• SILENT Hill remake Autor: ~Życzliwy [5.173.96.*]
    Jedna z najbardziej wyczekiwanych gier :)
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Tomi88 [178.42.31.*]
    Pewny hit, parę mln sprzedaży. Ciekawe czy już w cenie
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~remi [10.102.52.*]
    Jakby był w cenie to cena byłaby 150 zł a nie 24...
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Tomi88 [178.42.31.*]
    To czas zbierać kapitał na akcje.
    Silent hill 2 to będzie hit.
    Pytanie kiedy premiera, 4 kwartał tego roku chyba byłby najlepszy czss, halowen i święta :)
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~666 [37.30.8.*]
    Na razie jest pytanie o jakość. Jeśli dowioza 150 możliwe. Ale co jeśli nie?
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~dziad [5.173.10.*]
    wlasnie obejrzalm trailer SH2 i niestety średnio wygląda jak na dzisiejsze mozliwosci. Co mnie uderzylo to przy wiekszych ruchach fryzura bohatera w ogole sie nie rusza - jego wlosy są jakby skorupą. a to tylko trailer a'la video. Skoro tak widoczne niedociągniecia są juz w trailerze to sie boje jak przeciętnie bedzie wygladac sama produkcja...
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Sss [95.215.28.*]
    Zobacz dla porównania jakis ostatni remake Resident Evil. SH2 remake nie odstaje w żaden sposób negatywnie od tego.
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Silent [5.173.112.*]
    Silent Hill wywinduje Bloober na całkiem inny poziom zarówno wyceny jak i rozpoznawalności na świecie. Fundy zapewne zaczną wchodzić w akcjonariat po przejściu na rynek główny. Wschodząca gwiazda Panowie i Panie
  • Re: SILENT Hill remake Autor: juda [185.230.28.*]
    Czy wiadomo jaki jest budżet gry i jaki jest podział zysków pomiędzy Bloober a Konami?
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Return [88.156.97.*]
    Niewiadomo
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Mój_panie [117.3.171.*]
    Mam takie przeczucie nie poparte niczym ,że do tych 40-45 zł dojdzie na SH2, nawet jeśli BlooberTeam nie ogarnie walki i ta gra będzie lepszym Medium czyli wielką kupą to i tak zarobi krocie bo sentyment do tej gry jest duży i wiele osób ja kupi żeby sprawdzić ,przekonać się ,pograć ...to wystarczy. Ale nie spodziewam się jakoś fajerwerkow że nagle BlooberTeam zatrudni 1000 osób i będą robili najlepsze gry na świecie a CD-R zostanie z tyłu. Nie ma takiej możliwości.
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~ja [87.206.201.*]
    Piszesz totalne głupoty. Zostałeś w 2020 a mamy 2023. Bloober Team to obecnie zdecydowanie top 3 polskiego gamedewu.
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Sh [84.115.232.*]
    Raczej top 5 :)
    Ty to wszędzie piszesz o tym top 3....raczej top 13 będzie realne
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Misterspekuła [84.169.75.*]
    Dnia 2023-03-12 o godz. 16:36 ~Mój_panie napisał(a):
    > Ty to wszędzie piszesz o tym top 3....raczej top 13 będzie realne

Musieli by zarobić za 100miionów w rok .To jakie by trzeba było wykręcić obroty pół miliarda?
    To można by pisać o top 3. A tak to bryndza panie narazie.
    Tak. Playway górą! Majteczki w kropeczki łohohoho!
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Misterspekuła [84.169.75.*]
    Dnia 2023-03-12 o godz. 19:03 ~ja napisał(a):
    > Tak. Playway górą! Majteczki w kropeczki łohohoho!

