U kogo 25% u tego 25%, ciekawe dlaczego nie weźmiesz pod uwagę większości osób której ten zwrot jest znacznie większy.
Drugiej części dywidendy z pcr czy następnych z tytułu Bacteromic też ignorujesz.
Ja nie kumaty ale wiem że jak kupie po 170 i nie sprzedam przed następną dywidendą to tez ją dostane a wielu wisi na hakach po 34 zł i cieszą się że dostana pierwszą dywidende 66 zł netto = 340-66 zł = 274 a jest 200 czyli kazdy kto kupił po 340 jest stratny na ta chwile prawie 80 zł na każdej akcji po mimo tego że dostanie dywidende i do takiej wartości 274 powinien chociaż wrócić kurs- ale że Pany prezesy swoim bliskim darowali 18 000 akcji tna 3 dni przed dywidenda a Bliscy sypia po 300 i po odcieciu sie nie wysypali wiec reszte sypia po 200 i do poki sie nie wysypia to bedzie leciało w dól. Gdyby na rynku nie wpadło te 18 000 akcji do sprzedaży to teraz mielibyśmu kurs około 250zł
No właśnie wszystko zależy kiedy ktoś się zaopatrzył. Najgożej mają Ci co dali się tutaj ubrać w ostatnim miesiącu. W innym wątku parę dni temu ktoś mi napisał, że nie mam prawa wieszczyć, że po odcięciu kurs spadnie do 200 bo jestem nowicjuszem i się nieznam i co? Wychodzi, że jest tak jak ja przeczowałem a nie jak twierdził merytoryczny troll wzrostowy.
500 PLn to bedzie kolejna dywidenda. Jeszcze niedawno też sypali poniżej 200 PLN --przy kapitalizacji poniżej 600 mln PLN---Kapitał płynie od aktywnych do cierpliwych :)