• W którą stronę pójdzie ? Autor: ~kkkkk [10.42.4.*]
    Co myślicie bo na razie postój.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~edwin [10.42.8.*]
    -80% do dołu moja prognoza tak jak wczoraj
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~kuku [10.42.4.*]
    Na razie wku... pstrąga.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: paaulinka [10.102.52.*]
    Dwa dni (przedzielone korektą) solidnych wzrostów, niby powinno wyznaczyć kierunek północ na najbliższe sesje. Ale mnie jakoś te wzrosty nie przekonują. Może jestem uprzedzona, ale dla mnie zbieranie pod wystrzał kilkuset procentowy powinno wygląda inaczej. Dziś wywaliłam prawie całość (ze stratą), ale zostawiłam sobie 10% początkowego pakietu na wypadek gdybym się myliła.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Frankie [188.146.204.*]
    Za kilka dni ESPI, że przelali na konto kasę. Potem pod wyniki info zarządu co zrobią z tą kasą i dopiero się zacznie. Kierunek jest jeden. Powtórka sprzed 2 lat, co najmniej 50 gr
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Frankie [89.64.76.*]
    1 mln obrotu, +20%. W poniedziałek podpiszą umowę, do końca tygodnia dostaną 4,4 miliona. Przed wynikami pójdzie ESPI w co zarząd tą kasę zainwestuje i zacznie się jazdą.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~kuku [10.42.3.*]
    wojna sie konczy moze sie wstrzela w hosse
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: paaulinka [10.42.7.*]
    Za kilka dni ESPI, że przelali na konto kasę. Potem pod wyniki info zarządu co zrobią z tą kasą i dopiero się zacznie. Kierunek jest jeden. Powtórka sprzed 2 lat, co najmniej 50 gr

Na razie się sprawdza. Ale czy wzrosty będą trwałe?Pewnie wyrzucę w poniedziałek resztę na otwarciu. Zawsze będzie mozna później zagrać (odebrać) na korekcie.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~patol [178.235.183.*]
    przecież espi już jest, że całość zapłacona, to w pon raczej luka w górę
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Jw [31.0.52.*]
    Sprzedaż po 0,15 a korektę zrobią przy 0,25 tak że powodzenia ?
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: paaulinka [10.42.4.*]
    Sprzedaż po 0,15 a korektę zrobią przy 0,25 tak że powodzenia ?

Zbyt długo tu siedzę (jeszcze sprzed splitu) aby myśleć tak prostolinijnie.Może i będzie rajd na kilkadziesiąt groszy, wcale tego nie wykluczam, ale tu grając trzeba mieć świadomość, że przy stoliku są spekulanci i szacherzy pierwszej ligi NC, i dlatego nic nie jest tak proste i przewidywalne jak mogło by się wydawać.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Jw [31.2.40.*]
    O tym pisze zrobią rajd na 0,50 a ty na wieki zostaniesz na 0,15 czekając w nieskończoność by odkupić tutaj ci co sprzedawali wczoraj już nie odkupią taniej .
    Pod koniec sesji było 450 tys na K i nikt nie sprzedawał bo kierunek jest obrany na następne sesje a espi nigdy nie wiesz kiedy wpadnie życzę powodzenia w decyzjach ...
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~kuku [10.42.3.*]
    Gonim Sfinksa.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: paaulinka [10.42.8.*]
    Gra na tego typu spółkach nauczyła mnie jednego: najpierw chroń kapitał i broń się, aby nie zostać ubranym na lata. Jeśli ma być rajd tak jak mówisz to będzie nie jeden raz jeszcze korekta i możliwość wejścia. Na tą chwilę mamy info, pozytywne, i 100% wzrost pod nie. Większość tu ubranych ma średnią powyżej 10gr i oni muszą oddać akcje. A z drugiej strony rozważasz oprócz pozytywnego scenariusza także negatywny? Np. emisja z pp pod nową strategię?
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Ozzy [37.47.92.*]
    Kto Ci odda akcje po 10 gr po takim info. Chyba z Tobą coś nie tak. Kasa którą otrzymali to prawie 60 proc wartości spolki. Spolka chyba tez jest coś warta. Na dzień dzisiejszy jest warta dom pod Warszawką.

