Tylko w kraju z tak zgniłym moralnie "rządem" może dojść do ogromnego dealu (jakim jest inwestycja w elektrownię atomową) z gościem pokroju ZS, przeciwko któremu toczą się postępowania sądowe o charakterze podatkowym, który od samego początku mataczy jak tylko się da, przenosząc udziały do coraz to bardziej cudacznych spółek, także w rajach podatkowych, żeby nikt się już wyznać w tym bałaganie nie mógł, który zataja ważne biznesowo informacje, próbuje okpić setki/tysiące akcjonariuszy przez nielegalne emisje po jakieś 1,01zł, ma gdzieś relacje z akcjonariuszami. ILEŻ TO JUŻ AKCJONARIUSZY WYDYMAŁ - BANK STAROPOLSKI, MIDAS, ELEKTRIM!!! Gdzie jest ochrona akcjonariuszy przez "rząd", przez to pseudo-opiekuńcze państwo? WSTYD RZĄDZĄCY !!! To jest zwyczajny NIE-RZĄD. HAŃBA !!! SASINADA na całego!!! W głowie się nie mieści...
To jest nierząd, podobnie jak cały układ okrągłostołowy. Nazwa PiS to czysta hipokryzja. Ta ich obecna propaganda przypomina czasy komuny. Faktycznie pierwsza kadencja zasługuje na uznanie. Teraz to upadek tłustych kotów. Trzymają z moralnym bagnem bo on ma kasę.
Dajmy im czerwoną kartkę przy wyborach i wybierzmy Konfederację.
TO NIE JEST WSTYD DLA RZĄDZACYCH , TO JEST WSTYD DLA NAS !!!!!!
JAK TO JEST ŻE PRAWIE 10 000 AKCJONARIUSZY W MILCZENIU OBSERWUJE JAK ICH W BIAŁY DZIEŃ OKRADA ZŁODZIEJ SOLORZ Z OGROMNEGO MAJĄTKU ELEKTRIMU
I TYLKO UTYSKUJE NA FORACH JAKI TO SOLORZ JEST PODŁY A ONI TACY POKRZYWDZENI , ZAMIAST ODBYĆ CO NAJMNIEJ JUŻ 10 POTĘŻNYCH DEMONSTRACJI W WARSZAWIE W OBRONIE SWOJEGO MAJĄTKU ELEKTRIMU.
JAK JESTEŚCIE BARANAMI .......... TO TAKI WASZ LOS !!!!!!!
, JA CHCĘ DEMONSTROWAĆ , PISZĘ I MÓWIĘ O TYM JUŻ OD 5 LAT !!!!!!!
Nie martw się KEMOT, 24-tego pod ambasadą korei płd. odbijemy sobie te wszystkie lata z nawiązką!
Przywieź nam transparenty oraz ulotki, już my im damy do wiwatu!!!
Zgłosiłem,
ale musimy być przygotowani jak polski rząd, aby wysłać leopardy na Ukrainę nawet w przypadku braku zgody niemcow, tak samo my musimy przybyć na majdan 24-go pod ambasade korei nawet w przypadku braku aprobaty PAE.
PAE zwlekało tyle lat z tym majdanem, czas wziąść sprawy w swoje ręce i stanąć pod ambasadą z hwds i KEMOT i odzyskać to co nasze!!!
PANUJE U WIELU ....NIESTETY TAKIE PRZEŚWIADCZENIE ŻE IM WIĘCEJ SPRAW ZGŁOSZONYCH W PROKURATURZE NA ZŁODZIEJA SOLORZA A POTEM ZAŻALEŃ NA ICH UMORZENIE ( PRZEZ ZBLATOWANĄ Z SOLORZEM PROKURATURĘ ) ...
TO W WYNIKU TYCH DZIAŁAŃ SOLORZ SIĘ PRZESTRASZY I ZBLIŻYMY SIĘ DO PRAWDZIWEJ WYSOKIEJ CENY ELEKTRIMU KTÓRĄ JAKOBY SOLORZ NAM WYPŁACI .
