• Powrót na 30 zł. Autor: ~UWAGA [37.47.169.*]
    NIEUNILNIONY. Nie dać się ubrać spółdzielni na papier toaletowy.
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: ~Rumus [37.47.169.*]
    Robią zabawki ,których nikt nie potrzebuje.
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: glokoo [31.2.6.*]
    Bardzo chętnie widziałbym takie poziomy, aby załadować się po uszy w akcje tej spółki. Sęk w tym, iż to ekstremalnie niemożliwe. Wszelkie ewentualne spadki będę wykorzystywał do akumulacji. Dla mnie to super perspektywiczna spółka przed którą wszystko co najlepsze dopiero nastąpi !
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: ~Michał [5.184.104.*]
    Księga popytu budowana przez ASI pewnie nawet nie spowoduje spadku cen... robią odsprzedaż, żeby mieć szybko zarobek (ale może nie aż tak szybko - być może to akcje kupowane w pre-ipo, nie chce mi się sprawdzać), bo wykorzystują duży popyt podczas ostatniej emisji, który był ponoć kilka razy wyższy od liczby dostępnych akcji.

Do sprzedaży będzie 150 tys. akcji w cenie powyżej 37 zł dla inwestorów kwalifikowanych.
    Podczas emisji prowadzonej przez spółkę było łącznie 700 tysięcy akcji, czyli 5 razy więcej i jakoś to nie zachwiało za mocno ceną na rynku. Wygląda mi to na kroplę podaży w morzu popytu... poza tym w większości akcje te trafią do inwestorów kwalifikowanych, którzy raczej będą trzymać, a nie wywalać w rynek... Jakoś jestem dziwnie spokojny o cenę...
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: ~Trup_w_szafie [188.146.204.*]
    Dziwna sprawa. Kilka dni po emisji sprzedają tak niby „perspektywiczna”spółkę. Nie maja pol roku-rok żeby zarobić dużo więcej ? Coś tu śmierdzi
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: ~Michał [5.184.104.*]
    Jak się ma dużą pozycję, której chcesz się pozbyć, to wychodzisz, jak jest popyt. Tutaj ewidentnie jest.
    Nie wiadomo, ile im jeszcze zostało (nie chce mi się sprawdzać, a może w ogóle to nieopublikowane).
    To jest regularnie stosowana strategia, bo innej nie ma.
    Na Scope było to samo - fundusz wychodził i można było brać wiadrami... oczywiście wtedy nie brałem, bo też to było dla mnie dziwne... teraz cena kilka razy wyższa po 4 latach... średni zwrot bez kapitalizacji odsetek to jakieś 100% rocznie, jeśli nie więcej. Z kapitalizacją odsetek to będzie jakieś 50% rocznie pewnie. Nigdzie tyle nie dają, więc nie ma co narzekać, tylko brać, póki dają. Zresztą w czym problem... gdzieś ta kasa z dywidendy za Scope musi być zaparkowana.
    Tego będzie 85 mln zł (pi razy drzwi) dla wszystkich akcji z free floatu, a w tej ABB rzucą akcji za 6 mln zł.
    Więc to nadal jest kropla w morzu, a sytuację wykorzystają.
    Wiele osób chce kupować akcje Scope za dywidendę... nie starczy dla nich wszystkich akcji... A BCX oferuje porównywalne perspektywy...
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: ~oo [89.64.64.*]
    W twoich mokrych snach :)
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: ~wielki-srocz [94.198.41.*]
    Odpowiedź na to zagranie może być tylko jedna, mianowicie szeroko rozchylamy poślady i ostro walimy.
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: ~Rado [89.64.69.*]
    Chyba do jutra musza spuścić 150tys akcji większość pewnie poza rynkiem ale trochę może pójść na sesji. To co zobaczymy jutro 37?
  • Re: Powrót na 30 zł. Autor: ~oo [89.64.64.*]
    Nie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.17.50.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
BIOCELTIX 6,03% 82,60 2026-04-02 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.