Pytanie zasadnicze od kogo będą odkupywać? Skoro wszyscy chętni na sprzedaż po 48 sprzedadzą akcje spółce. Zrobi się duży popyt a podaż zdecydowanie zmaleje. Co będzie dalej to chyba jasne: FOMO i łapanie odjeżdżającego pociągu.
Dnia 2023-03-09 o godz. 23:14 ~inwestor napisał(a): > Pytanie zasadnicze od kogo będą odkupywać? Skoro wszyscy chętni na sprzedaż po 48 sprzedadzą akcje spółce. Zrobi się duży popyt a podaż zdecydowanie zmaleje. Co będzie dalej to chyba jasne: FOMO i łapanie odjeżdżającego pociągu.
czy ja wiem czy bredzi? nie wiem, sam dalej sie zastanawiam czy sprzedawac bo mam wrazenia ze firma sie dopiero rozkreca. Prezes powiedział że ich rynek ma wartosc około 500mln dolcow wlasnie nie moge filmu w ktorym to mowi. Ale jest mocno rozdrobniony i mocno rosnie. Klocek robisz wrazenie kumatego, sprzedaz ta firme masz jakies inne ciekawe na oku?
Dnia 2023-03-10 o godz. 10:16 ~konek napisał(a): > czy ja wiem czy bredzi? nie wiem, sam dalej sie zastanawiam czy sprzedawac bo mam wrazenia ze firma sie dopiero rozkreca. Prezes powiedział że ich rynek ma wartosc około 500mln dolcow wlasnie nie moge filmu w ktorym to mowi. Ale jest mocno rozdrobniony i mocno rosnie. > Klocek robisz wrazenie kumatego, sprzedaz ta firme masz jakies inne ciekawe na oku?
Dnia 2023-03-09 o godz. 23:14 ~inwestor napisał(a): > Pytanie zasadnicze od kogo będą odkupywać? Skoro wszyscy chętni na sprzedaż po 48 sprzedadzą akcje spółce. Zrobi się duży popyt a podaż zdecydowanie zmaleje. Co będzie dalej to chyba jasne: FOMO i łapanie odjeżdżającego pociągu.
1. Kto nie zgłosił chęci sprzedaży ten gapa. Amerykańskie banki padają jak muchy, a to się odbija na notowaniach w USA i u nas. To potrwa. Będzie czas aby taniej odkupić - jak ktoś będzie miał ochotę.
2. Tak ogólnie licząc to w obrocie jest teraz około 2 miliony akcji. I tyle było możliwych do zgłoszenia do sprzedaży. Zakładam, że duzi się nie zgłosili.Oferta firmy była na skup 205 tys. akcji. To znaczy, że max. redukcja może być około 90%. Pewnie tyle nie będzie. Moim zdaniem redukcja sięgnie 62-76%. I tak by mi się podobało.
3. Cloud wydał około 12 milionów na DSP, około 11 milionów na skup tak więc zostaje około 25 milionów do wydania do końca 2023r.- tak więc coś się będzie jeszcze w spółce działo. Warto mieć to na uwadze.
Obstawiam redukcje na poziomie 80%. Czy będzie taniej nie wiem, ta spółka ma tyle wspólnego z szerokim rynkiem co Afroamerykanie ze skokami narciarskimi
Dnia 2023-03-13 o godz. 22:51 ~Konek napisał(a): > Obstawiam redukcje na poziomie 80%. Czy będzie taniej nie wiem, ta spółka ma tyle wspólnego z szerokim rynkiem co Afroamerykanie ze skokami narciarskimi
Oczywiście, że będzie drożej. Niektórzy tutaj już przy 15-20 zwiastowali, że spółka nie ma pod co rosnąć. Siedzę w niej po nieco ponad 5 zł z kilkoma tysiącami akcji i nie oddam taniej jak 100 zł. Do zobaczenia przy następnych rekordach ;) Powodzenia dla tych co zapisali się na wezwanie. Każdy ma swoją strategię :)