"Zawiadomienie o transakcji na papierach wartościowych BRE Banku SA przesłane przez osobę zobowiązaną
(Emitent - PAP - poniedziałek, 6 października 17:05)
Podstawa prawna: Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Raport bieżący nr 132/2008
Zarząd spółki BRE Bank SA ("Bank") przekazuje w załączeniu otrzymaną od osoby zobowiązanej informację o transakcji na papierach wartościowych Banku.
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2008-10-06 Wiesław Thor Wiceprezes Zarządu "
raptem sprzedali kilka akcji wcześniej tez były takie komunikaty
co chcecie popanikować
nie uważacie ,że w Polsce rozpaczliwie szukają ofiary - gdzie jest bank co bankrutuje dlaczego nie możemy go znaleźć. My tez chcemy mieć bank co bankrutuje bo kryzys jest modny Teraz wytypowano na próbę Milenium - dlaczego nikt nie wie ale kurs spadł w 2 dni o 18 %... Bzdury i spekuła wkrótce jazda w górę WIG20 =2400
pewnie Wiesław Thor (Wiceprezes Zarządu BRE) sprzedał akcje BRE, bo miał taki kaprys.
Przecież nie od dziś wiadomo, że vice-prezesi wręcz uwielbiają tracić kasę w ten sposób.
Bo przecież już za chwilę ceny na giełdzie poszybująąąąąą, a vice będzie tylko liczył straty i zastanawiał się dlaczego sprzedał akcje swojego banku (mając dostęp do wszelkich informacji o kondycji BRE) właśnie teraz, gdy ceny powinny rosnąć.....
....a świstak siedzi i zawija sprzedane akcje Wiesława w sreberka....
Czasy na giełdzie nie są różowe. Ja obstaję przy tym że w końcu nadejdą zielone dni, aczkolwiek ciężko powiedzieć czy będzie to za tydzień czy za pół roku. Akcja sprzedaży papierów przez osobę z zarządu nie oznacza że jest źle. Istnieje też możliwość że w ten sposób ktoś chce zbić kurs aby dokupić więcej po niższej cenie. Takie informacje sprawiają że inni też sprzedają akcje, a co za tym idzie kurs topnieje można kupić więcej papieru za tą samą gotówkę. Choć boli mnie że topnieją moje ciężko zarobione pieniążki nie pozbywam się papierów bo nie chcę przegapić momentu odbicia. Mam nadzieję że to nastąpi już niebawem i moje obecne straty zostaną szybko nadrobione. Mimo wszystko to tylko nadzieja...
Od razu piszę że to tylko moje "głośne myślenie" i uprzejmie proszę o nie jechanie mnie za moje opinie. Każdy ma prawo mieć własne poglądy, postępować wg własnego uznania i sam powinien ponosić konsekwencje za swoje czyny...