1 transakcja na 3 akcje za 5 zł. Przy inflacji 20% za rok trzeba będzie prawdopodobnie płacić "zapałkami", a po splicie trzeba je będzie dodatkowo dzielić na cztery. Ale wtedy nie da się zapalić papierosa. Rada? Kupować co najmniej 4 akcje. A tak na poważnie. Co na to GWP i KNF? Ja rozumiem, że jest wolność prowadzenia działalności. Dowolna jest forma, tj. spółka giełdowa (itp, itd jak to często mówi w wywiadach Prezes). Jednakże nasuwa się pytanie o sens prowadzenia takiego takiego obrotu giełdowego akcjami. Nikt mi nie wmówi, kupowanie akcji za 5 zł ma jakiś sens inwestycyjny. Tak można kumulować kapitał przez 100 lat Raczej chodzi tutaj o ruchy pozorne, markowanie czegoś, co sprawia wrażenie gieldowego obrotu akcjami. A obrót akcjami "pozorny" powinien wzbudzić zainteresowanie odpowiednich służb, gdyż najczęściej kryje się za tym jakiś cel. Powinny one sprawdzić, kto kupuje zakcje za sumę 5 zł? Zarząd, rodzina, znajomi? A może chodzi o sztuczne wplywanie na kurs akcji? A to jest niezgodne z Prawem o publicznym obrocie papierami wartościowymi. Ciekawe co na to Zarzad Spółki? Jeśli nie otrzymam tutaj wyjaśnienia, skieruje oficjalne pismo do KPWiG i KNF.
tutaj na pewno nie otrzymasz wyjasnienia, najlepiej jak zarejestrujesz sie na najblizsze walne (jeszcze nie ogloszone) i na miejscu zadasz pytania zarzadowi. jesli chodzi o te dziwne, "kilkuakcyjne" transakcje dzienne, z jednym wyjatkiem, klikanascie dni temu, to one sa faktycznie: dziwne ale coz zrobisz jak ktos chce tyloma handlowac. Osobiscie jestem bardziej zainteresowany tym jak trwa lub trwala sprawa kontr pozwu przeciwko tym wynalazkom RF itp. Mam ochote sie na walnym pojawic i zapytac wlasnie o to, reszta to pikuś. Pan Pikuś