• Fasing po co na giełdzie Autor: ~ameryk@777 [89.229.29.*]
    jw
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: orion2244 [91.94.130.*]
    cytuję
    trafnie określil to co jest robione ,, celowo i profesjonalnie ---inwestor poniżej

Autor: ~senior [83.175.191.*], 2008-09-13 16:19
    Moje spostrzeżenia to to, że ktoś usilnie rysuje wykres i wykonuje transakcje, nawet między sobą(? a co nie wolno) by właśnie utrzymywac płynnośc i wyciągnąc od niecierpliwych akcje na niskim poziomie - maksymalnie wyssac ile sie da. Widac to po wolumenach na roznych sesjach. A przy okazji jak ktos musi sprzedac to sprzeda za tyle ile bedzie oferta kupna i grajac na czas niski kurs zawsze cos do koszyczka od niecierpliwych wpadnie. Proste ale prawdziwe. Mamy besse to można robic co sie chce na takich małych spółkach a wielu grubasom a sa tacy na Fasingu zalezy na zebranie mozliwie duzo akcji z FF - a potem pojadą z koksem wysoko.

A sztuka ta się udaje -------bo na razie ,, przeszkadzających NIE MA

ps. obserwując notowania ( moim zdaniem TA GRA jeszcze , niestety potrwa

zniecierpliwienie już zostalo wywolane

pzdr
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~Karol [79.185.192.*]
    Nie tylko Fasing -jest kilka innych firm między innymi Zetkama. Tu jeszcze bardziej jest towidoczne.
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~tomasz [81.190.77.*]
    Niedawno wywolalem spora dyskusje o FSG. Dzis jestesmy niestety jeszcze nizej a nizeli wtedy i mam wrazenie, ze juz bardzo niewielu starczylo silnej woli. Jednak w zalezenosci od tego kto na ile inwestuje to obecna cena moze byc dobra dla kupujacych. Ja jednak poczekam jak bedzie w okolicach 10-9 zl i wtedy sie zastanowie czy nie zamienic troche posiadanych innych akcji na FSG. Jesli tam nie dojdzie to trudno...
    Posiadam spokojnie kontrolnie pewna ilosc ale mysle o tej spolce ciagle i jak sie uda to dokupie - potencjal to ona ma, nie ulega to watpliwosci, jednak obecna sytuacja na rynakach surowcow i na rynkach finansow nie pozwala nic z kursem zrobic.
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~Kasiarz [213.158.196.*]
    po to po co wchodzą wszystkie spółki na GPW - po kasę

a co robią z nią potem to inna sprawa Fasing moim zdaniem bardzo dobrze ją wykorzystuje i trzeba czekać kiedy to odbije się na kursie
    funduszy w akcjonariacie nie ma tylko poważni inwestorzy co znają wartość spółki dlatego te obecna wycena ich nie interesuje jedynie mali spekulanci i gracze wysypują się i napełniają komuś kieszeń (pewnie w przekonaniu, że kupią taniej lub na innych szybciej zarobią) - ale nawet absurd ma swoje granice
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: orion2244 [91.94.15.*]
    koszyczki napelnią Ci co mają to zrobić ------ABSURDY znikną.
    ...............................i być może pojawia się jakieś INFA ---oczywiście pozytywne ?

okres napelniania ---------- trudno ocenić 1 m-c a może i 10 wszystko jest możliwe na tak malo plynnym walorze

ja trzymam do ceny godziwej ?

pzdr
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: orion2244 [91.94.15.*]
    hm.
    godz 16.09 pierwsza transakcja ustalająca cenę 1szt----po 11,15
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~Mario [79.185.201.*]
    Wyników to on nie ma najlepszych. Mam to na podglądzie-spółka jest dołowana prze kogoś .Tylko po co ?To nie ma nic wspólnego z normalnym kupowaniem i sprzedawaniem. Ta gra na zniżkę na inny małych spółkach.
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~gwarek [77.253.66.*]
    oczywiście że nie ma
    najlepiej to widać po wskaźniku A/D jak papier jest ładowany do skarpety. Podejrzewam że przy większych ruchach ceny do góry wskaźnik będzie słabo reagował zniżką swojej wartości tak samo jak słabo reaguje zmianą jak są sesje minusowe.

