Mówiąc brutalnie Olewska może teraz Żołędzia cmoknąć w żołędzia , zepchnie ja na margines , zohydzi i odda mu 50% z Bafago po taniości , kurs akcji już wyznaczony
Zbijali kurs niemiłosiernie. Teraz będzie wciąganie akcji, zresztą tak jak przed wynikami brano duże pakiety po 100 zł. Można udawać głupiego, można psioczyć na spółkę i prezesa, ale trzeba być ślepym, żeby nie widzieć ruchów na akcjach. Więc szykują się wzrosty. Czy pod dywidendę, czy pod wzrost sprzedaży złota w 2023 r. - nie wiem, ale ewidentnie coś się dzieje.
Ale widziałeś obroty? Drugie najlepsze w kwartale? Ponieśli koszta, ale nie jest tak, że nie sprzedają. Mieli też drożej kupione złoto, a teraz sprzedają kupione taniej. Ale nie dziwię się utraty wszelkiego zaufania do prezesa ze strony akcjonariuszy. Ciekawe, czy brat mu ufa ( o ile to brat), który na prawie 10% akcji. Bo za funkcje żadną ani wynagrodzenia nie dostaje, ma tylko te akcje.
Jaką dywidendę Kolego ? Prezio zamierza zniszczyć Olewską, więc nie oczekuj proszę dywidendy, która mogłaby stanowić zastrzyk finansowy dla Olewskiej. Oczywiście sam siebie prezio nie oszuka i znajdzie sposoby, aby wyprowadzić miliony ze spółki. Oglądałeś webinar ? Masz jeszcze jakieś wątpliwości ?
Pierwszy sygnał ostrzegawczy (zbagatelizowany przeze mnie) to był wynik za IIIQ 22 - zaskakująco słaby wynik, ale wciąż na plusie. Kolejny to porażka, a obecny to będzie dopiero tragedia. Jedyna nadzieja dla akcjonariuszy to szybka kapitulacja Olewskiej. W przeciwnym razie czeka Was długa i mozolna egzystencja na walorze. Nie piszę tego, żeby kogoś straszyć. Tu wystarczy dodać do siebie fakty, a one składają się w logiczną całość. Tu naprawdę nie ma nadziei na szybkie, lepsze jutro, ale to tylko moja opinia ku przestrodze !
Przestań pisać jak te prymitywne trole o wyprowadzaniu kasy ze spółki. Takie działanie prezesa byłoby przestępstwem, więc jeśli nie masz dowodów, to lepiej odpuść takie zarzuty. Moja opinia jest taka, że dywidenda zostanie wypłacona. Zobaczymy kto będzie miał rację.
Co do wyników za bieżący kwartał - moim zdaniem będą bardzo dobre mając na względzie cenę złota i popyt na ten metal w tym kwartale. Na czym opierasz opinię, że obecny kwartał to będzie "tragedia"? Bo tylko powielasz sztampowe hasła troli pokroju newmana, a mam wrażenie, że stać cię na jakąś merytoryczna wypowiedź.
Przestępstwem nie jest płacenie 2 mln za marketing. To że marketing na przykład wykonał kuzyn, kolegi szwagra... to już inna sprawa. Taki zbieg okoliczności. Nie wiem czy tak było w tym przypadku.
Jedno jest pewne i niezaprzeczalne 1. Strata - w najlepszym okresie dla spółki pod względem popytu na złoto 2. Brak pomysłu co robić z gotówką. 3. Jasno powiedzieli że pieniędzy od akcjonariuszy nie potrzebują. Co mają powiedzieć dosłownie? " Akcjonariuszom dziękujemy, kasę waszą mamy możecie sprzedać" 4. Sami twierdzą że 75 % sprzedaży to sprzedaż stacjonarna. Skoro tak jest to dlaczego kiszą 30 mln złotych i nie otwierają z 5 nowych oddziałów?
Analogicznie PKN też nie wyciąga kasy ze spółki. Po prostu wymieniają wszystkie regały na stacjach. Taki kaprys. Nowe na nowe. Ktoś przy tym przytuli ładne miliony. Tutaj może być podobnie.