WEDŁUG MNIE NIC BARDZIEJ MYLNEGO ....... TE WSZYSTKIE SPRAWY SĄ SYSTEMATYCZNIE PRZEZ PROKURATURĘ SPUSZCZANE DO ŚCIEKU I SOLORZ JEST ZACHWYCONY TAKIM OBROTEM SPRAWY .
OCZYWIŚCIE NIE CHCĘ TWIERDZIĆ ŻE TE WSZYSTKIE SPRAWY SĄ NIEPOTRZEBNE I ZBĘDNE ..... NIE ..... JAK NAJBARDZIEJ SĄ POTRZEBNE I NIEZBĘDNE .......... I BĘDĄ SKUTECZNE JAKO DOWÓD LICZNYCH ZANIECHAŃ I ZBLATOWANIA ZŁODZIEJA SOLORZA Z PROKURATURĄ, RZĄDEM I.T.D. \
ALE TYLKO POD JEDNYM ( WEDŁUG MNIE ) WARUNKIEM ,
........ KIEDY NASTĄPI ODWRÓCENIE PROPORCJI .
TO ZNACZY ....DZISIAJ JEST 99% WALKI Z SOLRZEM W PROKURATURACH I SĄDACH ............ A TYLKO 1% AKTYWNEJ WALKI W FORMIE DEMONSTRACJI ( ODBYŁA SIĘ NIESTETY TYLKO JEDNA ) .
GDY ROZŁOŻYMY I ZMODYFIKUJEMY AKCENTY W ODMIENNY SPOSÓB
CHOCIAŻBY TAKI ........ ŻE 80 % WALKI TO BĘDĄ SYSTEMATYCZNE DEMONSTRACJE W WARSZAWIE PRZECIWKO ZŁODZIEJSKIM POCZYNANIOM SOLORZA W ELEKTRIMIE .
I W WYNIKU TYCH DEMOSTRACJI ( ALE SYSTEMATYCZNYCH I POTĘŻNYCH ) .........PROKURATOROM ZADRŻY RĘKA PRZY UMARZANIU SPRAW ZŁODZIEJA SOLORZA , GDYŻ BĘDĄ ŚWIADOMI ŻE NASTĄPIA KOLEJNE DEMONSTRACJE PRZECIWKO SOLORZOWI I "ZBLATOWANYM " UMORZENIOM .
NIESTETY DO TEJ PORY WALCZYMY Z SOLORZEM TAK......
JAKBYŚMY WIERZYLI ŻE N.P. ........ ŻYJĄC W CZASACH KOMUNIZMU OBALIMY KOMUNĘ W KOMUNISTYCZNYCH PROKURATURACH I KOMUNISTYCZNYCH SĄDACH .....
A NIE ZA POMOCĄ STRAJKÓW. , JAK TO SIĘ ....PATRZĄC WSTECZ ..... ODBYŁO .
Dnia 2023-03-07 o godz. 23:11 ~Axel napisał(a): > Tylko w kraju z tak zgniłym moralnie "rządem" może dojść do ogromnego dealu (jakim jest inwestycja w elektrownię atomową) z gościem pokroju ZS, przeciwko któremu toczą się postępowania sądowe o charakterze podatkowym, który od samego początku mataczy jak tylko się da, przenosząc udziały do coraz to bardziej cudacznych spółek, także w rajach podatkowych, żeby nikt się już wyznać w tym bałaganie nie mógł, który zataja ważne biznesowo informacje, próbuje okpić setki/tysiące akcjonariuszy przez nielegalne emisje po jakieś 1,01zł, ma gdzieś relacje z akcjonariuszami. ILEŻ TO JUŻ AKCJONARIUSZY WYDYMAŁ - BANK STAROPOLSKI, MIDAS, ELEKTRIM!!! Gdzie jest ochrona akcjonariuszy przez "rząd", przez to pseudo-opiekuńcze państwo? WSTYD RZĄDZĄCY !!! To jest zwyczajny NIE-RZĄD. HAŃBA !!! SASINADA na całego!!! W głowie się nie mieści...
