Ile jeszcze ten ktoś ma papierów ukrytych każde pokonane 10 gr napotyka na ukryty kolejny pakiet. Dobrze że jest siła kupujących i powoli go wchłaniają ale ciekaw jestem kiedy się wyprozni całkowicie
już dawno mnie to zastanawiało, sądze że jest to operacja wprowadzenia akcji do obiegu w celu poprawienia płynności... jak dla mnie super, dzięki temu można spokojnie dukupić, niektórzy za jakiś czas sprzedadzą i tak powinno to się kręcić...
Ktos sprzedaje ktos kupuje…w sumie z tego ukrytego to mamy niezla animacje rynku…dzis rano z ukrytego tez ktos lyknal kilka tys akcji bo na tko rano tego zakupu nie bylo…wg mnie ktos wiekszy sprzedaje bo widzi ze ktos wiekszy chetny do akumulacji…
Jak dla mnie lepiej ze mamy lekkie wzrosty kazdego dnia przy kilkuset tys zl obrotu kazdego dnia…dzis na Molecure widly, zawieszone, wystrzelilo +15% i bedzie bujane…jak mocno i silnie buja to wchodzi spekula i kolkowiecze, a tu w SDS tego nie ma…
jestesmy tu na longa wiec chyba lepiej lekko i stale w gore niz nagla mocna korekta…
a jesli sprzedaja ci co im sie czesciowo wygasza lockup to mamy idealna sytuacje bo robia ro madrze a kurs rosnie a nie spada :-)
Też tak myślę. Total Fiz zachęcony dużymi zyskami ze Scope na zakupach w medtechu. To wysoce prawdopodobne. Jeśli to on, to ma sporo gotówki do wydania :)))
Tak, to prawdopodobne choć może ni chcieć przekraczać progu żeby się nie ujawniać. Jak się ujawni to znaczy że buduje pozycję long term więc byłoby to pozytywne. Mnie tylko trochę niepokoi że tak mocno poszło dzisiaj, bo to mi wygląda jakby spekuła się podłączyła, lepiej się czułem ze stabilnym 2-3% dziennie, a teraz pojawią się kółkowicze pewnie.
Wydaje mi się, że to bardziej podaż odpuściła.
Jak to spekuła to w piątek przebijemy 25.
Pewnie w przyszłym tygodniu emocji nie zabraknie :)
Po co sporty ekstremalne jak tu adrenalina równie duża i jeszcze można się wzbogacić xDD
-jeśli TOTAL FIZ nie jest zainteresowany SDS stracę co najmniej 10% szacunku do Pana Łapińskiego :);) -spółka jest nadal b.tania -sytuacja jest wyśmienita : będzie rosło to super,będzie spadać można dokupić dużo więcej -zakładając duży sukces komercjalizacji, b.prawdopodobny, droga do przysłowiowego miliona nie będzie łatwa,potrwa to długie miesiące,będą wzloty i upadki na kursie itd -najlepiej byłoby dokupić akcji i przez np rok w ogóle się tym nie interesować,niełatwe, ale cóż jak stwierdził jeden klasyków inwestowania każdy osiąga na giełdzie to czego potrzebuje,dla jednych to emocje dla innych pieniądze....taka jest magia inwestowania.
JR święta prawda! Ostatnie dwa tygodnie to mocne wzrosty na kursie i wczoraj znaczny skok na cenie. Ktoś z ukrytych sypał od jakiegoś czasu i hamował wzrosty. Teraz możemy dopiero odczuć realne rozwijanie kursu. Jak dla mnie na + , o ile mocne bujanie nie wejdzie na stałe, bo to zawsze zwiększa ryzyko i przyciąga spekulantów. Nie mniej póki co, to 30 zł w Q2 to stawka, która nie będzie dla mnie strasznie dziwna. Jak II faza badań ruszy, to się spodziewam kolejnego mocnego przyrostu. Po drodze jest jeszcze kwestia finansowania z europejskeigo banku (na razie cisza sie zrobiła), która też może wywindować wartość akcji. Swoją drogą, ktoś mocny i mądry przede wszystkim musiał schodzić z akcji w ukrytych, bo rozprowadzał akcje w rynek bez uszczerbku znacznego.