• Ze strony www 8 marca Autor: ~ZAz [37.47.81.*]
    Gospodarstwa wchodzące w skład agroholdingu KSG Agro są w pełni przygotowane do wiosennej kampanii siewnej. Poinformowała o tym służba prasowa firmy.

Na ponad miesiąc przed wiosenną kampanią siewną, gospodarstwa wchodzące w skład agroholdingu KSG Agro są w pełni wyposażone w niezbędne środki i gotowe do przeprowadzenia kampanii.

Według kierownika działu produkcji roślinnej KSG Agro Dmytra Yemelchenka wszystkie zapasy zostały zakupione w całości, w tym olej napędowy, nawozy mineralne, środki ochrony roślin itp.

„Nie widzimy problemów z warunkami pogodowymi. Opady w warstwie jednometrowej wynoszą 200 mm, co jest w pełni zgodne z normą” – komentuje Dmytro Yemelchenko. – „Uprawy ozime są w dobrym lub bardzo dobrym stanie. Obecnie kończymy proces nawożenia upraw ozimych – nawożono 6 500 hektarów.”

Biorąc pod uwagę trudną sytuację na rynku rolnym i ograniczony eksport upraw w okresie wojennym, KSG Agro planuje bardziej uważać na koszty nawozów w procesie nawożenia, optymalizując tę pozycję kosztową. Na przykład mocznik będzie stanowił znaczną część mieszanki nawozowej, gdyż zawarty w nim azot jest tańszy od innych rodzajów nawozów.

Firma finansuje wiosenną kampanię siewną w 2023 roku poprzez otwartą linię kredytową z Taskombanku oraz środki własne.

Aktualne wiadomosci
    08.03.2023
  • Re: Ze strony www 8 marca Autor: ~dede [91.239.197.*]
    Tak. W wątku ,,góra,, już to wklejałem.
  • Re: Ze strony www 8 marca Autor: ~ZAz [37.47.81.*]
    A to nie widziałem. Za dubla przeraszam
    Nic nie szkodzi.Wiadomościami zarówno tymi dobrymi jak i złymi trzeba się dzielić....Jeśli chodzi o spółkę wszystko niby ok,ale martwi mnie brak publikacji terminów raportów. Pisałem do nich ale bez odzewu jak na razie niestety.....
  • Re: Ze strony www 8 marca Autor: ~Mielon [89.205.139.*]
    Bo narazie sa zajeci publikowaniem tresci z tego czata co byl kiedys.
    Dzisiaj jak zwykle w ostatnich dniach trzeba było zbić na koniec kurs bo jakże można było zostawić taką białą wysoką marubozu. :-)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
KSGAGRO -0,80% 3,70 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.