Ktoś wiedział i dlatego zbierał do 60 gr ale tym razem jest to dywidenda wiec musi być potrącone 19%
Przedtem planowałem że po odcięciu będzie to kurs 20-30 gr
W sumie gotówki już wiele nie będzie , zostanie Ukraina może kiedyś o dużej wartości :P
Jak ktoś nie ma zysku do rozliczenia z późniejszą strata ze zbycia akcji to chyba warto brać w przedziale 0,7 - 0,8 bo chyba więcej nie będzie :P
PS Ktoś jeszcze chętny na imprezę bo zaproszenie cały czas aktualne :D ??
Ten kto śledzi notowania na bieżąco zdołał to zauważyć.Ja tez widziałem ze jest zbierane pod coś.1,5 miecha do wypłaty do nie długi okres czasu także nie będzie zbytnio bujać jak przy informacji o złotówce na 9 miechow przed.Pytanie tylko gdzie pójdzie kurs.Bo nie zapominajmy ze wypłata będzie 10 maja a wyniki tydzień później.Czytam strony ukraińskie idea b i dawno wznowili działalność kredytowa a wczorajszy komentarz zarządu ze idea jest bezpieczna i funkcjonuje bez zarzutów dodatkowo może napędzić wzrosty.Czekamy.0,75 mysle ze osiągnie chociaż jutro mega wzrostów bym się nie spodziewał.Grosz może dwa do góry.
Ej fachowcy, pod co ma to niby rosnąć? Pod 200 mln straty???
Czy się podniecacie, dywidendą?
Po pierwsze taki numer ze względu na KNF nie przejdzie a po drugie tą firmą to BANKRUT zarządzany przez jednego z największych przegrywów. Jego wartość moralna równa się zero. Tak samo jak wartość jego pseudo spółki...