Hehehehehehe :-) co za bzdury...
1. Przeciwko mnie nie toczą się obecnie żadne postępowania, a już zwłaszcza o jakieś podatki. 2. Jest kapitalizm i wolny rynek, innymi słowy swobodny przepływ kapitału, nikt więc nikomu nie może zabronić otwierania i prowadzenia firm w dowolnym kraju. Panu też nikt nie zabrania kupowania akcji firm np. Francuskich, Angielskich, USA... oraz gry na tamtejszych giełdach. 3. Ważne że ja się odnajduję w tym bałaganie, moim bałaganie chciałbym zaznaczyć. Pan to chyba był agentem poprzedniego systemu, tylko by Pan chciał kogoś inwigilować i wszystko o wszystkim wiedzieć :-) 4. Niczego nie zatajam, wszystko co muszę jest publikowane. 5. Bank Staropolski? heheheh :-) nic nie wiem na ten temat... i co jeszcze napiszecie? że Amber Gold, czy reprywatyzacja w Warszawie to również ja? 6. Midas? tutaj sprawa jest prosta, akcjonariusze zostali wykupieni zgodnie z obowiązującym prawem, to że się paru akcjonariuszom to nie podoba i chcą się sądzić... no cóż, na każdej spółce gdzie akcjonariusze są wykupowani mimowolnie odbywają się takie rzeczy. Ostatnio akcjonariusze Getin Noble Banku zostali pozbawieni akcji przez BFG, akcje zostały umorzone a sam bank znacjonalizowany. Akcjonariusze grosza złamanego za swoje akcje nie zobaczyli (i już nie zobaczą), ale chcą się sądzić z Państwem Polskim aby im wypłaciło odszkodowania. 7. Elektrim? tutaj akcjonariusze sami sobie robią krzywdę. 8. Ochrona przez "rząd"? opiekuńcze państwo? hehehehehe, akurat prawdziwy kapitalizm i dojrzała demokracja tym się różni od socjalizmu czy komunizmu że obywatel jest upodmiotowiony i sam się musi o siebie zatroszczyć. Państwo nie prowadzi obywatela za rączkę, ani również nie ponosi odpowiedzialności jak obywatel czegoś dotknie i się poparzy. Za komuny GPW nie istniało, między innymi dlatego żeby chronić takich jak Wy, obywateli, przed Wami samymi, abyście "nie zniszczyli owoców własnej pracy". Niestety, społeczeństwo w latach 90' było pełne euforii że obalili socjalizm i teraz mają kapitalizm choć kompletnie nie rozumieli z czym ten nowy system się wiąże. Państwo jesteście tego świetnym przykładem. Człowiek musi brać odpowiedzialność za własne podejmowane decyzje finansowe, a nie w razie niepowodzenia obwiniać za nie innych: Frankowicze, Amber Goldowcy, Akcjonariusze: Ursusa, Kani, Krezusa, Elektrobudowy... (można by wymieniać w nieskończoność) - wszyscy oni mają te same argumenty i te same pretensje (oczywiście nie sami do siebie), że: "państwo nie zakazało", "państwo nie nadzorowało", "państwo nie wprowadziło odpowiednich przepisów regulacyjnych", "państwo nie zrobiło nic aby nas przed tym ochronić", "państwo nam nie powiedziało", "to państwo jest winne!", "niech teraz państwo nam wypłaci odszkodowania!"
Uczciwość to coś więcej, niż naginanie prawa przez rzesze sowicie opłacanych cwanych prawników, to coś więcej niż puste obietnice (choćby w sprawach powrotu Elektrimu do notowań), to transparentność, a nie blokowanie za wszelką cenę dokonanie faktycznej wyceny przez biegłych, to nie kombinowanie z siłowymi emisjami po 1,01zł (a skąd taka wycena?), by zwalczyć PAE, to wiele innych rzeczy, których pan nigdy nie znał i pewnie nigdy nie pozna, bo za pieniądze nie są do kupienia. Może pan sobie u naszych "rządzących" za wielkie pieniądze generować wizerunek pseudo-uczciwego biznesmena, jednak w oczach bardzo wielu pozostanie pan tym, za kogo pana dziś uważają.
