Czy dywidenda będzie 50 czy 75% nie jest to tak istotne. Bardziej warto czekać na NOWE PRODUKTY. Zwróćcie uwagę na wywiady Omara po wynikach po Q4 i tych po Q3: jeśli dział marketingu ma już gotowe kampanie to znaczy, że dzień startu pierwszej z nowości jest blisko. I teraz pytanie, które zadaje sobie wielu z nas: czy będzie to coś grubego?
CD Projekt podał po premierze Wiedźmina 3, że nad grą pracowało 240 osób. Na koniec 3Q stan zatrudnienia w XTB w dziale B&R wynosił 240 osób. Na co więc stać 240 pracowników B&R w XTB?
Swoją drogą Akcje CD Projekt i XTB kupowałem niemal po tej samej cenie – ok. 9 zł. CD Projekt sprzedałem za 64 złote. Bo bałem się, że to już szczyt... A one doszły do ponad 400 zł! XTB przetrzymam dłużej. Chociaż do 200 ;)
Może pracują nad jakaś animacja logo XTB? To byłby sztos. A te gotowa materiały reklamowe to może Iker zapatrzony na ulicy w animowane logo XTB na jakimś billboardzie?
Witam - słusznie prawisz - nie ma co sprzedawać przed 200 to wiadomo od dawna jak się patrzy na rozwój tej spółki na całym świecie - tylko jakiś zapyziały Januszek nie dostrzega tego potencjału - pozdrawiam :)
W cdp widać stać ich było na wypuszczony 2 lata później niż obiecywano niedokończony wadliwy produkt który został storpedowany (słusznie) przez rynek. Na razie Xtb i cdp łącza wspólne szumne zapowiedzi. Ciekawe czy ten mityczny produkt będzie równie beznadziejny. Pan Homar dużo musiał ćwiczyć żeby tak ładnie ściemniać odnośnie projektu w wywiadzie.
na niewypal w stylu cyberpunka ktory obnizyl wycene o 70% ? na zabugowane patche do cp i wiedzmina 3 ktorych nie sa w stanie dopracowac ? za przesuwanie ciagle termin kolejnych realizacji, patchy czy wersji na nowe konsole, na co jeszcze ?
jest jedna podstawowa roznica pomiedzy wzrostem CDR a XTB. wskaznik C/Z. CDR rosl na oczekiwaniac, wskaznik wynosil 80 XTB rosnie dzieki konkretnym wynikom, dywidendzie C/Z w tej chwili jakies smieszne 3.2. CDR byl znany na calym swiecie poprzez graczy co rowniez popmpowalo cene akcji. O istnieniu XTB wiedza nieliczni. Za kilka dni wyniki i info o 10% dywidendzie. Jezeli spolka zarabia krocie bez nowych instrumentow, dlaczego nie ma zorobic tyle samo albo wiecej w przyszlym roku?
Cd projekt wydaje mi się że miało już swoje 5 min zadko kiedy hossa się powtarza na tym samym walorze a xtb swoje dobre czasy i hosse może mieć jeszcze przed sobą