Zamiast narzekać na kurs lepiej zagrać w prolog WS i dać swoje sugestie do poprawy przed early access. Osoby z Drago od czasu do czasu czytają to forum ;)
Moje uwagi - gra musi oddawać rzeczywistość - zachowanie wilków to obecnie czysta abstrakcja ;)
Moje uwagi: 1. dodanie kierunku wiatru - by przejść obok wilków nie wystarczy się schować w trawie bo zostaniesz z łatwością "wyczuty" trzeba przejść/chować się od zawietrznej - wtedy ma się szansę uniknięcia spotkania 2. przejście tuż obok śpiącego wilka wydaje się bardzo mało realne - z jaskini powinno się go wypędzić, na przestrzeni obejść "pod wiatr" - można dodać też dźwięk do nadepnięcia na patyki/liście które pobudzają wilka i konieczna jest ucieczka (trzeba patrzeć pod nogi) 3. mając siekierą w ręku powinno się móc uśmiercić/ranić/odpędzić pojedynczego wilka - odpędzony wilk może sprowadzić watahę wilków a ta już może uśmiercić. 4. pojedynczy wilk nie powinien zabijać na hita - powinien być system obrażeń, system walki, możliwość ucieczki poranionym - już gruby kij powinien wystarczyć by "ujść z życiem" 5. ognisko powinno się rozpalać mały, średni, duży ogień a nie od razu duży ogień
Moje uwagi potwierdzają inne opinie na steam np: "Gra z dobrą grafiką, kiepską optymalizacją, brakiem węchu i słuchu u wilków i gównianą wyprawą na skraj pola widzenia, bo możemy schować się w krzakach, spacerując, a raczej poruszając się po śniegu, a wilki nas nie zauważą, ty ♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥ poważnie???.Teraz rozumiem znaczenie wyrażenia - słoń, który schował się między pomidorami, bo oczy ma czerwone, wszystko jest z tej samej opery, jak tu się tak schować przed wilkami, no, do diabła z nim, wilkami, no cóż, twórcy nic o nich nie wiedzą, no weź psa za przykład, cholera, a wilki są dziesięć razy bardziej niebezpieczne, nawet nie wiem, jak opisać to gówno w tej grze, ale to nie jest przetrwanie, ale sama gra jest prosta."
To czy Winter Survival będzie drugim The Long Dark czy Food Truck zależy od szczegółów. WS może być hitowym survivalem musi być jednak realny. Każdy "odjazd" od rzeczywistości przełoży się na wysyp negatywów.
By był sukces recenzje przy premierze muszą być powyżej 85% - by tak się stało trzeba poświęcić czas i przeprowadzić zamknięte betatesty i wyłapać błędy przed wydaniem.
W prologu Wilki nie mogę Cię zabić "10 razy na dzień dobry" bo gra zostanie porzucona bez żadnej reakcji - trzeba popracować nad większym zaangażowaniem graczy.
zagrajcie w prolog i napiszcie swoje uwagi - w ten sposób możemy pomóc by WS był lepszą grą.
Drago będzie miał ok. 50 zł przychodu netto ze sprzedanej kopii gry - sukces gry będzie zależał od recenzji a te będą zależne od braku błędów i sensowności rozgrywki.
W mojej ocenie Drago powinno przeprowadzić betatesty by wyeliminować "błędy na starcie" - bo te mogą spowodować klapę jak na FTS.
To Winter Survival zadecyduje o kursie Drago w 2023 i kolejnych latach.
"Z okazji piątku w czwartek prezentujemy dzisiaj państwu trochę mniej typowe zestawienie inspirowane dzisiejszymi trollami z pewnego popularnego forum ;)"