Panie Axel, o uczciwości z ludźmi którzy wymagają 100 zł za coś co w rzeczywistości jest warte 20 razy mniej, nie będę nawet dyskutował. Po prostu nie mamy o czym.
WIDZICIE JAKI TEN SOLORZ "UCZCIWY " : CHCE NAM DAĆ 5 ZŁ ZA 1 AKCJĘ ELEKTRIMU :
"o uczciwości z ludźmi którzy wymagają 100 zł za coś co w rzeczywistości jest warte 20 razy mniej "
JEŻELI SĄ JESZCZE AKCJONARIUSZE ELEKTRIMU KTÓRZY WIERZĄ W TO ŻE ZNAJDZIE SIE W TYM KRAJU JAKIŚ UCZCIWY PROKURATOR
,BĄDŹ SĄD KTÓRY " PRZEJRZY " NA OCZY ,
ALBO ZNAJDZIE SIĘ POSEŁ KTÓRY PORUSZY SPRAWĘ ZŁODZIEJSTW SOLORZA W ELEKTRIMIE ...... W SEJMIE .....
LUB REDAKCJA GAZETY KTÓRA .... SAMA Z SIEBIE RZUCI ŚWIATŁO NA AFERĘ ELEKTRIMU ...... TO JEST ALBO NAIWNY ALBO GŁUPI .( OCZYWIŚCIE ZE WZGLĘDÓW FORMALNYCH I PROCEDURALNYCH MUSIMY TO ROBIĆ..... MUSIMY SKŁADAĆ POZWY DO PROKURATUR I SĄDÓW ..... I PAE KONSEKWENTNIE TO ROBI ).
. SOLORZ DOPROWADZIŁ TEN KRAJ I JEGO ORGANY DO TAKIEGO STADIUM UPADKU .....ŻE NAWET GDYBYŚMY POKAZALI FILM .........W PROKURATURZE , JAK SOLORZ KRADNIE Z ELEKRIMOWEGO SEJFU MILIARDY ZŁOTYCH I WYWOZI JE NIELEGALNIE N.P. NA SESZELE .....
....TO PROKURATURA I TAK BY TWIERDZIŁA ŻE ........NA FILMIE TO NIE SOLORZ .........TYLKO JEGO ..... SOBOWTÓR ..... ŻE TO NIE MILIARDY............ TYLKO MAKULATURA ....... KTÓRĄ SOBOWTÓR SOLORZA WYJĄŁ Z SEJFU ELEKTRIMU ,,,,,,I ŻE TEN SOBOWTÓR SOLORZA NIE WYJEŻDŻA NA SESZELE .....
TYLKO DO SKUPU SUROWCÓW WTÓRNYCH , GDZIE PO ZAINKASOWANIU PIENIĘDZY ZA MAKULATURĘ ....... SOBOWTÓR SOLORZA ( TEŻ FILANTROP ) PRZEZNACZY 1/1000 TYCH PIENIĘDZY NA SZPITAL DLA DZIECI ,
A NA KONIEC TEN HIPOTETYCZNY PROKURATOR OŚWIADCZY ........"A W OGÓLE ....... TO JAK ŚMIECIE RZUCAĆ TAKĄ POTWARZ I OSKARŻENIA A NAWET OŚMIELACIE SIĘ WYSUWAĆ PODEJRZENIA W STOSUNKU DO TAK ŚWIĘTEJ OSOBY JAK FILANTROP SOLORZ ,..... TO WAS TERAZ BĘDZIEMY PRZESŁUCHIWAĆ ....... JAKO PODEJRZANYCH O SZKALOWANIE WIELKIEGO FILANTROPA SOLORZA "
.MNIEJSZOŚCIOWI AKCJONARIUSZE ELEKTRIMU ........ŻYLI DO TEJ PORY W BAJCE
O NAZWIE/ POD TYTUŁEM ........ " ŻYJEMY W PRAWORZĄDNYM KRAJU "
.... CZAS ,,,,, NAIWNI ...PRZEJRZEĆ NA OCZY.... INACZJ OBUDZIMY SIĘ ....... GOLI A WCALE NIE WESELI .
JEŻELI NIE BĘDZIE SERII POTĘŻNYCH DEMONSTRACJI , POWTARZAM SERII ..... A NIE POJEDYNCZEJ ,JEDNEJ DEMONSTRACJI POD GMACHAMI PAŃSTWOWYMI
ALBO TEŻ ( TU .....NOWOŚĆ ) POD REDAKCJAMI CZOŁOWYCH POLSKICH GAZET ( GAZETA WYBORCZA, RZECZPOSPOLITA, NEWSWEEK I INNE -
...... BO PRZECIEŻ GAZETY TEŻ MAJĄ WAŻNĄ MISJĘ SPOŁECZNĄ , A LOS OKRADZIONYCH PRZEZ SOLORZA 7000 AKCJONARIUSZY .... NIE POWINIEN BYĆ IM OBOJĘTNY ).
POWTARZAM , JEŻELI MNIEJSZOŚCIOWI AKCJONARIUSZE ELEKTRIMU CHCĄ NADAL ŻYC W BAJCE I LICZĄ ŻE SKORUMPOWANA PROKURATURA BĄDŹ SĄDY IM COŚ SAME ZAŁATWIĄ ..... BEZ DEMONSTRACJI ......
TO NIESTETY BĘDĄ DO KOŃCA ŻYCIA OBIEKTEM KPIN TROLLI SOLORZA ( W RODZAJU TROLLA O NICKU " ZYGMUNT SOLORZ ŻAK" ) A O ......PRAWDZIWYCH PIENIĄDZACH .......ZA AKCJE ELEKTRIMU BĘDĄ MOGLI TYLKO POMARZYĆ .
To pan zdjął Elektrim z giełdy i pozbawił na długie lata środków wiele osób. Trzeba było zgodnie z zapowiedziami pozwolić wrócić do notowań i ludzie sami by zdecydowali, co zrobić ze swoimi pieniędzmi, za ile co sprzedać, a nie rzucać ochłapy! Ale co tam się liczyć z innymi, skoro pan ma kieszenie wypchane. O przeszłości pana to już lepiej nie wspominać, bo całe życie się pan procesuje o pieniądze, nawet z żonami, widocznie taki z pana człowiek... po trupach do celu.
Ojciec mi w młodości powiedział: prowadź swój żywot tak wśród innych ludzi, by ci po twojej śmierci nie nasr..i na twój grób. Mam pewne obawy, że pański to się może zawalić pod naporem ekskrementów.
Dnia 2023-03-10 o godz. 14:16 ~Axel napisał(a): > To pan zdjął Elektrim z giełdy i pozbawił na długie lata środków wiele osób. > Trzeba było zgodnie z zapowiedziami pozwolić wrócić do notowań i ludzie sami by zdecydowali, co zrobić ze swoimi pieniędzmi, za ile co sprzedać, a nie rzucać ochłapy! Ale co tam się liczyć z innymi, skoro pan ma kieszenie wypchane. > O przeszłości pana to już lepiej nie wspominać, bo całe życie się pan procesuje o pieniądze, nawet z żonami, widocznie taki z pana człowiek... po trupach do celu. > > Ojciec mi w młodości powiedział: prowadź swój żywot tak wśród innych ludzi, by ci po twojej śmierci nie nasr..i na twój grób. > Mam pewne obawy, że pański to się może zawalić pod naporem ekskrementów. >
Tak jak już napisałem "o uczciwości z ludźmi którzy wymagają 100 zł za coś co w rzeczywistości jest warte 20 razy mniej, nie będę nawet dyskutował." w odpowiedzi czytam kolejny Pański komentarz i kolejne kłamstwa na mój temat. 1. Nie mam takiej mocy, ani uprawnień aby ściągnąć jakąkolwiek spółkę z GPW, nikt ich nie ma. Mogą to uczynić jedynie władze GPW! i to do nich proszę kierować ewentualne pretensje, zażalenia i wnioski odwoławcze. 