• Panie Prezesie, hohohoho! Autor: ~Romek [31.61.240.*]
    „..Chcemy by Bloober Team stał się wkrótce nie tylko jednym z najciekawszych i najbardziej zyskownych aktywów na głównym parkiecie GPW, ale jednocześnie przez nasze wartości był również powodem do personalnej dumy każdego Akcjonariusza...."
    Nie dość, że mierna CFO bez wizji, to jeszcze RWista zatrudniłeś?!
  • Re: Panie Prezesie, hohohoho! Autor: ~Romek [31.61.240.*]
    Zamiast chrzanić farmazony o asach wystarczy w tej chwili wyplacic dywidende, bo śpicie na kasie z która nie wiadomo co robicie i planujecie dalej robic. PS jakosc komunikacyjna/użyteczność informacyjna Sprawozdania dla akcjonariuszy jest coraz gorsza. Warto zeby Globalny Lider to poważnie przemyslal, bo Kriswawa może miec racje…
  • Re: Panie Prezesie, hohohoho! Autor: ~akcjonariusz [89.64.82.*]
    Romuś czy wszyscy zdrowi? Takich farmazonów dawno nie czytałem... Skoro przywołujesz Kriswawę... Naprawdę ciężko chyba u Ciebie...
  • Re: Panie Prezesie, hohohoho! Autor: ~Mocny [89.79.162.*]
    To wszystko co wyczytałeś z raportów liczących w sumie blisko 100 stron ? Znowu oborą z Cojones zajechało. Przecież kiedyś zachwalałeś tutaj PR Farm51 podczas, gdy pisałem dwa lata temu jak to się skończy, a teraz Wistem okładasz Bloobera po twarzy ? W kolarza torowego się bawisz czy nie chce ci się czytać tudzież nie rozumiesz co tam jest napisane ? A Krzysiu to nauczył się angielskiego czy nadal lawiruje jak Dyzma by ktoś przypadkiem się nie zorientował, że nie ma nic do powiedzenia w obcym języku ? To jednak siara by przy tak prosperującym biznesie nie wynająć jakiegoś dobrego nauczyciela by nauczył jak rozmawiać. Ale z drugiej strony mnie to cieszy, że akurat tobie kiedyś podobał się savoir vivre Wista, a dzisiaj Krzysia. Niby nic, a tak wiele mówi. Swój swego pozna.
    Mocny Miszczu, znajdź mi w tych 100 stronach merytoryczne wyjaśnienie najważniejszej pozycji tego roku, ktora znajduje sie w punkcie B.II sprawozdania z przeplywow pienieznych
    *poza pożyczkami
  • Re: Panie Prezesie, hohohoho! Autor: ~mroczneśredniowiecz [147.50.25.*]
    Kuniofi zamelduj swoje przemyślenia
    Serio, tyle lat patrzysz na spółkę i nadal nie rozumiesz raportów ? Ja pindole to już nawet ten anty teresa tłumaczył to kilkukrotnie. Jak rozumiem na discordzie popłoch bo znowu nie jarzą o co chodzi ? Przecież tam jest wytłumaczone w czym rzecz w raporcie Bloobera. Taki raport Exxon Mobil czy tam Intela to dla cohonesów zapewne już fizyka kwantowa. Dyjta spokój ...
    Okay, czyli nie znasz odpowiedzi. A w sumie to nawet nie zrozumiałeś pytania. Podpowiem ci- bezpłciowa, zupełnie nietransparentna wzmianka jest na str 21 sprawozdania z działalności. To może prostsze pytanie- gdzie w tym transparentnym raporcie znajde odbjasnienie do największej pozycji z kosztów operacyjnych?
  • Re: Panie Prezesie, hohohoho! Autor: ~Gdybanie [176.100.199.*]
    Nowe biuro było za darmo?...
  • Re: Panie Prezesie, hohohoho! Autor: ~Badbed [5.60.47.*]
    Myślę, że w okolicach czerwca dojdzie do WZA więc jeśli pojawiają się jakieś wątpliwości wśród forumowych akcjonariuszy, można będzie dokonać rejestracji i osobiście zadać nurtujące pytania Prezesowi. Historycznie odpowiadał na wszystkie zadane pytania po walnym, a zdarzało się, że i przed. Uważam, że nie inaczej będzie na najbliższym zgromadzeniu.
    Nakłady na niefinansowe aktywa trwałe poniesione w bieżącym okresie: 9 884 083,08

planowane do poniesienia: 36 291 559,00

To jest nota nr 20 ze skonsolidowanego sprawozdania finansowego za 2019 rok. Zobacz co się wtedy działo z WNiP i co się działo z dotacjami w raportach i jak spółka to rozpoznaje i co było widać w związku z tym na przepływach pieniężnych. Idąc twoją logiką to spółka najwyraźniej "przepalała" gotówkę w roku 2019 zamiast wypłacić dywidendę i co więcej planowała "przepalić" 36 baniek już wtedy ... Bloober od lat wyjaśnia w raportach w kilku miejscach jak te raporty czytać.

Bloober raportuje dobrze. Widać ze 100% dokładnością ile przychodów do tej pory przyniósł Blair Witch, ile Microsoft zapłacił za gamepass do Medium, ile Silent Hilla zrobili w IV kwartale 2019 roku, podali dokładną kwotę marży Layers of Fear 2 w 2019, można wydedukować sprzedaż Observera Remaster, itd. Nie rozumiesz raportów. Sorry.
  • Re: Panie Prezesie, hohohoho! Autor: ~Trinity [172.226.62.*]
    Zawsze pisałem ze Romek Rado i Atomek to jest jakieś nie porozumienie. Jakaś frustracja przemawia przez Romkowy pseudo geniusz…
[x]
BLOOBER -0,20% 25,10 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.