• art. 296 k.k. Autor: ~marko [94.254.144.*]
    Pamiętajcie, że jest taki przepis, który penalizuje "niegospodarność" osób odpowiedzialnych za zajmowanie się interesami majątkowymi spółki, w tym członków zarządu.
    Wiele osób podaje tutaj w wątpliwość prawdziwość danych o poniesionych przez spółkę kosztach. Ja się nie znam na tyle na rachunkowości, aby zweryfikować pod tym kątem sprawozdanie finansowe. Ale jeśli faktycznie da się wysnuć na podstawie sprawozdania takie podejrzenia, to nie ma przeszkód, aby zawiadomić prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
    Mimo całej braku sympatii do prezesa, śmieć wątpić, aby doszło do jakiegoś nierzetelnego pompowania kosztów, ale jeśli macie przesłanki do takich twierdzeń, to wystarczy wystosować krótkie zawiadomienie.
  • Re: art. 296 k.k. Autor: ~marko [94.254.144.*]
    Zero odzewu? Tak myślałem. Same trole. Dalej publikują w innych wątkach dziesiątki komentarzy o "wyprowadzaniu przez prezesa milionów ze spółki", ale nie mają na to żadnych konkretnych argumentów, a tym bardziej dowodów.
    Gdy pokazuję możliwość podjęcia realnych działań poza ględzeniem na forum, to wszystkie trole zamykają gęby.
  • Re: art. 296 k.k. Autor: ~newman [31.60.120.*]
    To na co czekasz? Pisz zawiadomienie.
    Wiedziałem po wcześniejszych twoich wpisach, że nie grzeszysz inteligencją, ale nie spodziewałem się tak daleko posuniętej degeneracji umysłowej.
    Przeczytaj moje posty jeszcze raz, ewentualnie poproś opiekuna, żeby ci wytłumaczył.
  • Re: art. 296 k.k. Autor: ~newman [31.60.120.*]
    Z choinki się urwałeś po publikacji wyników, więc albo prezesik zatrudnił kolejnego pracownika MNS do pisania na forum albo wczoraj kupiłeś ode mnie w przedziale 99-101.
    XD ale co ty bełkoczesz chłopie?

Skoro sprzedałeś, to spadaj. Po co w ogóle siedzisz tutaj na forum?
  • Re: art. 296 k.k. Autor: ~newman [31.60.113.*]
    Nabijam się z takich jak ty, naganiaczy wzrostowych.
[x]
MENNICASK 0,80% 75,40 2025-10-15 16:01:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.