Panie tu nie chodzi o to żeby na to patrzeć i podziwiać jakie to cudo .
    Tylko jeszcze na tym zarobić i to durzą kasę . Co mi z tego że to jest wysokich lotów a kasy z tego nie ma.
    11BIT studio udowadnia że można robić gry wysokich lotów i na nich zarabiać .
    Jak widać BLOO jeszcze daleko do nich .A startowali praktycznie jednocześnie na NEwconnect
    a gdzie jest teraz 11bit a gdzie Bloo to widać na kursie i na głównym rynku GPW

Nie chodzi o PLW czy 11bit tylko o to że póki co Bloober nawet nie może się z nimi równać. Różnica klasy. Wy możecie naganiać co robicie bardzo natrętnie i bez odrobiny obiektywizmu tylko że wasze pieśni pochwalne nie zmienia sytuacji. Po prostu Bloober musi zrobić bardzo dobrego remake SH2 i wówczas być może wejdzie wyżej ...
    Nie może się porównać? To pojechałeś!

Do Playway na stówę nie może się porównać bo playway to okręgówka nic nie znacząca dla rynku gier. To wiejskie przedsiębiorstwo, którego prezes ma mentalność podobną do gwiazdy tv Jarusia Jakimowicza i podobną potrzebę akceptacji.

11bit jest dobrą firmą, która obecnie ma bardzo zbliżone wyniki. Tylko patrząc na to gdzie Bloober zmierza i jak się do tego przygotowuje jest o krok przed.

Każdym wpisem pokazujesz, ze nie znasz się na rynku gier. Zachowujesz się jak posłowie parti rządzącej w programie TV naciskani siłą argumentów. Nie ma dyskusji tylko odpowiedzi z "przekazu dnia".

• Re: SILENT Hill remake Autor: ~Sh [89.144.222.*]
    Blooberowi bliżej do 11bit jak do CD projekt. Bloober niema jeszcze swojego flagowca jak np wiedźmin albo Frostpunk
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Max [172.226.64.*]
    11bit jak dotąd zrobiło 2 małe gry które bdb się sprzedały, nie ma jakichkolwiek gwarancji ze robiąc droższe gry spółka osiągnie podobny sukces.
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Silent [89.64.62.*]
    Mój panie ty chyba nie widziałeś Mediuma. Bloober tworzy gry w przepięknej oprawie i klimacie, teraz dokłada również wiekszą ilość rozgrywki i akcji co będzie już widoczne w najnowszej odsłonie klasyka jakim jest Silent Hill. Nikt nie każe ci kupować akcji spółki, która genialne sie rozwija i za jakiś czas będzie rozchwytywana. Poczekaj i zobaczysz co będzie się działo bliżej premiery Silent hilla
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~xyz [212.191.92.*]
    Dokładnie, ludzie nie zdają sobie sprawy z tego jak bardzo ikoniczną grą jest i będzie przyszły Silent Hill.
    To nie jest byle seria symulatorów, tylko gra z prawdziwego zdarzenia.
    Jak SH będzie na poziomie przynajmniej The Medium to... o panie! :D
  • Re: SILENT Hill remake Autor: ~Silent [89.64.62.*]
    Jeżeli twórcy pierwowzoru Silent Hill wypowiadają się że team Bloobera ma cyt. ,, Niesamowity talent" to oznacza to jedno remake Silent Hilla będzie zacny. Japończycy są bardzo ostrożni w formułowaniu takich ocen i nie rzucają słów na wiatr. Generalnie uważam że będzie bardzo dobrze i Silent Hill wywinduje na inne poziomy zarówno wycenę spółki jak i globalna rozpoznawalność marki. Nie należy również zapominać o nowej odsłonie Layers od fears zapowiedzi są również zacne. Chciałbym jednocześnie podziękować za kolejne pakiet akcji w pięknej cenie. Pozdrawiam

https://www.google.com/amp/s/polygamia.pl/amp//tworcy-silent-hill-zachwyceni-polakami-niesamowity-talent,6856525111151520a
[x]
BLOOBER 0,19% 25,95 2026-06-01 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.