Co sądzicie o wywiadzie? Planują emisje przy wejściu na głowny rynek, tak zapowiadali. Ma być ona "kosmetyczna" i z tego co mówi dyrektor pod konkretnego gracza instytucjonalnego, który ma podnieś prestiż spółki i jej wycenę. Szybko chcą wejść już koniec 2023/2024. Wywiad pozytywny, wg mnie choć nie wszytko tak jakbym chciał :)
mowi wyraznie ze ich strategia jest kazda kolejna emisja po wyzszej cenie niz poprzednia…preIPO bylo po 10, w styczniu po 13 (dyskont cos ok 10% od ceny na zamknieciu)…wiec na razie im sie udaje…wg mnie na gpw nie zrobia nic ponizej 20zl a widac jak powoli ale cena jedzie w gore
Niewielka emisja=niewielkie rozwodnienie.Oby cena emisyjna była w okolicy 20 zł.-to nie będzie źle.Mi przy okazji ostatniej emisji(13 zł.)nie udało się zebrać pakietu za 13,90.Na razie w spółce wszystko jest w porządku.Relacje inwestorskie wzorowe.Idziemy śladem scpfl-tak trzymać.Jeżeli nie sknocą projektu to wszyscy zarobimy godziwe pieniądze.
Każda emisja nawet ta najmniejsza budzi nie pokój. Przy wejściu na głośny rynek, kapitał zagraniczny, etf, fundusze etc. Mogą swobodnie kupić akcje z rynku a cena wtedy rośnie, jak zrobią emisję nawet mała, mniej pójdzie z rynku, a też cena później sprzedaży projektu rozbije się na więcej akcji, a więc i wycena spółki.