arszawa, 24.03.2023 (ISBnews) - Ryvu Therapeutics ocenia, że prawdopodobieństwo kolejnej emisji akcji jest bardzo duże, ale chciałoby maksymalnie wydłużyć okres między kolejnymi emisjami, poinformowali członkowie zarządu.
Pełna odpowiedz CEO z czatu:
Bardzo duże. Nawet spółki, które są rentowne i mają leki dopuszczone na rynek dalej robią emisje akcji, żeby skalować działalność. Przykłądowo firma Seagen (Seattle Genetics) swoją pierwszą cząsteczkę zarejestrowała w 2011. Potem zrobiła jescze dwie znaczące emisje akcji na 575 MUSD w 2019 roku i 1 mld. USD w 2020 roku a w tym roku została przejęta przez Pfizera za 43 miliardy dolarów. Cena akcji w 2011 wynosiła 16 USD, a w 2023 198 USD. Myślę, że na te dwie emisje nikt nie narzekał. Ważne, żeby spółka robiła postępy w badaniach i partneringu. Nasi inwestorzy którzy kupili akcje w 2020 po 60 PLN niestety nie zarobili do kolejnej emisji w grudniu 2022. Jest to wstyd dla spółki i zarządu i scenariusz, którego bardzo nie chcielibyśmy powtórzyć.
Dnia 2023-03-24 o godz. 09:28 ~up napisał(a): > https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20230324/ryvu-therapeutics-podsumowuje-2022-rok-oraz-prezentuje-plany-rozwoju > > super informacje
"Jest naszym celem, żeby zrobić jedną umowę w tym roku. Nie ma wielkiej presji, bo wolimy optymalizować warunki, a nie timing, tak jak to było w 2022, ale zwiększenie przychodów z partneringu jest fundamentem naszej strategii" - napisał.
ja tez bym nie mial presji jakby mi dawali nowa kase co 2 lata na przepalanie.
w normalnym swiecie nie zarabiasz to cie nie ma. ale jednak w takim nie zyjemy i mozna zyc z grantow i nowych emisjii.
CI Games stoi przed dużą szansą zarobienia ok. 500 mln zł, czyli tyle co kapitalizacja. Gra klasy AAA, a jej budżet to ponad 200 mln zł. Poczytajcie, zróbcie analizę i napiszcie, co o tym sądzicie.
mareczku ( markus buhhaa) , znam takich filozofow od biznesu biotech..pewnie pelzasz zlotko ( w D? ten markus to ma byc tak swiatowo? hmm?) przed szefuniem na kolankach , no to trzeba sie uodreagowac na jakims forum. co ? jakby tak podawac pod takimi wpisami zdjecie takich kapusniakow to by byla zabawa. ciekawe czy bys tez tak szwadronowal Markus? cala wiocha by sie dowiedziala , ze z Bronka lub Manka z OSP ,czy jak mu tam...zrobil sie Markus zsikac sie mozna :))))
Ty też pomyliłes fora, więc tak dla przypomnienia tu się pisze o spółce ryvu. Jeśli nadal uważasz, ze jest inaczej to spoko szanuje Twoje zdanie a teraz leć pod sklep i pochwal się kolega, że pojechałeś jakiego randoma z neta tak że mu w pięty wlazło, trzymaj się ciepło i nie zapomnij wytrzyc pyszczka bo jad Ci kapie.
btw ciekawe jakie będziemy mieli otwarcie w pon, to co wyczytałem z konferencji ryvu było dla mnie nowością. Szczególnie słowa o kilku projektach w fazie discovery z drugiej strony wykres wygląda jakby chciał zejść jeszcze niżej 56-57 może? Ktoś ma jakieś spostrzeżenia?