• STARKDEV - kupiłem po 0,07. Co robić? Autor: ~fabc [79.186.192.*]
    mam obawy co do kursu. nie wiem czy dobrze zrobiłem. ma tą spółkę ktoś?
  • Re: STARKDEV - kupiłem po 0,07. Co robić? Autor: ~wiesiek [79.184.123.*]
    Dnia 2008-10-06 o godz. 21:23 ~fabc napisał(a):
    > mam obawy co do kursu. nie wiem czy dobrze zrobiłem. ma tą
    > spółkę ktoś?

wywal szybko i ustaw się na 3 gr

STR:Poszukiwania inwestora w Stark Development
    Środa, 24 września (10:13)

CEE Property Group to firma, która ma pomóc notowanemu na NewConnect deweloperowi w znalezieniu partnera z branży, z którym Stark Development mógłby zawiązać "finansowy alians strategiczny". Innymi słowy, poszukiwany jest podmiot, który wpompowałby w firmę dodatkowe pieniądze, a w zamian - niewykluczone - przejąłby nad nią kontrolę.

- Obecna sytuacja na rynku deweloperskim, a także finansowym powoduje, że spółka może mieć problemy z realizacją swoich planów dotyczących rozwoju - przyznaje Paweł Cegła, prezes Stark Development. Przypomina, że spółka zakładała realizację trzech projektów rocznie. - W obecnej sytuacji byłoby to trudne. Uważamy, że silny partner pozwoli na realizację założonych celów mimo trudniejszej sytuacji na rynku - tłumaczy.

Zdaniem zarządu, idealnym partnerem byłby duży inwestor branżowy. Korzyścią dla takiego inwestora - jak wskazuje prezes - byłoby między innymi wejście w ciekawą niszę rynkową (Stark Development realizuje kameralne projekty apartamentowe w beskidzkich kurortach).
  • Re: STARKDEV - kupiłem po 0,07. Co robić? Autor: ~pf [83.19.214.*]
    1.
    Zarząd starkdev tworzą ludzie którzy pełnili kierownicze funkcje w różnych spółkach ale nie mają żadnego doświadczenia w nieruchomościach.

2.
    Spółka sprzedała do tej pory bodaj dwa (!) apartamenty co może świadczyć że proponowane przez nią ceny nie są akceptowane przez rynek

3.
    Mimo to koszty zarządu są bardzo wysokie

4.
    więc radzę uciekać...
  • Re: STARKDEV - kupiłem po 0,07. Co robić? Autor: ~NUN [79.188.246.*]
    spekulacyjnie może i zarobisz powinno wrócić na jakieś 9 gr
[x]
STARKDEV 0,00% 0,01 2013-12-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać