• Trochę suchych faktów Autor: ~Gas [185.157.14.*]
    Miałem trochę czasu na przyglądnięcie się temu co się dzieję w spółce jeżeli ktoś ma inne spostrzeżenia to proszę żeby się nimi podzielił...ale do rzeczy .Jak wszyscy wiemy GDP.AB przejął spoko i igs obdarowując finka No i tu problem bo do końca nie wiadomo czym , jest tu mowa o jakieś platformie ECAP która DAJ BOŻE ma być przyszłością za co wszyscy trzymamy kciuki , ale nasuwa się pytanie skoro platforma jest w trakcie tworzenia czyli tak ba prawdę jeszcze nie funkcjonuje to jakim cudem ktoś ją rozliczył za 62mln ??? I tu jest kolejny majstersztyk Szwedów a mianowicie została zlecona wycena spółce AVCF SA która dokonala wyceny metodą DCF tzw metodą dochodową albo tzw metodą zdyskontowanych przepływów.. mniejsza o teorię bo jest tego sporo najważniejsze w tym że firma wyceniająca wyceniająca przeszłość spółki i na bazie tego określa jej wartość w pewnym choryzimcie czasowym w wypadku finka czy już ludu czy nawet ECAP ten choryzont wynosi 36 miesięcy z czego przez pierwsze 12 założenia są takie że zyski będą mniejsze niż kapitał inwestycyjny .. hmmm tylko że do spółki miało wpłynąć 62mln a jest suma przewidziana przez Analityków która ta 62mln ma równoważyć przy założeniu wyceny DCF która sama w sobie zakłada możliwość błędnej interpretacji ... kolejne kwiatki to transakcje pomiędzy ECAP czy LUDU bo tak na prawdę trudno to wszystko rozdzielić a firmą BATTLERIFF z pewną personą w zarządzie a mianowicie tadam HOLMSTADT może komuś coś to nazwisko mówi... żeby nie było niedomówień że chcę kurs zawyżyć czy zaniżyć o co mnie tu niektórzy namiętnie podejrzewają.. chciałem tylko wywołać merytoeyczna dyskusję bo akurat dla mnie wazny jest zapis 36 miesięcy a to nie jest 36 dni tylko czasu OPÓR ... a może to właśnie czas w którym wróci hossa
  • Re: Trochę suchych faktów Autor: ~Xyz [37.30.108.*]
    Wygląda jednak na to, że od Szwedów to my się szybko nie uwolnimy.
    https://www.mobilestreams.com/news/partnering-with-igs-and-battleriff
  • Re: Trochę suchych faktów Autor: ~Omka [37.248.162.*]
    Mi to trochę wygląda na zrobienie tego co założyli z ecap, z tymi samymi partnerami z UK tylko inaczej... Co może być źle bądź wręcz przeciwnie... Czas leci, po coś serie d zarejestrowali w kdpw a miały być kolejne przejęcia. Do końca marca bliżej niż dalej
  • Re: Trochę suchych faktów Autor: ~Gas [34.99.246.*]
    To ze zarejestrowali serię D to akurat się nie dziwię
  • Re: Trochę suchych faktów Autor: ~Analityk [185.246.208.*]
    Spoko , spoko od stycznia jesteśmy już w fazie wzrostowej.
    Przed nami czas na silniesze wzrosty.

Latem będą wszyscy zaskoczeni poziomami do jakich doszła ta nasza spółka.

Pozostawić ten mój wpis bez komentarza .
  • Re: Trochę suchych faktów Autor: ~Analityk [185.246.208.*]
    A i dopisze jeszcze że indeksy naszej GPW w kwietniu walną trochę w dół .
    W20 nawet może sięgnąć 1400 pkt.

Ale tej naszej spółki spadki nie dotyczą.

ten wpis też zostawić bez konentarzam
  • Re: Trochę suchych faktów Autor: ~Xyz [83.7.55.*]
    Czy z perspektywy zawartej umowy inwestycyjnej dot. platformy ECAP, to info z 31.12.2022 r. (raport nr 22/2022) zawierające przedłużenie terminu płatności jest nadal aktualne?

Zarząd FinTech Ventures S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”, „Emitent”) informuje, że w dniu 31 grudnia 2022 roku zawarł aneks ze spółką Global Direct Partners AB z siedzibą w Torslanda (Szwecja) (dalej „Nabywca”) do umowy z dnia 7 czerwca 2022 roku w przedmiocie sprzedaży udziałów w spółkach PU Group Ltd. z siedzibą w Londynie (Anglia), właściciela marki SPOKO.APP oraz Payment and security solutions World Wide AB z siedzibą w Särö, (Szwecja) (dalej łącznie „Aktywa”), o której Emitent informował raportem ESPI nr 10/2022.
    Emitent wskazuję, że podjął powyższą decyzję ze względu na fakt toczących się rozmów z EZBOZ LIMITED – spółką prawa angielskiego, która rozważa inwestycję w Spółkę oraz spłatę długów Nabywcy.
    Mając na uwadze powyższe z inicjatywy Zarządu zwołano posiedzenie Rady Nadzorczej Spółki w celu ustalenia dalszych kroków związanych z realizacją umowy.
    W trakcie posiedzenia Rady Nadzorczej podjęto uchwałę rekomendującą przedłużenie terminu płatności za Aktywa do dnia 31 marca 2023 roku.
  • Re: Trochę suchych faktów Autor: ~Gas [185.157.14.*]
    GDP.AB już nie jest dłużnikiem FINV jego dlugi zostały spłacone więc wszystkie wcześniejsze ESPI przed zawarciem umowy inwestycyjnej tracą ważność, a tak na prawdę nigdy nie były nic warte tak jak SPAC to była przykrywka dla przejęcia spoko igs ... teraz GDP.AB już w żaden sposób nie jest powiązany z FINV jedynie ciężko powiedzieć jaką rolę pełni LOFAR który jeszcze istnieje jako inwestor chociaż myślę że to tylko zwłoka czasowa ETAP SPOKO IGS GDP.AB JEST ZAMKNIETY więc wszystkie poprzednie obiecanki są również nieaktualne. Obudziliśmy się w nowym świecie czy lepszym ??? Czas pokaże
[x]
LUDUS 1,11% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.