• Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Miczu [10.42.3.*]
    Rekordowe wyniki są jak na tą chwilę nie do powtórzenia, więc kurs naturalnie będzie słabnąć, Może trochę zawrzeć w związku z dywidendą, ale tak jak wyniki tak i ona się nie powtórzy. Nienaturalne zyski były wynikiem nienaturalnego zachowania jakim był wybuch wojny, to ona rozbujała wykresy kasując pozycje. Pod koniec roku sytuacja się już uspokoiła i mimo zwiększonej liczby klientów to wyniki były słabe bo na rynku był spokój. Ja tak to widzę, dlatego zawinąłem gotówe. Mogłem poczekać do dywidendy, ale bez wiary w zyski nie mam psychy.
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~MN [10.102.52.*]
    trochę się zgodze a trochę nie:). to ze sprzedałeś wypłaciłeś twoje prawo( urzad skarbowy lubi to i kwietniu za rok przypomni sobie o tobie). ale zauważ, że jednorazowy wynik to miałby być też krach covidowy, potem krótka hossa, teraz wojna. XTB jest jedna inną spółką poszły jakieś inwestycje, nowe oddziały. może jakieś ciekawe produkty. Nadal jesteśmy w wycenie poniżej średniej w branży. Co do dywidendy historycznie patrząc kurs też ma duże szanse podskoczyć. Taka z ciekawości ( jeśli faktycznie sprzedałeś) to w jaką spółkę lepszą niż xtb planujesz wejsc, bo ja na naszym bananie takich za wiele nie widzę.
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Maniek [10.42.3.*]
    Od roku czytam te wypociny ze sprzedalem itd....nie wiem po co ludzie sie nam spowiadaja z tego co robia z akcjami. takie to trollowe . ale wiadomo jak kazdy co sprzedal czy kupil nigdy nie pokaza swojego zlecenia...poprostu bajkopisarze
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: marina_ok [10.42.7.*]
    Dnia 2023-02-27 o godz. 14:04 ~Miczu napisał(a):
    > Rekordowe wyniki są jak na tą chwilę nie do powtórzenia, więc kurs naturalnie będzie słabnąć, Może trochę zawrzeć w związku z dywidendą, ale tak jak wyniki tak i ona się nie powtórzy. Nienaturalne zyski były wynikiem nienaturalnego zachowania jakim był wybuch wojny, to ona rozbujała wykresy kasując pozycje. Pod koniec roku sytuacja się już uspokoiła i mimo zwiększonej liczby klientów to wyniki były słabe bo na rynku był spokój. Ja tak to widzę, dlatego zawinąłem gotówe. Mogłem poczekać do dywidendy, ale bez wiary w zyski nie mam psychy.

Ja to odbieram tak, że sprzedałeś i wróciłeś na forum się pożalić, bo jednak w głębi ducha czujesz, że zrobiłeś błąd.
    Inaczej skąd ten powrót na forum? To tak, jakbyś sprzedał samochód danej marki, a potem tracił czas jeżdząc do kupującego, żeby sobie z nim porozmawiać, dlaczego dobrze, ze mu sprzedałeś...

Dziwne zachowanie, przyjmując że jesteś zdrowym psychicznie dorosłym człowiekiem. No, chyba, że nie jesteś, czego oznaką jest twój wpis. ;)
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Miczu [10.42.4.*]
    Płacenie podatków to cena jaką płacimy za życie i korzystanie z udogodnień w każdym kraju, w zamian za to mamy drogi, szkoły, szpitale itd. Pierwsze 10 tysięcy zysku jest zwolnione a potem nie widzę problemu żeby kopsnąć im działkę chociażby za to, że stworzyli system dzięki któremu mogłem to zarobić. Każdy sam musi podjąć decyzje czy ważniejszy spokojny sen czy parę złoty więcej:) Ja narazie kwoty wolniej nie przekroczyłem, więc luz :D . Covid był dla spółki bardzo dobrym okresem bo miała okazje zassać dużą liczbę nowych klientów. Uważam poprostu, że ciężko będzie powtórzyć w najbliższej przyszłości takie emocje do rozbujania wykresów jakie spowodał wybuch wojny. Przynajmniej nic się nie zapowiada. A bez tego nie będzie pieniążków. Na tą chwilę nie mam żadnej spółki, bo żadnej nie szukałem. Trzeba przemyśleć gdzie idą pieniądze w tym roku i w tym segmencie poszukać spółki. To sporo pracy i nie wiem czy mi się chcę. P.S. a swoje przemyślenia wstawiam tutaj po to aby dać nowy punkt widzenia inwestującym, wydaje mi się on jak najbardziej słuszny i pomoże zmaksymalizować zyski. Jeżeli się mylę to nie dość dobrze rozumiem otaczający mnie rynek i tyle :)

• Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Maniek [10.42.8.*]
    Nowy punkt widzenia :)))))) od roku to samo pisza ,. wiec nic nowego nie piszesz
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Bond [62.87.146.*]
    Mega zmienność w xtb skończyła się z dniem covida i z dniem wojny teraz na płasko dochody będą bardzo kiepskie koszty utrzymania wysokie ale po co ty z nimi dyskutujesz jak oni w ogóle tego nie rozumieją kupili trochę akcji i siedzą nakręceni i myślą że to będzie rosło bez końca ale niestety się tak nie stanie potem wszyscy będą uciekać i skończy się xtb i cała jego popularność i rozgłos który był w trakcie covidu
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Maniek [10.102.52.*]
    a jeszcze bardziej lubie ludzi bez akcji :)))) ktorzy poswiacaja swoj czas na spolke ktora juz nic nie znaczy :))))) no to sa mistrzowie swiata
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Polution [195.136.136.*]
    Rozumiem, że martwisz się o mój cash dlatego tak codziennie opowiadasz takie farmazony, aż uszy więdną.Tu rajd kolego się zaczyna:-) panimajesz???
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Bond [62.87.146.*]
    Milczy coraz więcej realnie mądrych . Reszta się utopi pozdrawiam Ciebie
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Fergie [89.65.80.*]
    Jakaś instrukcje zalacz jak czytać twoje posty byku. Ps. Covid był 2 lata temu
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Parówytrollują [86.63.101.*]
    Starszy koczownik sztabowy na warcie!
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Solejuk [10.42.4.*]
    Co do tego czy XTB powtórzy wyniki czy nie .
    Popatrzmy na ostatnią reko m Banku , jeszcze ciepłe

zysk za 2022 r 766 mln zł ,
    prognoza na 2023 r 745 mln zł ,

czyli praktycznie taki sam .
    A m Bank słynie z tego że zniżają prognozy.
    W dodatku prognoza na 2023 r nie uwzględnia nowych działalności .

• Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~teściowa_tuska [10.42.4.*]
    Dnia 2023-02-27 o godz. 14:04 ~Miczu napisał(a):
    > Rekordowe wyniki są jak na tą chwilę nie do powtórzenia, więc kurs naturalnie będzie słabnąć,

Sam będziesz słabnąć KODziarzu :)

• Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Bb [37.248.201.*]
    Rekordowych nie będzie przez najbliższe 5 lat chyba że wybuchnie nowa wojna. Zaraza itd. to koniec mega zysków dla xtb
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Maniek [10.42.4.*]
    Wojny moze nie bedzie....ale bedzie cos wiekszego kula sniezna czyli kumulacja wszystkiego co sie wydarzylo :))) a wszystko zacznie sie w USA ktore chce jeszcze bardziej sie zadluzyc o co prosil senat Biden, i w koncu zacznie sie efekt domina. Obserwuj a nie mowisz ze nic nie bedzie bo to brednie typowego spadzia
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Bb [37.248.201.*]
    B dobrze zrobiłaś syf załatwi wielu tutaj.
  • Re: Dlaczego wypłaciłem. Autor: ~Soul [10.42.3.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_ktos-ip-37-248-250-pisze-tu-od-14-godzin,41797845.html

buahahahahaha buahahahahaha
[x]
XTB 3,67% 108,00 2026-04-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.