• Carlos, sprzedałeś? Autor: ~xzc [10.42.3.*]
    Czy lecimy dalej do gwiazd? :P
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~CarlosRoca [89.78.143.*]
    Ja nie sprzedaję, biorę dywidendę, a następnie zostaje na kolejne 5 / 10 lat
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~Raffaello [10.102.52.*]
    Trudno o lepszą rekomendację, także kto ma jakieś wątpliwości to albo nie rozumie albo uparty.
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~Alfie [85.221.131.*]
    Tym się różni prawdziwy inwestor od spekuły. Ja też zostaje a za dywidendę dokupię.
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~Mike [10.42.8.*]
    Carlos, krótko, ale jakże treściwie. Szacun dla Ciebie!

A tak przy okazji, to trudno nie skomentować dzisiejszej sesji. Istne szaleństwa się działy :)

Kolejne ATH, diabelski obrót 22 tyś sztuk i 7 milionów zł (takie ilości już się nie raz mieliły, ale wartościowo to chyba rekord!), karuzela na kursie od 304 do 338,5, powrót na 308 i close 315,5. Fundy tu niezłe manewry robią żeby obkupić się w akcje.

Obserwuję tą karuzelę z zaciekawieniem, ale nie biorę aktywnego udziału. Kółka zostawiam kolarzom. Moje akcje stabilnie zaparkowane czekają na dywidendę. A potem oby kolejną i kolejną :)

Pozdrowienia :)
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~Tomi [78.22.184.*]
    Aha czyli będzie odwrotnie jak tu się zmowiliscie i podbijacie kurs ,spółdzielnie założyliście hi hi
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~doCarlosa [10.102.52.*]
    CarlosRoca, gdzie Ciebie można spotkać ? Korzystasz z tweetera lub innego tałatajstwa ?
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~Yeti [31.61.180.*]
    Mieć ciastko i zjeść ciastko” jest stwierdzeniem paradoksalnym, bo nie można jednocześnie mieć ciastka i je zjeść. Stwierdzenie to jest paradoksem, ale może też oddawać rzeczywiste wewnętrzne napięcie osoby zmagającej się z pokusą, by coś uczynić i tego nie czynić - zasada wedle, której powinni kierować się w najbliższym okresie posiadacze Scpfl.To spółka , która wypłaca extra dywidendę i ma duży potencjał skomercjalizowania w krótkim okresie czasu następnego projektu . Rączki pod dupę i nie dotykać (sprzedawać).
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~xyz [10.42.8.*]
    Ja się zastanawiam co zrobi Total ze swoją dywidendą ? Bo jakby mieli kupować to ładny popyt by się wygenerował
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~Loko [10.102.52.*]
    akurat tu mamy pewnosc: total nie przeznaczy dywidendy na kupno kolejnego pakietu z prostego powodu - scope wazy juz za duzo w jego portfelu. ale spokojnie, z tego co widze spora czesc indywidualnych (w tym ja) zamierza chocby za czesc dywidendy dokupic akcji, wiec popyt tak czy inaczej sie znajdzie
  • Re: Carlos, sprzedałeś? Autor: ~Mj [10.42.4.*]
    Pełna zgoda. Kilka tygodni temu Scope ważył w ich portfelu coś koło 40%, teraz sporo więcej, a więc dywidenda pójdzie w inne aktywa.
[x]
SCPFL -0,83% 167,60 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.