Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,00 zł , zmiana od tamtej pory: 91,67%

Re: Tu w ogóle nie wchodzi w gre cena poniżej 100PLN

Cały czas twierdzę że przymus w spółce niepublicznej jest tak samo po 95 procentach. Dla mnie pytaniem jest czy mogą robić delisting ? Czy to wezwanie 7 miesięcy temu czy ono wciąż uprawnia do delistingu.? Czy na podstawie tamtego wezwania które spełniało warunki czy to jest aktualne? Warunkiem głosowania delistingu jest wezwanie z art 91 i takie wtedy było , ale przecież nie może być wiecznie ważne. To tak jak by zrobić takie wezwanie raz i mieć prawo sobie przystąpić do głosowania za 10 lat ...? Jakiś termin musi być ale nie mogę go znaleźć chyba nie jest określony. Ja sądzę i mam nadzieję że to już się zbliża ostateczne rozwiązanie. Teraz chcą kupić ile się da a potem spróbują dogadać się z resztą. Skup akcji nie będzie ich obligował do wyrównania ceny tym co się zapisali a wrzenie by obligowało. Ja nie wiem ale może mają dogadanie z kimś np 2 3 procent i liczą że wpadnie znowu 2 3 i cel osiągną . Tego nikt nie wie oprócz nich. Po osiągnięciu 95 procent biorą przymusowo ale też mozna się domagać swojego . Są kancelarie które się tym zajmują. Swego czasu pamiętam same szukały osób przymusowo wykupionych na różnych spółkach. Tylko chodzi o to głównie ( bo ja tego nie wiem ) czy rzeczywiście ta wartość księgowa jest zaniżona i na czym czy są na to mocne sądowe dowody czy jak przyjdzie biegly czy to rzeczywiście okaże się te 30 jak wy to mówicie. Bo jak się okaże że nie to można ugrać najwyżej ta wartość księgowa obecna. Ta wartość rzeczywista księgowa była by odniesieniem czymś o co można się bić. Perspektywy itd to będzie ciężko coś z tego uzyskać.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GOBARTO 0,00% 23,00 2025-10-16 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.