Kręcą coś konkretnego na boku, lub panowie wpadniemy w sidła dwóch największych firm tego sektora w Polsce, które dopompują nas finansowo a tym samym uzupełnimy ich asortyment
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~ameryk@777 [89.229.29.*]
    co masz na myśli ?
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~hitman [212.160.71.*]
    Fasing super spółka, ale ATechnicy pociągną ją do 9zł... Smutne, lecz prawdziwe. Dopiero wysoka biała świeca z wolumenem mogła by coś zdziałać na +.
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~Kasiarz [217.153.254.*]
    jasne pod warunkiem, ze wig20 spadnie do 1000
    i obroty będą dziennie po 1 akcji

chyba już dużo zleceń czai się za rogiem czekając tylko na sygnał
    sam chciałbym dokupić trochę w samym dołku a gdybym miał pewność to nawet więcej :)

dolar ostatni wzrósł o ponad 20% a jeżeli Fasing ma 30-50% umów w dolarach to teoretycznie rentowność powinna również skoczyć o te 20% (większość firm o takiej rentowności może pomarzyć) czyli powinno być nieźle w najbliższych kwartałach plus dużo kończących się polskich kontraktów na przełomie roku zobaczymy czy uda im się ukryć te zyski kiedyś muszą wyjść z podziemia

no i ciągle czekamy na konkrety z wschodu :)
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~seba [86.111.101.*]
    kasiarz ty chyba umrzesz z tym fasingiem

bedzie napisane --- tu lezy kasiarz i jego wieloletni zdrajca fasing che che

pozdr

brawo za wytrzymalosc

p.s. ja juz trzymam fasing rok od 20zl.
    z tym umieraniem z Fasingiem to przesada dalej jestem zdania, że sprzedam go kilkaset procent więcej i to przed 2012 i nic się nie zmienia no może na razie spadła wartość portfela przy jednoczesnym zwiększaniu liczby akcji :) ale te relacje w końcu się odwrócą ;).

A co do zdrajców to wiem gdzie siedzibę ma Fasing, a jeżeli ktoś gra nie fer ja też mogę ...
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: orion2244 [91.94.59.*]
    do kasiarz
    konkrety podadzą w odpowiednim czasie

dzialają dobrzy aktorzy i malarze.........................................he,he
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~orion2244 [79.162.15.*]

ATechnicy pociągną ją do 8,5 moim zdaniem ---------------- chociaż ja bym nazwal te grę inaczej
    pzdr
    Orion pod nowym IP ??

no dobra 10 sesji na minus po 1 akcji czyli 10 osób się obłowi szczęściarze uważajcie, żeby nie przekroczyć progu 5%
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: orion2244 [91.94.227.*]
    do kasiarz
    pisalem z innego laptopa
    AKCJA animatorów jest przemyślana i konsekwentna
    Pisanie nic nie zmieni
    Trzeba czekać

