• GVTL Speed - transport Autor: ~arkontpirto [89.64.125.*]
    GVTL Speed Sp z o.o. p nr nip: 5213900285 . To ciąg dalszy grubej afery związanej z branżą transportową. Robią przekręty, wyłudzają transporty, przepisują je. Zarząd gvtl ma kilkanaście spółek, z czego 90% na słupy. Przepisują wszystko co się da, od transportu bo swój majątek. Do tego mają jakaś firmę windykacyjną, która skupuje ich wierzytelności za grosze i tym sposobem unikają dodatkowych dziesiątek pozwów. Sam osobiście miałem u nich nieopłacone 4 faktury. Wartość łączna z odsetkami to 7 327,45 euro. Obecnie mogę potwierdzić że na 100% są wypłacali, jedynie odpowiednio należy się za nich zabrać. Żaden sąd cywilny i komornik, bo ten niby co zrobi - zabierze powietrze, albo samochód z leasingu?? Bzdura. Od razu należy z nimi jechać z grubej rury !! Znaleźć karnistę, szybko i dobrze sporządzony pozew i doniesienie, szybkie zarzuty od prokuratury i nie ma zmiłuj się, "wóz albo przewóz". Wraz z jeszcze kilkoma innymi spółkami oszukanymi w 5 miesięcy odzyskaliśmy ukradzione pieniądze. Adwokat który nas reprezentował i prowadził w całym postępowaniu jest tu osiągalny 696718446. Obecnie walczymy o zwrot kosztów poniesionych za sprawę sądową. Jednak to była niewielka suma w porównaniu z kwotami z faktur. Jednak, abyście zwrócili uwagę, oni z gvtl speed po upłynięciu terminu płatności faktury, jeśli w ogóle macie z nimi kontakt, to zwodzą i oszukują że zapłacą, robią to nawet kilka miesięcy. Więc jeśli mieliście z nimi stycznośc, to nie czekajcie. Od razu pierwszy dzień po terminie faktury, ślijcie wezwanie do zapłaty i lećcie do adwokata. Tylko nie takie od spraw cywilnych, bo ten jedyne co będzie potrafił to złożyć zawiadomienie że zarząd GVTL nie złożył wniosku upadłościowego. A to też na nic.
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~dominikstor [89.38.97.*]
    czasem sprawdzam co u tych złodziejaszków, widzę że dalej ciągną ten swój cyrk, miałem z nimi przygodę w zeszłym roku, to zorganizowana banda jest przecież z wieloma spółkami kręcącymi wałki na prawo i lewo. mnie oddali 7 tyś plus jakieś tam odsetki, jednak bez prokuratury się nie obyło, mogę polecić Pana Zwadę o którym było wcześniej pisane przez arkontpirto 
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~krysinskitransport [169.150.218.*]
    u mnie dwie faktury i nota, łącznie 3600 euro. dzięki za wrzutkę. będę po 12 miał rozmowę z nimi. może coś pomogą. zaczyna źle się dziać, jedna faktura zapłacona a kolejne 3 znów w plecy :/
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~górzyński [89.38.97.*]
    mnie oddali kasę za fakturę zaraz przed feriami, jak tylko dostali pełnomocnictwo z informacją od prawnika, że zgłoszeni zostali zgłoszeni do prokuratury, z oporami ale jednak też oddali koszt opłaty / mój realny koszt za odzyskanie pieniezy od tych oszustów to było 300zł brutto prowizji dla kancelarii, więc też polecam
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~kiniaborowczyk [45.128.38.*]
    z kancelarią ahorapolska miałam styczność w zeszłym roku. robili dla mnie sprawę danko. długo trwało ale odzyskali mi pieniądze za większą część faktur. noty obciążeniowej sie nie powiodło odzyskac, ale to nie była wielka kwota. tym samym jeśli twierdzicie że i gvtl speed zrobią, to wrzucam do nich fakturę, bo to nie ma co odpuszczać !
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~zofiakoniuch [5.253.206.*]
    gvtl speed oszukało mojego męża. Gitana Varuncian i całą ich klika, to słupy. nie da się do nich dodzwonić. kawał trasy wykonanej, a ci najzwyczajniej w świecie to nas okradli! ktoś już odzyskał od nich kasę :
    GVTL SPEED SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
    KRS: 0000848519, NIP: 5213900285, REGON: 386427044
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~bobrowiecmajki [64.176.64.*]
    my odzyskaliśmy, w połowie lutego, akurat przed samymi feriami wysłali nam przelew na 2700 ! , jeszcze kopiemy się o pieniądze za opłatę sądową, ale przynajmniej cała faktura opłacona ! pomoc uzyskana w kancelarii z gdańska (696718446)
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~oszukany [185.107.56.*]
    o tych oszustach z GVTL Speed trąbili w internecie już od dawna. facebook, gowork, trustpilot, gdzie się tylko da! oszuści i banda zwyroli
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~oszukanyPaweł [91.90.123.*]
    L-Pek i Filus frajerzy oskubali mnie na 7 tysięcy !! po fakcie dowiedziałem się że są związani z gvtl, a w sumie to jedno i to samo. 
    zgłoszenie poleciało na prokuraturę, sprawą zajmuje się mecenas(696)//(718)//(446) 
    nie odpuszczę im. i uważajcie na nich, podszywają się pod pracowników innych spółek w tym mają fejki na facebooku
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~HonorataiDawid [169.150.196.*]
    niestety jako dość nowa firma daliśmy się podejść handlowcowi z gvtl speed. oszukali nas na 4 przejazdy w dwa miesiące. próbowaliśmy uzyskać nakaz zapłaty z sądu i oddać sprawę do komornika, jednak większość komorników orzekła że nic nie zrobią że umorzą i tak sprawę bo z gvtl tak jest, koniec końców oddaliśmy sprawę znów do sądu i do prokuratury, prokuratura krajowa razem z zagraniczną z ukrainy wspólnie dokonała cudu i po 8 miesiącach działania odzyskali nam pieniądze, co prawda tylko kapitał, bez odsetek i bez not, jednak to zrobili. okazuje się że ta banda, właściciele gvtl uciekli za geanicę, no ale jak widać na niewiele im się to zdało. prowadzącą od początku do samego końca był była pani radczyni, 6`9`6`7`1`8, 4`4`6` tu można się z nią skonsultować czy w sprawach gvtl bo przecież oszukali setki osób, nie każdy jeszcze cokolwiek zrobił, albo w innych związanych z naszą branżą ... powodzenia i trzymajcie się cieplutko
  • Re: GVTL Speed - transport Autor: ~tomek [195.80.150.*]
    po półtora roku, prawie bo 17 miesiącach wreszcie kasę odzyskałem, oczywiście przelew przyszedł od jakiejś kobiety, która jest z rocznia 2003 :/ a która teraz jest prezesem w spółce, ale nie ważne, liczy się ze faktury wreszcie spłacone
  • Re: GVTL Speed - L-PEK nowi oszuści !! Autor: ~BogdanZelwed [146.70.170.*]
    spółka l-pek - już po sprawie, uważajcie bo L-PEK który założyli sobie ci oszuści w kwietniu tego roku oszukał już przynajmniej kilkadziesiąt osób !! ja miałem sprawę z fakturą z terminem na czerwiec, 1230 euro.
    kasa zwrócona, odsetki uregulowane, ale przeboje z nimi były, wili się na przesłuchaniu podobno jak węże, ale nie wyszło im
    na pohybel tym złodziejom !
    ahora jednak się spisała, więc wielkie podziękowanie za sprawne działanie
    NIP 6751781478 a gdyby ktoś szukał - to właśnie nip tych oszustów L-PEK spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - zgłaszać ich i ścigać, może czegoś się nauczą !