2. Tak jak pisałem w poprzednim komentarzu: "Elektrim? tutaj akcjonariusze sami sobie robią krzywdę.". Wiosek Elektrimu o wykluczenie z GPW został rozpatrzony pozytywnie ale pod pewnymi warunkami ze strony GPW oraz KNF. Jednym z warunków wyjścia Elektrimu z GPW było ogłoszenie wezwania na akcje Elektrimu aby mniejszościowi akcjonariusze, tacy jak Pan, nie zostali z akcjami na długie lata i mieli możliwość wyjścia i odzyskania kapitału! I takie wezwanie było !!! jak rozumiem Pan (oraz inne osoby) podjął jednak decyzje że z tego wezwania nie skorzysta. Podjął więc Pan z własnej woli decyzję o pozostaniu w akcjonariacie oraz podjął Pan wszelkie ryzyko jakie się z tą decyzją wiązało, proszę więc mieć dzisiaj pretensje sam do siebie. 3. Zapowiedzi zapowiedziami, a życie życiem... Jeszcze raz powtarzam, nikomu niczego tutaj nie obiecałem, idźcie może z pretensjami do ludzi którzy Wam tutaj coś obiecują i których opłacacie i ich zacznijcie rozliczać ze zrealizowanych obietnic. Po za tym kto powiedział że Elektrim nie wróci jeszcze do notowań? może kiedyś wróci, ale "kiedy" ciężko powiedzieć. 4. Jak nie pasują Panu moje "ochłapy" zawsze Pan może sprzedać swoje akcje komuś innemu. Pisałem już tutaj nie raz, idźcie męczyć o wykup kogoś innego, są tutaj ludzie którzy wyceniają wartość jednej akcji na 600zł, wykupienie dla nich od Pana akcji za 100zł/sztuka powinno być wręcz ich życiową okazją. 5. Moje prywatne sprawy nie powinny Pana interesować, z kim się procesuje i o co. Pan może wziąć rozwód ze swoją żoną i wszystko jej zostawić, a samemu zamieszkać na dworcu. Pańska sprawa jak nie będzie się Pan chciał z nią sądzić o podział majątku, mnie nic do tego. 6. "Po trupach do celu"? i niby kto taki zginął z mojej przyczyny? 7. Nie interesują mnie życiowe mądrości Pana Ojca, może je sobie Pan zachować dla siebie. Tak samo zachować dla siebie może Pan swoje obawy o stan mojego grobu.
Dnia 2023-03-08 o godz. 18:41 ~razdwa napisał(a): > Zgłosiłem, > > ale musimy być przygotowani jak polski rząd, aby wysłać leopardy na Ukrainę nawet w przypadku braku zgody niemcow, tak samo my musimy przybyć na majdan 24-go pod ambasade korei nawet w przypadku braku aprobaty PAE. > > PAE zwlekało tyle lat z tym majdanem, czas wziąść sprawy w swoje ręce i stanąć pod ambasadą z hwds i KEMOT i odzyskać to co nasze!!!
Nie zdziw się kolego "razdwa" że pod tą ambasadą będziesz sam protestował. Zdaje się, że czołowi organizatorzy tej demonstracji zaczynają się wykręcać i zasłaniać PAE
Dnia 2023-03-07 o godz. 15:07 ~hwds napisał(a): > Jak będzie przynajmniej 30 osób to będziemy dalej mówić o sprzęcie i innych sprawach. Zgłaszajcie swoje zainteresowanie udziałem w manifestacji do PAE. > > W jedności siła
Dnia 2023-03-08 o godz. 12:39 ~KEMOT napisał(a): > ZGŁOŚ SWĄ GOTOWOŚĆ DO PAE.
Wygląda na to, że główni pohukiwaczehwds i KEMOT nie przyjdą i wystawią uczestników pod ambasadą do wiatru, a jako tłumaczenie wytrą swoje mordy w PAE, że niby im na to nie pozwolili.