• Info Autor: ~Zadowolony [46.134.87.*]
    Eurohold Bulgaria AD w 2022 r. osiągnął 3,2 mld euro przychodów, czyli o 77 proc. więcej niż w 2021 roku. Jego EBITDA zwiększyła się o ok. 52 proc., do ok. 146 mln euro. W skali roku zysk netto Euroholdu zwiększył się o 8,8 proc. i wyniósł 34,9 mln euro – poinformowała spółka w komunikacie prasowym.
  • Re: Info Autor: ~Koń [5.184.71.*]
    Pod tym względem rzeczywiście jest nieźle, ale jest jedno ale- zobowiązania. Technicznie rzecz biorąc spółka jest na krawędzi bankructwa, odraczają kolejne spłaty wyemitowanych obligacji, do tego mają miliardy kredytów, w takim tempie oni to będą spłacać przez kilkadziesiąt kolejnych lat. Nie mam pojęcia jaki tam jest plan na spłatę zadłużenia i nie znalazłem żadnej sensownej odpowiedzi na moje wątpliwości, a to są w większości pozycje krótkoterminowe, do spłaty w 2023 i jak wspomniałem są tego miliardy. Tu mi bardzo mocno śmierdzi, są zdecydowanie lepsze, mniej ryzykowne spółki na rynku, Eurohold bym sobie odpuścił.
  • Re: Info Autor: ~spek [87.249.132.*]

Zapraszam do grupy inwestycyjnej, link wklejam poniżej: https://discord.com/invite/gpw
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [149.102.229.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
EUROHOLD 7,38% 3,20 2025-09-19 13:19:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.