Dlatego uważam że o 10 gr już można trwałe zapomnieć
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Jw [31.2.40.*]
    Wzrost miesięczny wynosi 49% więc troszkę mocno koloryzujesz jeśli ktoś ma średnia 0,10 to według ciebie jest ubrany i ma oddać akcje?
    Coś mi się wydaje że troszkę odleciała co kolwiek bierzesz ale jest sobota rano więc odstaw to...:)
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~enki [10.102.52.*]
    Dnia 2023-03-04 o godz. 11:33 paaulinka napisał(a):
    > Gra na tego typu spółkach nauczyła mnie jednego: najpierw chroń kapitał i broń się, aby nie zostać ubranym na lata. Jeśli ma być rajd tak jak mówisz to będzie nie jeden raz jeszcze korekta i możliwość wejścia. Na tą chwilę mamy info, pozytywne, i 100% wzrost pod nie. Większość tu ubranych ma średnią powyżej 10gr i oni muszą oddać akcje. A z drugiej strony rozważasz oprócz pozytywnego scenariusza także negatywny? Np. emisja z pp pod nową strategię?

A powiedz kto ci pusty dzbanie miał by sprzedawać akcje poniżej 10 gr skoro nawet nie inwestując środków ze sprzedaży udziałów, a wypłacając dywidendę, wynosiła by ona ponad 6gr? Dywidenda 10% to też dobra opcja, a jaki wtedy musiał by być kurs?
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Hahahaha [31.2.40.*]
    Dwa dni (przedzielone korektą) solidnych wzrostów, niby powinno wyznaczyć kierunek północ na najbliższe sesje. Ale mnie jakoś te wzrosty nie przekonują. Może jestem uprzedzona, ale dla mnie zbieranie pod wystrzał kilkuset procentowy powinno wygląda inaczej. Dziś wywaliłam prawie całość (ze stratą), ale zostawiłam sobie 10% początkowego pakietu na wypadek gdybym się myliła.

No to wychodzi że się myliłaś Paulinko dalej zaklinają rzeczywistość że w poniedziałek odkupisz swój pakiet sprzedany za pół darmo po to zrobią rajd aby tacy jak ty sobie włosy rwali i na forum bajki pisali ...
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~kuku [10.42.7.*]
    Od poprzedniego wystrzalu na 0,138zł caly czas mogli zbierac.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~kuku [10.42.7.*]
    Pytanie nie czy jutro bedzie roslo, bo to jest raczej przesadzone tylko czy bedzie roslo dluzej niz jedna sesje.
    chyba się pomyliłaś..., ale zobaczymy jutro
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: paaulinka [10.42.8.*]
    Dziwne. Czuję się z moim sceptycyzmem co do świetlanej przyszłości spółki tak, jak bym była jakimś hamulcowym dla kursu. Czy wy nie potraficie już normalnie prowadzić dyskusji? Chyba lepiej, jak na forum spółki są różne spojrzenia? A tu sami optymiści. A jeszcze tydzień temu wszyscy wylewali pomyje na spółkę i zarząd. Wg mnie Devoran to dalej jest czysta spekulacja, która ma aktualnie swoje 5 minut. Ale tylko spekulacja i trzeba być nadzwyczaj ostrożnym aby nie zostać ponownie ubranym, albo aby wirtualny zysk z podbitki nie uleciał w niebyt.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Jw [31.0.54.*]
    Szkoda że sprzedałaś w piątek tak bym wziął pod uwagę twoje przemyślenia ale teraz co nasz pisać masz żal do siebie i nie możesz tego przeboleć i prubujesz innych i siebie przekonać że może dobrze zrobiłaś ...
    Może będą straszyć i coś odkupisz choć w piątek przed infem im się nie udało zdołować po takim wzroście więc wychodzi że dzida w poniedziałek pozdrawiam i życzę powodzenia w decyzjach na giełdzie :)
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: paaulinka [10.42.3.*]
    Jeśli chcesz być precyzyjny, to w piątek nie sprzedawałam. Robiłam to wcześniej po 12gr i między 12 a 13gr Został mi jeszcze mały pakiet który wyrzucę w poniedziałek.Umówmy się, że jeśli na koniec nadchodzącego tygodnia będziemy wyżej niż powiedzmy 12 gr. to pogratuluję ci przenikliwości, a sama przyznam się do złej decyzji.
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~Jw [31.0.54.*]
    Kto trzyma miesiącami papier a potem wywala ze strata jak sama w czwartek napisałaś przed infem które może przenieś spółkę na nowe poziomy ,raz cię ograli i byłaś uprzedzona więc wywaliłas tyle w temacie nerwy nie wytrzymał...
  • Re: W którą stronę pójdzie ? Autor: ~widłowy [83.8.53.*]
    Będzie po 10 gr to kupie z 300 tys akcji mam czas poczekam
    to czekaj jak czekałeś na prairie na 30 gr buhahah, peroniarzu!
[x]
ENERGY -0,40% 0,25 2026-01-02 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.