Spółka świetna, tylko, że czasy h........e, niestety gdy inni ruszą to i tak zwała będzie i tak. A o rekomendacji więcej na GPW można poczytać jest info z popołudniowej godziny.
Bardzo dobra rekomendacja lepiej kupować!!!!!! WSPANIALE
- czekałem kilka dni ,po kolejnej odmiennej rekomendacji, że to zabrzmi i się nie doczekałem...
humory tylko w jedną stronę?
Możesz mieć 50% straty. Taka pewność na giełdzie nie wróży Ci nic dobrego. Czas pokaże. Ja wejdę (m.inn. w Puławy) jak fundusze się wyprzedają. Mam jeden niezawodny barometr kiedy to nastąpi.
Witam,i jak tam kolego z tym zarobkiem 100% na Puławach? niebardzo...prawda? Puławy jeszcze sporo w dół...lepiej sprzedaj z i tak sporą stratą bo niebawem stracisz 100%.Pozdrawiam.
Zakłady Azotowe Puławy chcą mieć w pierwszym kwartale 2009 roku opracowaną strukturę zgazowania węgla oraz konkretne oferty na sfinansowanie tej inwestycji.
- W najbliższych dniach wybierzemy doradcę finansowego, który pomoże nam wybrać najlepszą drogę finansowania. Nie słyszałem od żadnego banku ani od żadnej instytucji finansowej, żeby nie były zainteresowane, wszyscy wykazują chęć współpracy z nami - poinformował prezes spółki Paweł Jarczewski.
- O opracowaniu struktury finansowania możemy mówić w pierwszym kwartale 2009 roku i oprócz gotowej struktury będziemy wtedy już mieli konkretne oferty - dodał.
Jarczewski szacuje, że projekt zgazowania węgla będzie kosztować 3 mld zł. Realizacja projektu może potrwać cztery lata.
- Przygotowuję się do kwoty 3 mld zł, ale musimy brać pod uwagę sytuację kursową - powiedział.
ZA Puławy podpisały z kopalnią węgla Bogdanka list intencyjny w sprawie projektu zgazowania węgla.
Jarczewski liczy, że z Bogdanki Puławy mogłyby rocznie kupować od 1,2 do 1,3 mln ton węgla.
A jaki wpływ może mieć ta informacja na zachowanie się kursu, zakładając że że cały rynek będzie się jako-tako kręcił.