Wiecie już prawie wszystko wspólpraca z Tauronem sie poglebia siec sprzedazy magazynów rozrasta sie,duze magazyny w planach, poprawa wyników bedzie tego nastepstwem wiec czego jeszcze oczekuje rynek akcje zaparkowane moze tylko nie przez tych co trzeba żeby tu były wzrosty.
Właśnie nie wiem czy prezes spółki giełdowej powinien się afiszować, ma od tego ludzi specjalistów, chyba że to były jakieś branżowe dla firm tylko targi i fajnie połapać jakieś kontakty
Targi to nie tylko afiszowanie się na stoisku ale cenna okazja do odbycia spotkań z innymi firmami, kontrahentami plus okazja do przeglądu konkurencji.
Warto bywać jak się chce być liderem w branży
Cześć. Sam wiesz, że może prezesowi teraz nie na rękę wzrosty, ale nie należy lekceważyć kogoś, kto ostatnimi czasy zebrał spory pakiet. Nie ważne czy czekamy na inny poziom w innym okresie czasu, to ktoś może nas zaskoczyć szybciej niż nam się wydaje. Co nie znaczy jak pisałem, że to będą poziomy, na które zapewne czekasz, ja również. Pozdrawiam
W mojej ocenie nikt gruby/tajemniczy tu nic nie zbierał.
Większość papieru przewalają między sobą forumowicze.
Grubszy pojawił się na chwilę w sierpniu 2022,zrobil swoje i zniknął
Obrotu który był w sierpniu nie wykręciła ulica.
Co innego na przestrzeni ostatnich miesięcy. Spekulant sypał a forumowicze solidarnie papier odebrali.
Jeżeli każdy wziął tyle co ja to 800 tys lekko wchłonęliśmy.
A nie zapominajmy o forumowych milionerach. Dla nich łyknięcie 100-200 tys akcji to jak splunąć.
Podtrzymuję ocenę, że akcje są w rękach ulicy, tzw hakowych uśredniających, do których sam się zaliczam.
To zadaj sobie pytanie kto sprzedawał?
Poza Spekulantem.
Skoro wszyscy pozostali, przynajmniej na piśmie twardo trzymają i dobierają?
Jaka część obrotu to przewalanie z kieszeni do kieszeni, optymalizacja czytaj sam sobie sprzedam?
Z jednej strony niby 12mln akcji zmieniło właściciela a z drugiej strony wszyscy twardo trzymają poza prezesem i Spekulantem.
To kto tu na forum wciska kit?
Że wciąż dobiera, że obrót dzienny wykręca, itp?
No według mnie ktoś może coś tam już zbiera zeby zrobic wybicie ale nastąpi to dopiero po wynikach za 2 kwartał czyli w sierpniu chyba że coś się wydarzy wcześniej.
Miałem się nie udzielać, bo już dawno stwierdziłem, że nie ma to najmniejszego sensu. Ale wywołany niejako "do tablicy" odpowiem. Niejaki opinia kolejny raz robi syf z forum wprowadzając jakieś dziwne insynuacje nikomu nie potrzebne. Twoim zdaniem żeby zebrać tutaj 200-300k akcji to trzeba być "milionerem"? Weź dziecko ochłoń lepiej trochę. Owszem zbierałem w różnych momentach, a nie ciągle przez 3 miesiące jak tu kolejny mądry insynuuje. Jeśli niejednokrotnie obroty dzienne są na poziomie 10-20k to widzisz w tym jakiś problem żebym parę razy zebrał połowę lub całość z tego? A dokładniej to chodzi o moment kiedy kurs wyjeżdżał z dna ponownie do 0.4. Wtedy wspomniałem, że połowę z prawej sam wykręciłem. I nie rozumiem jaki w tym problem widzisz człowieku? Jak kurs na dnie i nikt nie tyka to płaczesz. Jak ktoś bierze z prawej i kurs odjeżdża również. Zdecyduj się chłopie o co tu grasz, bo swoimi dennymi wywodami nikomu nie służysz . Bez odbioru
Tu żeby udziałowcy wyszli na swoje trzeba zrobić nie podbitke ale trwałe wzrost inaczej Prezesowi już nikt nie zaufa,o jakiejś emisji czy współpracy kapitałowej będzie mógł pomarzyć tu tylko trwała poprawa wizerunku firmy pomoże a na razie jest jak widać.A ten Polski VC to już chyba historia.
Jeżeli dobrze poszukasz, to dowiesz się po ile były obejmowane udziały w jednym z podwyższeń kapitału spółki z o.o. Wtedy łatwo obliczysz ile wychodzi za jedną akcję serii C spółki akcyjnej. Nie był to bezcen, ani 10 groszy. Gdyby tak było, to uwierz mi, nie marnowałbym tutaj czasu.
Akcje z emisji C były wymienne za akcje objęte przez podmioty przed wejściem spolki na giełdę. Wszystko jest w raportach opisane. A jak się komuś nie chce to niech nie pisze tutaj glupot
Nie widzisz w bilansie i nie zobaczysz, ponieważ te wszystkie podwyższenia kapitału były dokonane w 2020 r. Dysponujesz bilansem za ten okres? Szukaj w innych miejscach, może znajdziesz. Mam twarde dane, nie zamierzam ich podawać na tacy, uważam je za zbyt cenne.
Akcje objęli za udziały, ile płacili za udziały?
Gdyby był realny majątek to byłby wniesiony do spółki w ramach połączenia.
W bilansie mamy zapisy księgowe na bazie wycen
Akcje były wydrukowane i nawet po 10gr dadzą ich posiadaczom godziwy zarobek
Wartość nominalna jednego udziału to 50 zł, a ile za nie płacili? Dużo, dużo więcej. Przynajmniej w jednym z podwyższeń kapitału. Poszukaj dobrze, to znajdziesz. Jeżeli nie znajdziesz i tkwisz w przekonaniu, że odbyło się to za bezcen, to chyba dla Ciebie pora na ewakuację.
"Opinia" zawsze wyskakuje z takimi tematami w ciężkie dni na giełdzie. Chyba chętnie by sobie uśrednil po 25 gr tylko używa nieco bardziej wyrafinowanych metod nagonki niż błazny pokroju "Info":) Swoją drogą "ŁEB" też śpiewkę zmienił bo dotychczas same negatywy tu czytałem.
Opinia widzę znowu na froncie wyzwolenia akcjonariuszy Minutora od zbędnych akcji:) Chyba z tydzień temu pisałem, że na bank zmieni narrację, ale nie spodziewałem się ze to stanie się tak szybko. Teraz znowu mu wszystko nie pasuje, nawet pomimo pojawienia się infa o umowie:)
Specjalnie dziś spojrzałem na Fix, jakoś 100k się nie pojawia ostatnio czyżby rezygnacja sięgnęła zenitu,wcale się nie dziwię miał być drugi Columbus przecież a za akcjami mieli się tratować.