• Re: GVTL Speed - L-PEK nowi oszuści !! Autor: ~mariuszwyrębski [93.113.202.*]
    dziś dopiero znalazłem wpis o l-pek, jeb*** banda oszustów, nie zapłacili mi 3 faktur, łącznie 2700 euro!!!
  • Re: GVTL Speed - L-PEK nowi oszuści !! Autor: ~cyprian [85.132.252.*]
    tu też już o nich piszą

https://www.jakoscobslugi.pl/opinie/55304-l-pek-sp-z-o.o.?locationCity=&location=&opinionRating=all&opinionType=all

• Re: GVTL Speed - L-PEK nowi oszuści !! Autor: ~tworekphu [149.102.244.*]
    myśmy wczoraj im zlecili kilka spraw w tym właśnie przeciwko Lpek i tego słupa którym jest Gitana Varuncian
    pamiętajcie, Gitana ma trzy spółki L-PEK, FILUS, GVTL SPEED każda to złodzieje i naciągacze
    najgorzej, że teraz przez facebooka mają naganiaczy, i lludzie się na nich nabierają :/
  • Re: GVTL Speed - L-PEK nowi oszuści !! Autor: ~frankowski [196.240.128.*]
    gvtl też i mnie oszukał, tu na szczęście jedna faktura by ła na 1400 pln, więc nic wielkiego, oczywiście też ma dochodzenie w sprawie, jednak przy okazji bo na pewno wiele osób też jest oszukanych przez CKW I OSK New Wey Sp z o.o, czyli inaczej:
    CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I OŚRODEK SZKOLENIA KIEROWCÓW
    "NEW WAY" Sp z o.o. z adresem adres: ul. Nałęczowska 16, 62-800 Kalisz i numerem nip: 301951082
    obecnie sprawy przeciwko nim też są w toku, ale w przeciwieństwie do tych oszustów z gvtl to w sprawie new way otrzymaliśmy w obiegłym tygodniu informację o wysłaniu aktu oskarżenia do sądu, więc to już rzut beretem aby odzyskać od nich pieniądze, bo raczej nikt z nich za kratki nie będzie chciał pójść za taką kasę.
    swoją drogą, to są ich konta bankowe
    PL85 1140 2017 0000 4002 1289 6435
    PL12 1140 2017 0000 4412 0116 6339
    PL45 2490 0005 0000 4530 2318 2272
    PL67 2490 0005 0000 4600 7599 4549
    jednak, jak się okazuje są puste, obecnie nie ma tam żadnych zdeponowanych pieniędzy, jedna z osób z którą wspólnie mamy sprawę prowadzoną, miała też sprawę cywilną no i komornik konta pozajmował, ale nie miał tam czego zabezpieczyć i zająć, a szkoda, bo może by to trochę tych oszustów otrzeźwiło, no ale nic, zaraz będzie zakończona nasza sprawa karna !!!
    jeśli ktoś ma też jakieś faktury jeszcze nieruszone, to już końcowy czas żeby je zgłosić, żeby to wszystko się nie przedawniło, a opcja na szybkie odzyskiwanie od nich kasy jest teraz
  • Re: GVTL Speed - L-PEK nowi oszuści !! Autor: ~yupik3 [185.159.157.*]
    jaki numer do kancelarii? mnie wiszą za dwie faktury
  • Re: GVTL Speed - L-PEK nowi oszuści !! Autor: ~Radosław [149.102.244.*]
    tu się zgłoś 696//718///446, kancelaria z Trójmiasta, a długo robili we Wrocławiu.
    dla mnie od 2011 roku ich mecenas ściga moich dłużników, więc spoko ogarnięci
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.