12 zł Potwierdził że cena na GPW jest oderwana od rzeczywistości, a kurs giełdowy sterowany. Ośmieszył także zarząd, który uznał cenę 7,25 za godziwą!!!(czy są w zarządzie Ci dwaj pajace którzy sprzedali swoje pakiety akcji po 4,8(oficjalnie)??? Oczywiście prawdziwe rozliczenie poszło pod stołem!!!) poza tym kilka lat temu właściciel Cedrobu przyznał, że nabył okazyjnie akcje Gobarto po 9,4... Chcemy tylko uczciwej ceny za nasze akcje tylko tyle!!!
  • Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN Autor: ~Max [89.228.97.*]
    po dzisiejszym dniu to chyba już zebrali tyle ile mogli , widać ze mało osób chętnych do oddawania;) bez podniesienia konkretnie ceny zero szans na uzbieranie 95%
[x]
GOBARTO 0,00% 23,00 2025-10-16 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.