chodzi o to, że np. jakiś akcjonariusz PKO lub innego wierzyciela PBG może się powoływać na wierzycielstwo (akcjonariat) tych większych akcjonariuszy PBG aby hamować panikę, odpływ a może nawet zachęcać do nabywania akcji PBG robiąc tym ujście dla w/w wierzycieli ... po pierwsze mógłby ktoś tak czynić właśnie z pod nick-a pt Spekulant itp. którzy często powołują się na wierzycieli PBG po drugie, tak też mogliby robić sami Wiśniewscy, bo mają najwięcej własnych akcji po trzecie czy np. samemu Sowołowowi nie opłacało by się bardziej nabyć pakiet kontrolny PBG za np. 1 gr/szt wraz z aktywami PBG i przejąc w ten sposób kontrolę nad RFK...
Mówisz nabyć po 1 gr PBG zamiast kupować Rafako to tak jak by kupić krowę wraz z inwentarzem , kredytami i komornikami .No no gratuluje pomysłu geniuszu. Spokojnie sieć i patrz, myślę że tu taki myk wymyślą że my wszyscy razem 100 lat gdyby myśleli to i tak nie wpadlibyśmy że tak w ogóle można.
A czy tej Krowy jest wina ,że gospodarz doprowadził do takiej sytuacji, że są kredyty i komornik na karku.? No może też ta krowa wbiła się już w lata i nie rokuje , ale....gdyby trafił się dobry gospodarz ,który nabył by może nie tą krowę ,ale jej potomstwo i pozostały coś warty inwentarz ,może wówczas komornik z braku pracy poszedł by gdzie indziej.
Halo autor....a ja kierowca....weź się ogarnij, je tu piszę ze 3 lata i mam tego tyle że nawet do tylu nie umiem liczyć.....najlepsze jaja że jestem zielony....może ktoś looknie na screna.....wy dramaty wszelkie. Autobus jedzie...