ps. Moim zdaniem FASING za 1-3 lata bedzie smakowitym kąskiem do przejęcia ( CHINY już się zamortyzują plus nowe..........rynki zbytu ( infa podadzą jak zwylkle w odpowiednim momencie ?
    pzdr
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~hitman [212.160.71.*]
    Widmo kryzysu + taniejąca ropa szkodzi na razie spółce. Kiedyś trend się odwróci, więc trzeba być czujnym. Jak już zacznie drożeć to dynamicznie.
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~gwarek [84.10.187.*]
    fasing obecnie stara sie zbudowac silna pozycję na świecie chce być rozpoznawalny i dobrze kojarzony Klank mu to umozliwia bo jego nazwisko (prezydenta Coal-u) kojarzone jest z Fasingiem. Ale to za mało, maksio wie co sie dzieje w branzy zna perspektywy, ale do takich potentatów Polskich jak Famur Kopex to spółce brakuje a samymi łańcuchami wiele nie zwojuje więc albo przejęcia może jakaaś mała konsolidacja Karbon vs BP vs Fasing vs Mój. To wtedy może zacząć przypominac początki tworzenia potegi Kopexu. w przeciwnym razie będą wyjadać okruchy spadające ze stołu
    Przypominam że są firmy które także produkują łańcuchy na rynku polskim
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~cvbn [10.101.79.*]
    po co? ??
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~Kasiarz [192.168.0.*]
    po to samo ... w jakim celu piszesz cały czas na wątku Fasinga
    nieźle dostałeś po dupie, czemu nie przerzucisz się np na petrol i tam nie pytasz: czemu?
  • Re: Fasing po co na giełdze pytanie aktualne Autor: ~ameryk@777 [89.229.22.*]
    tak naprawde to Fasing jest na gieldzie niepotrzebnie , zawracanie dupy , ma ktos argument na bycie na gieldzie?ps a to czty stracilem to moja sprawa
  • Re: Fasing po co na giełdze pytanie aktualne Autor: ~Kasiarz [192.168.0.*]
    to była odpowiedź do cvnb nie do Ciebie ameryk
    a jak już podtrzymujesz wypowiedź to kto wpuścił petrola na giełdę i czemu tu jeszcze jest
    (czy nie chodziło o kasę??) :)
  • Re: Fasing po co na giełdze pytanie aktualne Autor: ~cvbnm [77.113.149.*]
    Ale to nie ja się pytałem hahahahaha....
    Amerykaniec myśli podobnie do mnie, jak widać.

Fasing to solidna forma, która jest na GPW przez pomyłkę.
  • Re: Fasing po co na giełdze pytanie aktualne Autor: ~NEMO [83.5.38.*]
    Dnia 2010-05-07 o godz. 18:42 ~cvbnm napisał(a):
    > Ale to nie ja się pytałem hahahahaha....
    Amerykaniec myśli
    > podobnie do mnie, jak widać.

Fasing to solidna forma,
    > która jest na GPW przez pomyłkę.

Czytajac twoja wypowiedz odnosze wrazenie ze jestes sflustrowanym czlowiekiem,musisz przyjac do wiadomosci ze to nie fasing jest zrodlem twoich frustracji ,po prostu poszukaj przyczyn twoich stanow emocjonalnych u siebie,ta spolka nie jest dobra inwestycja dla osob slabych psychicznie,moze wykonczyc,moja rada sprzedaj i kup sobie jakas ,,spokojna'" spolke,jeszcze lepiej bedzie jak kupisz sobie obligacje.Pzdr.
  • Re: Fasing po co na giełdze pytanie aktualne Autor: ~cvbnm [77.113.241.*]
    Mam bardzo zdywersyfikowany portfel i nie mam problemów z płynnością. A ty nemoto? Tylko Fasing? A SKO? Nieeeee? Big mistake, biiig.
  • Re: Fasing po co na giełdze pytanie aktualne Autor: ~NEMO [83.5.38.*]
    Dnia 2010-05-08 o godz. 08:56 ~cvbnm napisał(a):
    > Mam bardzo zdywersyfikowany portfel i nie mam problemów z
    > płynnością. A ty nemoto? Tylko Fasing? A SKO? Nieeeee? Big
    > mistake, biiig.

Widze ze nie potrafisz wytrzymac cisnienia,z tego co piszesz to dziura przez ktore uchodzi powietrze znajduje sie w glowie,rokowania nie sa najlepsze,to fakt ze plyniesz ale czy wiesz ze w pustke?Bo co ci zostanie w biednej glowce jak juz powietrze ucieknie?
  • Re: Fasing po co na giełdze pytanie aktualne Autor: ~BartoszW [87.205.197.*]
    Wydawało mi się że nie masz Fasinga a tylko obserwujesz forum. Lepiej sprzedaj to co Ci zostało to nie będziesz się musiał zastanawiać po co Fasing jest na giełdzie. :-))) Są setki spółek i z pewnością coś dla siebie znajdziesz.
    Pzdr
  • Re: Fasing po co na giełdzie Autor: ~kupbieszczady.pl [83.2.136.*]
    ja uważam że najlepsze inwestycje są w nieruchomości
    www.kupbieszczady.pl
[x]
FASING -0,79% 12,50 2025-10-07 16:03:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.