Dnia 2023-03-10 o godz. 14:16 ~Axel napisał(a):
> To pan zdjął Elektrim z giełdy i pozbawił na długie lata środków wiele osób.
> Trzeba było zgodnie z zapowiedziami pozwolić wrócić do notowań i ludzie sami by zdecydowali, co zrobić ze swoimi pieniędzmi, za ile co sprzedać, a nie rzucać ochłapy! Ale co tam się liczyć z innymi, skoro pan ma kieszenie wypchane.
> O przeszłości pana to już lepiej nie wspominać, bo całe życie się pan procesuje o pieniądze, nawet z żonami, widocznie taki z pana człowiek... po trupach do celu.
>
> Ojciec mi w młodości powiedział: prowadź swój żywot tak wśród innych ludzi, by ci po twojej śmierci nie nasr..i na twój grób.
> Mam pewne obawy, że pański to się może zawalić pod naporem ekskrementów.
>
Tak jak już napisałem "o uczciwości z ludźmi którzy wymagają 100 zł za coś co w rzeczywistości jest warte 20 razy mniej, nie będę nawet dyskutował." w odpowiedzi czytam kolejny Pański komentarz i kolejne kłamstwa na mój temat.
1. Nie mam takiej mocy, ani uprawnień aby ściągnąć jakąkolwiek spółkę z GPW, nikt ich nie ma. Mogą to uczynić jedynie władze GPW! i to do nich proszę kierować ewentualne pretensje, zażalenia i wnioski odwoławcze.
2. Tak jak pisałem w poprzednim komentarzu: "Elektrim? tutaj akcjonariusze sami sobie robią krzywdę.". Wiosek Elektrimu o wykluczenie z GPW został rozpatrzony pozytywnie ale pod pewnymi warunkami ze strony GPW oraz KNF. Jednym z warunków wyjścia Elektrimu z GPW było ogłoszenie wezwania na akcje Elektrimu aby mniejszościowi akcjonariusze, tacy jak Pan, nie zostali z akcjami na długie lata i mieli możliwość wyjścia i odzyskania kapitału! I takie wezwanie było !!! jak rozumiem Pan (oraz inne osoby) podjął jednak decyzje że z tego wezwania nie skorzysta. Podjął więc Pan z własnej woli decyzję o pozostaniu w akcjonariacie oraz podjął Pan wszelkie ryzyko jakie się z tą decyzją wiązało, proszę więc mieć dzisiaj pretensje sam do siebie.
3. Zapowiedzi zapowiedziami, a życie życiem... Jeszcze raz powtarzam, nikomu niczego tutaj nie obiecałem, idźcie może z pretensjami do ludzi którzy Wam tutaj coś obiecują i których opłacacie i ich zacznijcie rozliczać ze zrealizowanych obietnic.
Po za tym kto powiedział że Elektrim nie wróci jeszcze do notowań? może kiedyś wróci, ale "kiedy" ciężko powiedzieć.
4. Jak nie pasują Panu moje "ochłapy" zawsze Pan może sprzedać swoje akcje komuś innemu. Pisałem już tutaj nie raz, idźcie męczyć o wykup kogoś innego, są tutaj ludzie którzy wyceniają wartość jednej akcji na 600zł, wykupienie dla nich od Pana akcji za 100zł/sztuka powinno być wręcz ich życiową okazją.
5. Moje prywatne sprawy nie powinny Pana interesować, z kim się procesuje i o co. Pan może wziąć rozwód ze swoją żoną i wszystko jej zostawić, a samemu zamieszkać na dworcu. Pańska sprawa jak nie będzie się Pan chciał z nią sądzić o podział majątku, mnie nic do tego.
6. "Po trupach do celu"? i niby kto taki zginął z mojej przyczyny?
7. Nie interesują mnie życiowe mądrości Pana Ojca, może je sobie Pan zachować dla siebie. Tak samo zachować dla siebie może Pan swoje obawy o stan mojego grobu.