fakty są takie, że w developerce dzieje się źle, ale...... stark nie ma żadnych długów, nie jedzie na kredytach, zostało mu jeszcze sporo gotówki z emisji, poza tym ma zapasy w postaci ciekawych działek ( w przypadku powrotyu koniunktury może spokojnie wznowić działalność developerską ) poza tym takie zapasy mogą stanowić bazę do uzyskania kredytów, niedawno skończył się lock up , akcji nie sprzedają osoby z zarządu ani rady nadzorczej , bo by musiały raportować, być może znalazł się jakiś super inwestor, który ma w d....e to co się dzieje z kursem akcji, ale mam nadzieję , że będzie żałował, przecież niedługo skończą mu się akcje , jeśli już się nie skończyły, a trzeba pamiętać, że to nie fon tu w wolnym obrocie jest jakieś 30 % akcji co daje jakieś 33 mln papierów , więc z kursem można zrobić wszystko, no i najważniejsze , nie myślicie chyba że osoba , która posiada ponad 50 % akcji i inni więksi akcjonariusze pozwolą aby zmarnowały się ich pieniądze i wysiłek, na dobrą sprawę można przecież zmienić działalność . pozdrawiam i niech tylko skończy się bujanie na rynkach.....
Już wiadomo kto sprzedaje
http://gielda.wp.pl/a,1,b,1,c,14,wid,10461582,espiemitent.html
Policz sobie ile kosztowała ich inwestycja w Ustroniu. Wszystko jest w raportach. Potem policz sobie ile jest tam metrów kwadratowych i biorać pod uwagę propnowaną cenę sprzedaży ile będa mieli z tego przychodów (biorąc pod uwagę, że klienci nie będą się targowali). Następnie odejmij od przychodów koszty i wyjdzie ci ile mogą zarobić na tej inwestycji.
Mówi się, że marże deweloperów są duże i sięgają nawet 100%. A w tym przypadku ile ci wyszło? Celewo nie chcę podawać swoich wyliczeń aby potem sprawdzić czy się zgadza (jeśli się pomyliłem to podanie tych wyliczeń może wprowadzić ciebie w taki sam błąd). Dla ułatwienia dodam tylko, że mi wyszło dużo mniej niż owe 100%.
Kupujcie dalej Wierzbicki ma jeszcze dużo do wywalenia!!! Powodzenia!!!
13 Paź 2008, 21:23
13.10.Warszawa (PAP) - Bogusław Wierzbicki zamniejszył zaangażowanie w Stark Development do 5.561.375 akcji, co stanowi 4,94 proc. kapitału zakładowego i zarazem udziału w ogólnej liczbie głosów - podała spółka w komunikacie.
Jego udział w ogólnej liczbie głosów przed dokonaniem transakcji wynosił 5,08 proc. (PAP)