Oczywiście, że opisane przez ciebie działanie jest przestępstwem (przy spełnieniu pozostałych znamion, jak choćby strona podmiotowa itd.) jeśli te 2 mln zapłacono za usługi warte np. 100 tys. zł. A jeśli w rzeczywistości usługi były warte te 2 mln zł, to w czym problem? Że niepotrzebnie tyle kasy przeznaczają na marketing? Ok...
Naprawdę zaczynacie pisać głupoty. Jeśli wydano pieniądze na fikcyjne usługi/towary, to jest to przestępstwo. Ale nikt nie przedstawił na tym forum żadnych konkretnych argumentów na tę okoliczność. To po co takie bzdury powielać???
Dnia 2023-03-22 o godz. 15:36 yarecky_inv napisał(a): > Przestań pisać jak te prymitywne trole o wyprowadzaniu kasy ze spółki. Takie działanie prezesa byłoby przestępstwem, więc jeśli nie masz dowodów, to lepiej odpuść takie zarzuty.
"Takie działanie prezesa byłoby przestępstwem" - i co, szokuje cię to? Bo mnie nie, ten człowiek jest zupełnie niewiarygodny i żaden jego ujawniony wybryk by mnie już nie zdziwił.
Akcjonariusze drobni to plankton a z takim sie prezes nie liczy. Cel numer 1 to Olewska a ją mozna wykończyć tylko poprzez dodruk akcji oczywiscie z jej pominięciem. Skoro juz wszedzie trąbią o inwestycjach na ten rok to wlasnie emisji spodziewałbym sie najszybciej. Kasa w spoilce powiedza ze to na zakup złota i płynność no ale na inwestycje to juz wylozy prezes obejmujac sobie emisje po 1 zł. Rozwodni Olewską, cena akcji spadnie, zwiekszy udział procentowy, zyski nie naruszone czyli to rozwiązanie nie ma wad. Powolne kilkuletnie gotowanie żaby az do zdjecia spolki a wtedy witajcie zyski w kieszeni żołędziowej :)
Nie o to chodzi, że mnie szokuje. Tylko jeśli ktoś wysuwa takie zarzuty, to powinien mieć na to jakieś dowody. Bo zarzucanie komuś popełnienia przestępstwa, jeśli nie ma się ku temu podstaw, jest po pierwsze naruszeniem dóbr osobistych takiej osoby, a po drugie jest po prostu sk...syństwem. Ja wiem, że internet daje poczucie anonimowości, ale nie róbmy z tego forum gorszego bagna niż już jest.
Dnia 2023-03-23 o godz. 00:50 yarecky_inv napisał(a): > Nie o to chodzi, że mnie szokuje. Tylko jeśli ktoś wysuwa takie zarzuty, to powinien mieć na to jakieś dowody. Bo zarzucanie komuś popełnienia przestępstwa, jeśli nie ma się ku temu podstaw, jest po pierwsze naruszeniem dóbr osobistych takiej osoby, a po drugie jest po prostu sk...syństwem. Ja wiem, że internet daje poczucie anonimowości, ale nie róbmy z tego forum gorszego bagna niż już jest.
Widziałam spółki które robiły przekręty i nikt ich nie ukarał, Serenity, Apolonia, Magnifico. MGF zostały notowania zablokowane i gońcie się akcjonariusze, więc nwm czy dobrze myślisz. Może prezes zapoznał się z Koniem co mdleje? Jeszcze Orzeł-opony taki niby transparentny...
Dnia 2023-03-23 o godz. 00:50 yarecky_inv napisał(a): > Nie o to chodzi, że mnie szokuje. Tylko jeśli ktoś wysuwa takie zarzuty, to powinien mieć na to jakieś dowody. Bo zarzucanie komuś popełnienia przestępstwa, jeśli nie ma się ku temu podstaw, jest po pierwsze naruszeniem dóbr osobistych takiej osoby, a po drugie jest po prostu sk...syństwem. Ja wiem, że internet daje poczucie anonimowości, ale nie róbmy z tego forum gorszego bagna niż już jest.
prezes jak najbardziej zasłużył sobie na te wszystkie oskarżenia, więc już nie płacz nad tą kreaturą.